Nogle meget lækre hapsere, der kan spises til en hver tid! Bunden er lavet af bastogne kiks, peanutbutter og kokosolie og i chokolade-toppen er der også peanutbutter og hakkede peanuts. Hvis man ikke kan lide peanutbutter, kan denne undværes, men så skal man måske tilsætte lidt ekstra kokosolie til bunden, så den kan hænge sammen. Bidderne er perfekte til en kop kaffe eller the, eller når man bare skal have en hyggestund i sofaen med benene oppe :-)
Ingredienser (et fad på 16 x 16 cm)
Bund
100 g bastogne kiks
2 spsk peanutbutter
50 g kokosolie
- Knus bastogne kiksene lidt groft – put dem evt. i en frysepose og knus dem med en kagerulle
- Bland kikse krummerne med peanutbutter og kokosolie til en ensartet masse
- Fordel massen i et fad, pres det godt ned og ud i kanterne
- Stil det i fryseren i ca. 30 min. (indtil bunden er hård)
Top
1/2 – 1 dl karamel (lavet som dulce de leche, hvor en dåse kondenseret mælk overdækkes med vand i en gryde og koges ved svag varme i 3 timer)
2 spsk peanutbutter
100 g mørk chokolade
Hakkede peanuts
- Fordel karamellen ovenpå den kolde bund og stil den tilbage i fryseren indtil karamellen er stivnet
- Smelt chokolade og peanutbutter sammen og fordel det ovenpå den kolde karamel, drys med peanuts og lad også dette størkne i fryseren
- Når hele massen har sat sig, kan der forsigtigt skæres små bidder (det kan godt glide lidt med karamellen)
- Opbevar’ bidderne i køleskabet :-)!
No Kommentarer