Vi håber sådan at vejrudsigten snart tager en ordentlig drejning og kommer med masser af sol og varme. Vi trænger til solbadning, lune sommeraftener, picnic-ture, masser af grill og kolde øl/glas vin. De her sandwich ville være helt perfekte at medbringe i picnic kurven eller som en let aftensmad sammen med en flaske kold hvidvin til en tur på græsset eller stranden. Så hvis nu i har planer om picnic eller anden dagstur, hvor der skal mad med så prøv de her sandwich – vi er helt vilde med den varmrøgede laksesalat :)! Brødene blev, inden de skulle bages, penslet med lidt olie og drysset med salt og rosmarin for at gøre dem lidt focaccia agtige med en dejlig sprød skorpe. Hvis man ønsker brødet lidt grovere er her og her bud på andre lækre sandwich boller som helt sikkert også smager godt med en omgang laksesalat ;)!
Ingredienser (2 pers.)
Brød (4 stk)
1/2 pk gær
2 dl creme fraiche (eller andet neutral yoghurt)
3 dl vand
1 tsk salt
2 dl havregryn
2 dl rugmel
4 dl hvedemel
Lidt olie til pensling og lidt rosmarin til toppen
- Opløs gæren i vandet og tilsæt creme fraiche
- Tilsæt salt, havregryn og rugmel og lad det blive blandet
- Tilsæt hvedemel – vi kørte dejen på maskine, det er muligt at mel mængden er lidt anderledes hvis man ælter i hånden, så tilsæt det lidt af gangen
- Lad dejen hæve lunt i 1 times tid
- Del dejen i 4 lige store klumper, form dem til flade boller, pensl med olie og drys med lidt salt og rosmarin
- Bag bollerne i ovnen ved 200 grader i ca. 30 min. indtil overfladen er sprød
Laksesalat
125 g varmrøget laks
1-2 tsk grov sennep
1,5 dl creme fraiche
Salt
Lidt saft fra en citron
1 lille håndfuld dild
- Skær den varmrøgede laks fra hinanden og bland den med sennep og creme fraiche
- Smag til med salt og citronsaft
- Hak dilden og rør den i salaten inden der laves sandwich
No Kommentarer