Søndag er ofte lig med “fyld-fryseren-op-dag” (hvis der altså er plads ;-)) hjemme hos os. Noget der altid er i vores fryser er sandwichboller til madpakken. Nogle gange er der også ekstra lækre sager som pølsehorn, chokorug eller nogle muffins, men rugbollerne er en fast sag. Vi eksperimenterer ofte med vores sandwich/rugboller og denne gang er der blandt andet kommet gulerødder, hytteost og chiafrø i dem. Derudover er de rullet i en bakke med en masse forskellige kerner. Det, synes vi, gør dem ekstra lækre og sprøde. Vi elsker dem nybagte med smør og ost :-) Ingredienslisten er lidt lang, men de fleste ting, vil vi mene, er noget som de fleste, der bager meget, har på lager.
Ingredienser (ca. 18 stk.)
9 dl vand
25 gram gær
1 dl surdej
3 tsk salt
130 gram solsikkekerner
70 gram hørfrø
200 gram rugkerner
30 gram græskarkerner
1 dl chiafrø
1 dl hytteost
300 gram revet gulerød
250 gram rugmel
1 spsk maltmel
Ekstra: Blanding af hørfrø, solsikkekerner, græskarkerner, sesamfrø, chiafrø, rugflager
- Opløs gær i vand og tilsæt surdej – bland tingene godt sammen
- Tilsæt salt sammen med alle kerner og frø
- Tilsæt hytteost samt revet gulerød og miks det hele godt
- Tilslut tilføjes rugmel og maltmel
- Sørg for at alt mel er æltet godt ind inden dejen stilles til hævning i min. 3 timer (gerne længere)
- Form bollerne og vend dem i en bakke med en blanding af kerner og frø
- Kom dem på en bageplade med bagepapir og bag dem i ovnen ved 180 grader i 45-60 min
6 Kommentarer
Hvis jeg ikke har en surdej, hvad skal jeg så bruge istedet for? De ser lækre ud!
Du kan tilsætte lidt ekstra gær og ca. 1/2 dl mere vand :-)
God fornøjelse med dem og god dag.
Hvad kan man bruge i stedet for maltmel?
Evt. maltsirup, men der skal lidt mere i får at give bollerne den mørke farve. Det kan sagtens også undlades, så vil dine boller bare ikke blive mørke :)
Hvis jeg hellere vil slå op som brød, hvordan skall bagetid og temperatur så være?
Hvis jeg hellere vil slå op som brød, hvordan skall bagetid og temperatur så være? På forhånd tak.
– Ham med luksusproblemet: Har fem surdeje der trives stort…