salat-med-grisemørbrad

SALAT MED GRISEMØRBRAD, FIGNER OG GEDEOST

En lækker frisk salat, der kan spises både varm og kold
Udskriv Pin
Antal: 3 personer

Ingredienser

  • 1 grisemørbrad (ca. 500 g.)
  • 3 fed hvidløg, hakket
  • ½ hakket chili
  • 2 spsk. honning
  • ½ dl olie
  • salt og peber

Til salat

  • 1 håndfuld sukkerærter
  • 1 bakke ruccola
  • 100 gram kapers
  • 1 dl gedeost (vi brugte en gedeost smøreost)
  • 5 figner
  • 200 gram cherry tomater
  • ½ dl pinjekerner
  • 2 avocadoer
  • 1 bundt ærteskud
  • 1 bundt koriander

Sådan gør du

  • Bland den hakkede hvidløg, hakket chili, honning, olie, salt og peber sammen i en pose
  • Rens grisemørbraden og kom den i posen og sørg for at hele mørbraden er smurt godt ind i marinade
  • Læg mørbraden i køleskabet i min. 1 time – gerne natten over
  • Varm en pande op ved middel/høj varme og brun mørbraden af på alle sider
  • Kom derefter mørbraden i ovnen i et ovnfast fad ved 180 grader (alm. ovn) i 15 min
  • Imens kødet er i ovnen gøres alt det grønne klar. Skær sukkerærter, figner, tomat og avocado ud i mindre stykker
  • Rist pinjekerner på en tør pande til de er gyldne
  • Lad mørbraden hvile i 10 min, når den er ude af ovnen og skær den derefter ud i skiver
  • Anret salaten ved at komme alle tingene på et fad, kom mørbraden i skiver på toppen og pynt derefter med ærteskud og koriander