Lad os starte mandagen på bedste vis, med denne lækre sag. En lækker, tung, brownie med banan og karamel. Karamellen kom vi faktisk bare på toppen af kagen, inden den kom i ovnen, men den “faldt” ret fint ned i kagen under bagningen, og gjorde faktisk at kagen blev endnu mere lækker end vi havde håbet på. Brownien, vi har taget udgangspunkt i, er en sikker vinder, og i denne her har vi tilladt os, at skifte lidt af sukkeret ud med et par bananer. Bananerne giver en god sødme til brownien og så elsker vi konsistensen, som bananerne giver i en lækker kage. Hvis man mangler lidt inspiration til påskebordet er denne her en sikker vinder. Derudover kan den gøres endnu mere påske-agtig med små fine påskeæg på toppen :)
Ingredienser (1 springform)
200 gram mørk chokolade
200 gram smør
100 gram sukker
2 overmodne bananer
5 æg
1 spsk hvedemel
1 håndfuld hakkede mandler
Til toppen: 1 dl karamel + 3 spsk youghurt neutral
Karamellen laves fra en dåse kondenseret mælk, som overdækkes med vand i en gryde og koges ved svag varme i 3 timer
- Smelt smør i en gryde og tilsæt derefter chokolade og lad også dette smelte
- Tag gryden af varmen og tilsæt sukker
- Tilsæt æggene lidt efter lidt til gryden og rør rundt undervejs
- Mos bananerne og kom også disse i gryden
- Kom mel i og vend dejen godt rundt
- Kom bagepapir i en springform (22 cm i diameter)
- Hæld kagedejen ned i formen og bland karamellem med yoghurt til en ensartet masse
- Fordel karamellen rundt i toppen af kagen og bag den 25-35 minutter i en 180 grader varm ovn, varmluft (det er meningen at den ikke skal virke helt færdigbagt)
- Lad kagen køle helt af (gerne natten over) inden den skæres ud
18 Kommentarer
Hov, den skal jeg fluks prøve – men altså, 1 dl. karamel……hvad for noget karamel? Hvordan får jeg lavet det??? Hilfe :)
Hej Paula
Vi lavede karamen ud fra kondenseret mælk – så bliver det til dulce de leche.
Det laves sådan: en dåse kondenseret mælk overdækkes med vand i en gryde og koges ved svag varme i 3 timer :)
God påske!
lyder rigtig lækker! Hvilken karamel brugte I?
Hej Kate
Vi brugte kondenseret mælk, som vi lavede til dulce de leche, vi har netop tilføjet det til opskriften :)
God dag!
Wow den ser lækker ud!
Hvor har I karamellen fra? Køber I den eller laver I den selv? :-)
Tusind tak :) Vi laver den selv af en dåse kondenseret mælk – kog dåsen i en gryde (lad den være helt dækket af vand) i 3 timer og wupti, så er der karamel :)
Sikke en lækker kage – den skal helt sikkert laves til påske ☺ Men bruger i varmluftsovn? Hvis ikke, hvor længe vil I så skyde på, at den skal have?
God påske!
Hvor lyder det lækkert! Vi bruger varmluft, men ovnene kan være lidt forskellige så husk at tjek undervejs :)
Vi håber den bliver god!
Rigtig god påske til dig også :)
Lyder godt nok lækkert. Hvornår putter I mandlerne i?
Ja det vil jeg egentlig også gerne vide :)
og er det med eller uden skræl? og hvor meget hakker i dem? hvis i hakker dem? :)
Hej Katrine
Mandlerne er bare groft hakket med skræl på, og de kommer i kageformen inden dejen ;-)
Vi får det lige tilføjet til opskriften.
God påske!
Hej Trine
Vi putter de hakkede mandler ned i formen, inden vi hælder dejen deri :-)
God påske!
Uh, det må afprøves!
God ide ;)!
så er kagen i ovnen.. her kl. 6.19.. Det skal fejres at der gårpenge ind fra skattefar, så kagen til aftensmaden m. isog kiwi :) Sundt skal det være!! Glæder mig allerede :)
Jeg kunne dog ikke dy mig fra at bruge HELE dåsen m. karamel! Mums :D
Hvor lyder det lækkert – karamel skal man aldrig gå ned på! :)
Altid godt med anledninger, der skal fejres ;)
hmm har bagt denne før med stor succes… I aften forsøger jeg en version med hvid chokolade og lidt appelsin.. den skal serveres med en nougat bailey is.. mmmhhh MUMS!
Det lyder smadder lækkert! og god idé med isen, det kan kun blive et hit!! :)