Vi laver altid konfekt i julen, og elsker kombinationen af nougat og marcipan. Da vi var mindre lavede vi altid små lækre konfekt stykker hvor vi bare sad og skar nougat samt marcipan og lavede dem til små finurlige ting – gerne på en af adventsdagene. I år var det 2. Advent at disse marcipankugler blev lavet. I den ene version er der lemon/lime curd og i den anden dulce de leche. Begge ting havde vi i forvejen i køleskabet, og hvis man har andre søde ting i på lager, der skal bruges, kan disse sikkert også godt tåle at blive pakket ind i marcipan ;-). Versionen med lemon/lime curd blev overtrækket med hvid chokolade og pyntet med hakkede tranebær, hvor versionen med dulce de leche fik selskab af mørk chokolade og knuste sukkerstokke. To bud på marcipankugler, der egner sig godt til at blive nydt her i juledagene :-)
MARCIPANKUGLER MED DULCE DE LECHE
Ingredienser (14 stk.)
1 dl dulce de leche (1 dåse kondenseret mælk koges, i en gryde, tildækket af vand i ca. 3 timer)
200 gram marcipan
100 gram mørk chokoade
Pynt: knuste sukkerstokke
- Kom små klatter dulce de leche på et stykkebagepapir på et skærebrat, prøv at lav dem så runde som muligt – og endelig ikke for store ;-) – kom dem i fryseren så de kan sætte sig lidt – og form dem evt lidt mere, når de er kolde
- Kom marcipan uden om kuglen og stil dem tilbage på køl
- Smelt mørk chokolade og dyp kuglerne i chokolade inden de pyntes med knuste sukkerstokke
MARCIPANKUGLER MED LEMON/LIME CURD
Ingredienser (14 stk.)
1 dl lemon/lime curd (lavet efter denne opskrift)
200 gram marcipan
100 gram hvid chokoade
Pynt: hakkede tranebær
- Kom små klatter lemon curd på et stykke bagepapir på et skærebrat, prøv at lav dem så runde som muligt – og endelig ikke for store ;-) – kom dem i fryseren så de kan sætte sig lidt – og form dem evt lidt mere, når de er kolde
- Kom marcipan uden om kuglen og stil dem tilbage på køl
- Smelt hvid chokolade og dyp kuglerne i chokolade inden de pyntes med hakkede tranebær
6 Kommentarer
Åh, hvor ser det lækkert ud!<3
Tusind tak – det var super lækkert :-)!
Hej Twin-food
For det første så tusind tak for den mest fantastisk madblog! Mange af jeres opskrifter er helt fantastiske! Mit spørgsmål er dog hvor lang tid Dulce de leche kan holde i køleskabet, da jeg lige har brugt noget til at lave fyldte chokolader med, men på ingen måde har brugt det hele. Vil jo helst ikke lade det gå til spilde :D glædelig og godt nytår! :)
Tusind tak, hvor er det dejligt at høre :-)
Umiddelbart vil vi skyde på et par uger, men det er vigtigt at den ikke opbevares i metaldåsen men i stedet i f.eks. en plastik beholder :-)
Glædelig jul og godt nytår :)
De skal afprøves i år.
Skal begge slags konfekt stå på køl i en dåse eller boks efter de er blevet lavet? og kan de holde december måned ud?
Ej, det lyder lækkert :)
De skal opbevares på køl – holdbarheden er som normalt på de ingredienser, der indgår :)