ÆBLETÆRTE MED CREME FRAICHE –
Bagværk, Desserter, Søde sager, Tærter

ÆBLETÆRTE MED CREME FRAICHE

I går lavede jeg denne lækre tærte, da jeg skulle ud til mine forældre og spise. Her serveres den med creme fraiche.

 

Æbletærte dejen

1 æg
110 gram blødt smør
1/8 tsk salt
1/2 tsk sukker
200 gram mel

  1. Ælt melen og smøren godt sammen med fingrene. Tilsæt salt og sukker. Put ægget i og ælt det hele godt sammen til en klump. Hvis det er for klistret tilsættes lidt ekstra mel. Hvis det er for tørt, lidt vand.
  2. Sæt dejen på køl i minimum en halv time.

 

Fyld til tærten
5 æbler
1 vaniljestang
5 spsk sukker
2 spsk smeltet smør
Lidt kanel til pynt

  1. I mens dejen er på køl gøres æblerne klar.
  2. Tag 5 æbler, skræl dem og skær dem ud i tynde skiver.
  3. I en skål vendte jeg æbleskiverne i en blanding af sukker og en vaniljestang. En hjælp til at få alle vaniljekornene ud kan være at “mase” vaniljesukkeret ind i sukkeret med en kniv – så bliver kornene fint skilt fra hinanden.
  4. Tag dejen ud af køleskabet og rul den ud så den passer til formen. Læg æblerne i så de overlapper hinanden lidt og start udefra. Tilsidst hældes de 2 spsk smeltet smør over og der drysses med lidt kanel.
  5. Tærten bages i oven ved 200 grader i 35 min eller indtil æblerne er blevet gyldenbrune.
  6. Jeg valgte at servede tærten med creme fraiche, hvilket gjorde den ekstra lækkert :-)
tidligere indlæg næste indlæg

No Kommentarer

Skriv en kommentar