Vi har længe synes der manglede en pecantærte her på bloggen og da Laura havde taget et par (eller en del) pecannødder med hjem fra USA var der ikke nogen undskyldning. Tærten som opskriften svarer til er en almindelig tærteform (diameter ca 22 cm.). Det er muligt at der er lidt overskydende dej, men så kan man altid lave lidt “barer” ved siden af. Hvis man kun vil lave bare skal dejen bare fordeles i et stort fad – uden at dejen går op af kanterne. Opskriften stammer fra et af de få madblade Laura fik læst da hun var i San Diego, så det er en ægte amerikaner opskrift. Når barerne er bagt færdigt med fyld og kølet af er det nemt at skærer ønskede størrelse bidder ud. Det er en af de søde sager, der skal nydes en masse når de indtages, der er nemlig ikke for lidt smør eller sukker i – hvilket også resulterer i en meget lækker kage :-) Vi serverede creme fraiche til men alt efter hvad man er lidt kan den også snildt nydes som den er eller med flødeskum.
1 tærte (diameter ca. 22 cm. eller et stort fad til barer):
Dej
250 gram blødt smør
130 gram rørsukker
350 gram mel
1/2 tsk salt
- Mix den bløde smør og sukker sammen
- Tilsæt salt og mel
- Ælt dejen sammen (pas på med ikke at ælt den for meget)
- Pak dejen ind i vita wrap og kom den i køleskabet i ca. 15 min (den skal bare blive lettere at arbejde med)
- Rul dejen ud (ikke for tyk) og kom den i formen
- Bag tærten i 20 min ved 175 grader og forbered’ fyldet imens
Fyld
65 gram smør
250 gram brun farin
130 gram honning
2 æg
200 gram hakkede pecan nødder
- Bland smør, brun farin og honning i en gryde – lad det hele smelte godt sammen
- Når bunden er ved at være færdig kommes æg og hakkede pecan’s i fyldet
- Fordel fyldet over dejen og bag kagen yderligere i 20-30 min i ovnen (tærtekanten må gerne være gylden)
- Server den færdige tærte med fx. flydeskum eller creme fraiche
Hvis man vil lave barerne er her et par gode billeder til at se hvordan det skal gøres
6 Kommentarer
Hold nu op, hvor ser den lækker ud! Det må prøves her i julen, mums! :)
//Emilie
http://gravidmedlupus.blogspot.dk/
Tusind tak – de er helt perfekte som en lille julesnack :)
KH
Årh, søde, seje pekanbare – det er bare altid lækkert!
Gid man lige havde en til eftermiddagskaffen!
– Anne
Det er det nemlig, vi gad også godt vi havde lidt flere til stormen ;)
KH
Hvis man vælger at lave barer af dem allesammen, hvor mange stykker bliver der så ca? (:
Hmm, det er et rigtig godt spørgsmål :-)
Vi vil nok tro at der bliver mellem 20-25 (afhænger selvfølgelig af størrelse)