Vi ved godt at denne her pizza, nok mest minder om en julepizza. Men nu når man kan spise flæskestegssandwich hele året, vil vi altså også mene at denne her pizza kan spises hele året. Om ikke andet kan den jo gemmest til næste jul, hvor man formentlig har lidt rester. Vi er fan af rester på pizza – også selvom det ikke nødvendigvis er jule-rester ;-).
Vi har brugt vores lyse dej fra bogen, som er blevet smurt med mascarpone. Pizzabunden bages kun med mascarpone hvorefter rødkål, karameliseret løg, flæskesvær og pistacienødder fordeles på toppen. Rødkålen og de karameliseret løg er gjort klar på en pande inden, så det også er varmt, når det kommer på pizzaen. Hvis man vil, kan rødkålen sagtens udskiftes med grønkål eller f.eks. frisk spinat. Vi synes det er super lækkert med den knasende svær, men den kan nu også skiftes ud med bacon, der giver lidt same knas.
Ingredienser (2 stk. 30 cm)
Dej
10 g gær
2 1/2 dl vand
1 tsk sukker
2 tsk salt
1 spsk olie
350-400 g hvedemel
1 1/2 – 2 dl mascarpone
Til toppen
1/4 rødkål skåret i skiver – stegt på en pande lidt salt til det er faldet sammen
karameliseret løg (se opskrift nedenfor)
15-20 stykker flæskesvær
pistacienødder
- Først laves dejen, som gerne må laves dagen før – her kan den opbevares i køleskabet og tages ud 1-2 timer inden brug, så det lige liver op igen
- Rør gæren ud i vandet i en skål sammen med sukker, salt og olie
- Tilsæt melet lidt ad gangen og ælt dejen godt igennem på et meldrysset bord eller på maskine
- Dejen skal æltes godt i min. 10 minutter – den skal føles glat og elastisk
- Del dejen i 2 klumper og form dem til kugler
- Læg kuglerne på et bræt og pensl dem gerne med lidt olie, så man undgår at overfladen bliver tør
- Lad dejen hæve i minimum 2 timer (men gerne natten over)
- Efter hævning ligges de to klumper på et meldrysset bord og trykkes ud med hænderne til bunden er så tynd som ønsket – man kan nemt strække dejen ud ved at tage den lidt op i hænderne
- Put mascarponen på bundene og bag den i ovnen ved 250 grader i ca. 10 minutter indtil den er gylden og sprød
- Fordel stegt rødkål, karameliseret løg, flæsessvær og pistacienødder på toppen inden servering
Karameliseret løg
3 løg
lidt olie
3 spsk brun farin
salt og peber
- Pil løgene og skær dem i skiver
- Put lidt olie på en pande og steg løgene til de falder sammen
- Tilsæt brun farin, lidt salt og peber og lad løgene stege ved svag varme indtil de er karameliseret
No Kommentarer