ANMELDELSE – MAKROOBJEKTIV FRA TAMRON: SP 90mm, Makro –
Anbefalinger

ANMELDELSE – MAKROOBJEKTIV FRA TAMRON: SP 90mm, Makro

Selvom dette indlæg ikke handler om mad, så gør det dét alligevel lidt på en måde. Det handler nemlig om, hvad vi benytter, til at få taget gode og tiltalende billeder af den mad vi præsenterer her på bloggen. Hvis hensigten er pæne og indbydende billeder er kameraet og linsen virkelig alt afgørende! Vi har afprøvet et makroobjektiv fra Tamron og håber at vi, som ikke totalt tekniske mennesker, kan give Jer et godt indtryk af hvad vi synes om den og hvordan den kan benyttes i vores hverdag.

Vi har, siden vi fik vores spejlrefleks, brugt vores 18-270 Tamron linse, der er en god “all around” linse, som har hjulpet os med at tage et hav af gode billeder. Som vi tidligere har skrevet er vi ikke de mest “fancy” kamera bruger og har brug for værktøj, der er nemt at finde ud af ved brug af så få knapper som muligt. Med det sagt elsker vi også at sætte os ind i udstyret og virkelig afprøve dets funktioner.

 

Det nye objektiv, som vi har været så heldige at få lov at prøve er et makroobjektiv fra Tamron (SP 90mm F/2.8 Di VC USD Macro 1:1), der er er et objektiv, der er specielt egnet til makrofotografering (hvis det da gav mere mening ;)). Det er muligt at opnå fokus helt tæt på objektet, hvilket altså vil sige at du kan stå LIGE foran det du ønsker at fotografere. Vi kan opnå fokus tættere på objekter med makroobjektivet, end hvad vi kan med vores andet objektiv og det er en stor fordel i og med vi meget gerne vil rigtig tæt på! Vi synes at det er et objektiv, der egner sig specielt godt til madbilleder, hvor detaljer og farver kan vises meget tydeligt og meget tæt på. Vores indtryk er, at gode madbilleder betyder rigtig meget på madblogs, og vi har været meget positivt overrasket over denne makro linse, der er helt perfekt til det, som vi tager billeder af.

 

Linsen er utrolig nem at finde ud af – også for folk, der ligesom os, ikke er fancy kamera-eksperter. Den har både manuel og auto fokus, som normale objektiver, hvormed man selv kan styre hvor fokus skal ligge. Vores oplevelse ved afprøvning af denne linse er, at vores billeder får et lidt mere proffessionelt look samt bliver mere detaljerede. Linsen har fast 90 mm zoom, hvilket betyder, at du ikke kan zoome med objektivet, men i stedet skal flytte dig tættere/længere fra objektet, i forhold til hvor meget du ønsker at have med på billedet. I den afstand du ønsker, kan du lave et helt specifikt fokus – det kan være på et lille blad, en kerne eller en sten, hvilket vi synes kan gøre billederne super lækre at se på. Som det kan ses på billedet nedenunder kan “området” der fokuseres på virkelig blive specifikt.

 

I og med at du kan komme HELT tæt på dit objekt, kan du lave dit fokus område meget lille. Vi har med vores 18-270 linse oplevet at, kameraet ikke vil fokusere, fordi vi simpelthen er for tæt på objektet, og det er et problem, vi er kommet af med ved at benytte makroobjektivet. Vi synes, at det er nemmere at få udtrykt dybden i et billede ved brug af objektivet, hvor man skelner mellem lille- og stordybdeskarphed. Ved lille dybdeskarphed og et meget specifikt fokus område, som du kan opnå med dette objektiv, er det muligt, at skabe billeder med et lille fokus område hvor alt omkring er sløret. Med høj dybdeskarphed vil sløringen omkring dit fokus blive mindre.

 

Det har taget en del forsøg at lære objektivet at kende, og der er sandsynligvis stadig ting vi mangler at lære, men det kommer helt sikkert efterhånden som vi fotograferer forskellige madretter med forskellige egenskaber.

 

Hvis nogle af Jer også bruger makroobjektiv, er vi meget interesserede i at høre tips og tricks ;-)

 

Objektivet er modtaget som gave men alle meninger er som altid vores egne!

tidligere indlæg næste indlæg

2 Kommentarer

 • Reply Fru Kofoeds Køkken 3 december, 2013 at 23:01

  Smukke billeder! Godt fotogrej er helt uvurderligt.

  • Reply Twin Food 4 december, 2013 at 09:01

   Det har du nemlig helt ret i – selvom det godt kan tage lidt tid at lære det at kende ;-)
   Tusind tak! :)

  Skriv en kommentar