“NO KNEAD” PIZZA –
Bagværk, Brød, Pizza

“NO KNEAD” PIZZA

pizzaol2

Efter turen til Sardinien i sommerferien har der været stor lyst til at prøve kunsten efter med deres helt fantastisk pizzaer. Denne her gang uden nogle ændringer i dejen i forhold til at tilsætte lidt grovere mel – den skulle laves som Italienerne gør det (og de bruger altså ikke rug-/grahamsmel ;)) Pizzadejen er lavet efter princippet at den ikke behøver at blive æltet, man kan bruge en håndmikser og herefter lige samle den med hænderne. Det gør også at den er lidt mere klistret, men hvis der drysses med nok mel er det intet problem :) Med en pizzasten og en ovn, der var 300 grader varm blev resultatet faktisk helt udemærket. Der blev lavet to forskellige slags inspireret af yndlings pizzabogen (“Pete Evans Pizza”). En med spicy meatballs, stegte svampe og revet ost samt en med cherry tomater, laks, spinat blade og hytteost – begge to super sprøde og smagfulde. For at kunne flytte pizzaerne nogenlunde uden for meget besvær fra køkkenbordet til pizzastenen i ovnen blev der drysset med groft majsmel under dejen og på pizzaspatlen – det hjalp meget til at pizzaerne ligeså stille kunne glide af og altså ikke ende i en stor dej på stenen (det er før sket ;)) 

Ingredienser (4 pizzaer som vist på billede) 

Inspiration: Bog “Pete Evans Pizza”
Dej
25 g gær
3 dl vand
1 1/2 tsk sukker
2 tsk salt
ca. 475 g italiensk hvedemel

 

Fyld
Pizzasauce lavet af en stor dåse tomatpuré, olie og krydderrier
Spicy kødboller: 250 g oksekød, salt, peber, chiliflager, tørret basilikum og paprika
4-5 store svampe
150 g cherry tomater
150 g laks
Revet ost
Hytteost
Friske spinatblade

 

  1. Bland lunkent vand, salt, gær og sukker og lad gæren blive opløst
  2. Tilsæt hvedemel – dejen kan æltes med håndmikser uden at skulle ælte med hænderne – saml den og stil den til hævning så mange timer som muligt (gerne 6-7 timer)
  3. Hvis dejen er for klistret tilsættes mel efter behov
  4. Rul passende størrelser af kød blandingen og steg bollerne på en pande – steg ligeledes svampene til al vædde er afgivet
  5. Hvis man ejer en pizzasten skal denne i ovnen i god tid inden pizzaerne. Sæt den ind og tænd for maksimum temperatur på ovnen. Når denne er nået skal pizzastenen have yderligere 15-20 min inden den er varm nok til at pizzaerne kan komme ind
  6. Del dejen i 4 lige store stykker og rul hvert stykke ud – sørg for at have godt med mel på både kagerulle, køkkenbord og dej så det ikke hænger i
  7. Fordel tomatsaucen på alle 4 pizzaer
  8. På 2 af pizzaerne fordeles kødboller, stegte svampe, revet ost og på de to ander fordeles kun cherry tomater og lidt revet ost
  9. Bag pizzaerne en af gangen i ovnen til de er sprøde – det tog 10-15, men afhænger af temperatur
  10. Fordel friske spinatblade på de alle pizzaer og hytteost samt laks på de to, der kun blev bagt med cherrytomater

pizzaol1 pizzaol3

– Christine

tidligere indlæg næste indlæg

No Kommentarer

Skriv en kommentar