Vores morgenmad kører meget i perioder. Nogen gange er det en periode med chiagrød, det kan også være bare yoghurt med musli eller havregryn med mandler. Nu er vi (igen) kommet ind i en periode med de overnight oats og vi glemmer af en eller anden grund altid hvor nemt og lækkert det kan gøres.
Denne her gang har vi lavet en lidt mere efterårsagtig udgave – vi kalder den orange overnight grød og vi synes den minder os lidt om jul. Grøden består af de klassiske ingredienser: havregryn, kerner, yoghurt og mælk. Derudover har vi tilføjet en most banan for at give lidt sødme og til sidst saft og skal fra en appelsin samt kanel.
Den her portion rækker snildt til et par morgener og hvis man også har lidt frugt skåret klar i bøtter er der altså lækker morgenmad på ingen tid!
Vi har før haft gang i overnight oats udgaver med chokolade, banan og hindbær, hvis i mangler inspiration til andre udgaver.
Ingredienser
- 2,5 dl havregryn
- 1 1/2 dl yoghurt
- 1 dl solsikkekerner
- 2 dl mælk
- Saft og skal fra 1 appelsin
- 1 most banan, kan også udskiftes med 1 revet æble
- 1 tsk kanel
- Til toppen: yoghurt, ristet musli og frugt
Sådan gør du
- Bland alle ingredienserne godt sammen i en bøtte eller pose og sæt grøden i køleskabet natten over
- Om morgenen tages den ønskede mængde i en skål og der toppes med mere yoghurt, ristet musli og frugt
- Grøden kan godt holde sig et par dage i køleskabet, så lav gerne en stor portion
No Kommentarer