LUFTIGE BOLLER (UDEN SURDEJ) –
Bagværk, Brød, Brunch, Morgenmad, Til madpakken

LUFTIGE BOLLER (UDEN SURDEJ)

boller_uden_surdej

nemme_bollerDet er lørdag, weekend og selvom vi er godt inde i foråret her i Melbourne, så minder vejret i dag rigtig meget om det danske efterårsvejr. Derfor holder vi os indenfor, nyder en rolig morgen og de her nybagte luftige boller, som er lavet helt uden surdej. Og faktisk heller ikke røremaskine! Yes, det er muligt at få de der helt perfekte sprøde luftige boller uden surdej og også uden røremaskine. Så hvis I leder efter en opskrift på nogle nemme morgenboller uden surdej og heller ikke har en røremaskine ved hånden, så skal I altså prøve denne her.

Der har været lidt problemer med bagningen her i Melbourne, dels fordi vi ikke har en røremaskine, som jeg var blevet meget glad for at bruge hjemme i Danmark og dels fordi jeg endnu ikke har fået gang i en surdej. Derudover har de ikke frisk gær og det har været lidt vanskeligt at lære tørgær helt godt at kende. Men jeg tror vi er ved at være der. Der kom hvert fald nogle skønne luftige boller ud af ovnen i morges.

Dejen er lavet aftenen inden, hvor der er blandet speltmel, hvedemel, vand, gær, en anelse honning og salt. Melen kan man skifte ud lidt som man vil, men for at få dem godt luftige er det vigtigt ikke at bruge for meget groft mel. Dejen vil være godt klistret og behøver en del mel ved formning, men det er meningen. Derudover lader jeg dejen hæve på køkkenbordet natten over, dvs. ikke i køleskabet.

luftige_bollernemme_morgenboller

LUFTIGE BOLLER (UDEN SURDEJ)

Luftige og sprøde
Ret: Bagværk, Morgenmad
Antal: 8 stk

Ingredienser

  • 15 g gær (kan erstattes af 1 tsk tørgær)
  • 5 dl lunkent vand
  • 1 spsk honning
  • 100 g speltmel
  • 400 g hvedemel
  • 2 tsk salt

Sådan gør du

  • Opløs gæren i den lunkne vand
  • Tilsæt honning
  • Bland speltmel, hvedemel samt salt og tilsæt ligeledes dette til blandingen med gær
  • Rør det hele godt sammen og lad herefter dejen stå i 15 min.
  • Efter de 15 min. skal hænderne i dejen og selvom den er meget klistret skal man prøve at ælte den smidig og glat. Brug evt. hænderne langs skålens kanter og vend dejen ind over sig selv. Fortsæt sådan i ca. 15 min.
  • Dæk dejen til og stil den til hævning natten over ved stuetemperatur (ikke i direkte sollys)
  • Tænd ovnen på 250 grader (varmluft) og lad en bageplade blive inde i ovnen under opvarmning og yderligere 10-15 min.
  • Hæld dejen ud på et meldrysset bord og vend den et par gange ind over hinanden - hav godt med mel på hænderne, så det hele ikke klistrer sammen
  • Skær dejen i 8 lige store stykker, form dem til boller (så godt som man nu kan) og læg dem på et stykke bagepapir
  • Hiv bagepapiret på den opvarmede bageplade og bag bollerne midt i ovnen i 15-20 min. - skorpen skal være godt gylden og sprød
tidligere indlæg næste indlæg

No Kommentarer

Skriv en kommentar