Sidst vi lavede risengrød, var der heldigvis en smule rest tilbage til dagen efter. Vi prøver altid at lave for meget risengrød, og kan snildt finde på at spise det til morgenmad dagen efter med lidt æble på toppen. Sidste gang blev resten dog brugt til klatkager, som vi faktisk ikke har prøvet før. Sidste år blev det til vaffel klatkager. Denne version er uden mel og så har vi tilsat appelsinskal for at gøre dem lidt friske i smagen. Det kan være en fordel ikke at gøre klatterne for store på panden. Vi synes hvert fald at de er lettere at vende og få pæne, hvis de er lidt mindre :-)!
Ingredienser (1 stor stak)
2 dl risengrød
2 æg (delt i hvider og blommer)
1 tsk vaniljepulver
Skal fra en appelsin
Fedtstof til bagning på panden
Til toppen: sirup og hakkede pekannøddder
- Bland risengrød, æggeblommer, vaniljepulver og appelsinskal sammen i en skål til en ensartet masse
- Pisk æggehviderne stive i en skål for sig selv
- Vend forsigtigt hviderne i grødmassen
- Varm en pande op med smør og kom små klatter på den varme pande (mindre klatter kan være lettere at styre)
- Vend dem når de begynder at få bobler – steg dem gyldne på begge sider
- Server fx. med sirup og hakkede pekannøddder
No Kommentarer