Morgenmad er det vigtigste måltid på dagen, og med denne her hjemmelavet müsli som start, er man ikke helt galt på den. Denne her udgave laves fast hos os og kan ligeledes næsten altid findes i vores køkken. Alt efter hvad vi har lyst til kommes den hjemmelavede müsli ovenpå yoghurt/skyr eller overhældes med mælk.
Til denne her udgave, bruger vi en smagsneutral olie og honning til at gøre den sprød, hvilket giver en skøn honningristet müsli.
Oftest drysses der med lidt skåret frisk frugt og nogen gange også lidt tørret frugt. Hvis man rigtig vil forkæle sig selv kan man også hælde sirup over ;)
Ingredienser
- 1400 g havregryn (vi tager halv/halv af fin- og grovvalsede)
- 130 g solsikkekerner
- 85 g kokos
- 60 g hørfrø
- 200 g havreklid
- 75 g hele boghvedegryn
- 100 g hakkede nødder
- 1/2 dl rapsolie
- 1/2 dl flydende honning
Sådan gør du
- Bland alle de tørre ingredienser godt sammen i en stor dyb bradepande - kan evt. gøres i to forskellige
- Smelt olie og honning sammen og hæld det over de tørre ingredienser hvor det hele blandes rigtig godt så alle de tørre ingredienser bliver "fedtede"
- Bag müslien ved 175 grader (varmluft) i 3 x 12 min. - rør i den undervejs efter hver 12. min.
- Hvis man har flere bradepander kan disse med fordel være i ovnen samtidig - skift dem da rundt efter hvert 12 min - måske skal de have flere minutter i ovnen
11 Kommentarer
[…] morgenmad består ofte af müsli med mælk og forskellig frugt på toppen som fx. æble, hindbær, blåbær og/eller banan. Selvom […]
[…] og kan laves af kun tre ingredienser, nemlig havregryn, dadler og vand. Da vi (næsten) altid har müsli i lejligheden, brugte vi det i stedet, så bliver barerne også lidt mere smagfulde. Hvis man ikke […]
[…] (samlet plade 22 x 22 cm) 130 g tørrede figner 150 g tørrede abrikoser 5 dl müsli – kan erstattes af 5 dl blandede nødder og havregryn Lidt […]
[…] er stort set altid vores klassiske müsli opskrift vi har et kæmpe lager af, men hvis man ønsker et lille twist kan man prøve musli med […]
[…] blendet yoghurt med frosne bær og banan til en tyk smoothie, hvor der i lag imellem er drysset med hjemmelavet müsli. På toppen har vi pyntet med kakaonibs og frysetørrede hindbær, der i øvrigt giver lidt surhed […]
[…] fået denne jordbær koldskål til frokost. Faktisk har vi også fået den til morgenmad med lidt müsli, hvor vi bare lavede den aftenen inden. Opskriften er næsten den samme, som blåbær koldskål her […]
[…] vi ristede det på panden i stedet for. Ingredienserne er de samme som vi normalt kommer i vores müsli; solsikkekerner, havregryn, boghvedegryn, kokos, hørfrø og ristede hasselnødderne – det […]
[…] på posen :-). Et endnu sundere alternativ kunne i stedet være at drysse med hjemmelavet müsli. Denne koldskål er hjemmelavet og består af tykmælk, kærnemælk, citron, vaniljepulver og […]
[…] sørger for at spise det hver morgen! I hverdagene er det en ganske almindelig portion hjemmelavet müsli med mælk, men i weekenderne bliver det ofte til en varm grød, som f.eks denne her med banan og […]
[…] hverdagene er vores morgenmad ikke specielt spændende – det er ofte en skål hjemmelavet musli med mælk. Men i weekenderne plejer vi ofte at gøre lidt mere ud af det. I lørdags blev det […]
[…] meget i perioder. Nogen gange er det en periode med chiagrød, det kan også være bare yoghurt med musli eller havregryn med mandler. Nu er vi (igen) kommet ind i en periode med de overnight oats og vi […]