HJEMMELAVET MÜSLI –
Bagværk

HJEMMELAVET MÜSLI

hjemmelavet-musli

Morgenmad er det vigtigste måltid på dagen, og med denne her hjemmelavet müsli som start, er man ikke helt galt på den. Denne her udgave laves fast hos os og kan ligeledes næsten altid findes i vores køkken. Alt efter hvad vi har lyst til kommes den hjemmelavede müsli ovenpå yoghurt/skyr eller overhældes med mælk.

Til denne her udgave, bruger vi en smagsneutral olie og honning til at gøre den sprød, hvilket giver en skøn honningristet müsli.

Oftest drysses der med lidt skåret frisk frugt og nogen gange også lidt tørret frugt. Hvis man rigtig vil forkæle sig selv kan man også hælde sirup over ;)

honningristet-musli

HJEMMELAVET MÜSLI

Sprød honningristet müsli
Udskriv Pin Rate
Ret: Morgenmad
Keyword: Hjemmelavet musli, Honningristet musli, Morgenmad, Musli

Ingredienser

  • 1400 g havregryn (vi tager halv/halv af fin- og grovvalsede)
  • 130 g solsikkekerner
  • 85 g kokos
  • 60 g hørfrø
  • 200 g havreklid
  • 75 g hele boghvedegryn
  • 100 g hakkede nødder
  • 1/2 dl rapsolie
  • 1/2 dl flydende honning

Sådan gør du

  • Bland alle de tørre ingredienser godt sammen i en stor dyb bradepande - kan evt. gøres i to forskellige
  • Smelt olie og honning sammen og hæld det over de tørre ingredienser hvor det hele blandes rigtig godt så alle de tørre ingredienser bliver "fedtede"
  • Bag müslien ved 175 grader (varmluft) i 3 x 12 min. - rør i den undervejs efter hver 12. min.
  • Hvis man har flere bradepander kan disse med fordel være i ovnen samtidig - skift dem da rundt efter hvert 12 min - måske skal de have flere minutter i ovnen
tidligere indlæg næste indlæg

11 Kommentarer

  • Reply BAGT MUSLI MED BANAN OG HINDBÆR | TWIN FOOD 30 marts, 2013 at 09:21

    […] morgenmad består ofte af müsli med mælk og forskellig frugt på toppen som fx. æble, hindbær, blåbær og/eller banan. Selvom […]

  • Reply SUNDE MUSLIBARER MED KAKAONIBS OG KOKOS | TWIN FOOD 20 april, 2013 at 08:08

    […] og kan laves af kun tre ingredienser, nemlig havregryn, dadler og vand. Da vi (næsten) altid har müsli i lejligheden, brugte vi det i stedet, så bliver barerne også lidt mere smagfulde. Hvis man ikke […]

  • Reply » MÜSLIBARER MED FIGNER OG ABRIKOS 29 september, 2013 at 09:54

    […] (samlet plade 22 x 22 cm) 130 g tørrede figner 150 g tørrede abrikoser 5 dl müsli – kan erstattes af 5 dl blandede nødder og havregryn Lidt […]

  • Reply » SMÅ MORGENMADS GLIMT 14 marts, 2014 at 12:31

    […] er stort set altid vores klassiske müsli opskrift vi har et kæmpe lager af, men hvis man ønsker et lille twist kan man prøve musli med […]

  • Reply » MORGENMADS SMOOTHIE MED MÜSLI 18 august, 2014 at 15:05

    […] blendet yoghurt med frosne bær og banan til en tyk smoothie, hvor der i lag imellem er drysset med hjemmelavet müsli. På toppen har vi pyntet med kakaonibs og frysetørrede hindbær, der i øvrigt giver lidt surhed […]

  • Reply » JORDBÆRKOLDSKÅL 20 august, 2014 at 15:14

    […] fået denne jordbær koldskål til frokost. Faktisk har vi også fået den til morgenmad med lidt müsli, hvor vi bare lavede den aftenen inden. Opskriften er næsten den samme, som blåbær koldskål her […]

  • Reply » GRÆSK YOGHURT MED HONNING RISTET MUSLI OG SIRUP 20 august, 2014 at 15:21

    […] vi ristede det på panden i stedet for. Ingredienserne er de samme som vi normalt kommer i vores müsli; solsikkekerner, havregryn, boghvedegryn, kokos, hørfrø og ristede hasselnødderne – det […]

  • Reply » HJEMMELAVET BLÅBÆR KOLDSKÅL 20 august, 2014 at 15:49

    […] på posen :-). Et endnu sundere alternativ kunne i stedet være at drysse med hjemmelavet müsli. Denne koldskål er hjemmelavet og består af tykmælk, kærnemælk, citron, vaniljepulver og […]

  • Reply OVERNIGHT BANANA GRØD – 26 februar, 2018 at 07:30

    […] sørger for at spise det hver morgen! I hverdagene er det en ganske almindelig portion hjemmelavet müsli med mælk, men i weekenderne bliver det ofte til en varm grød, som f.eks denne her med banan og […]

  • Reply 4 FORSLAG TIL SKØN OG MÆTTENDE MORGENMAD – 3 september, 2018 at 20:08

    […] hverdagene er vores morgenmad ikke specielt spændende – det er ofte en skål hjemmelavet musli med mælk. Men i weekenderne plejer vi ofte at gøre lidt mere ud af det. I lørdags blev det […]

  • Reply ORANGE OVERNIGHT GRØD – 21 oktober, 2019 at 06:19

    […] meget i perioder. Nogen gange er det en periode med chiagrød, det kan også være bare yoghurt med musli eller havregryn med mandler. Nu er vi (igen) kommet ind i en periode med de overnight oats og vi […]

  • Skriv et svar til » MÜSLIBARER MED FIGNER OG ABRIKOS Slet kommentar