GEDEOST CARBONARA –
Hovedretter, Nemme hverdags retter, Pasta

GEDEOST CARBONARA

Twin Food_Gedeos carbonaraDet er endnu engang blevet en ny uge og det kræver en nem aftensmad, som blandt anden kan blive denne lækre carbonara med gedeost. Den tager ikke lang til at lave, men smager til gengæld virkelig godt. Vi er ret vilde med carbonara og har både begivet os ud i en med laks og kylling, men også den traditionelle. Denne carbonara her er lavet med kylling og så er den gjort lækker cremet ved at bruge gedeost. Hvis man ikke er vild med gedeost, kan den snildt byttes ud med en anden ost, og retten kan også sagtens gøres til en vegatar ret, ved at undlade kyllingen. Vi har brugt broccoli, forårsløg og svampe til retten, men hvis man fx har peber, squash eller andet, som hænger på sidste vers i  køleskabet, kan det sagtens tilsættes til retten. En utrolig god “tøm-køleskabet-ret” ;-)

 

Ingredienser (3-4 personer)

300 g spaghetti eller anden pasta efter eget valg

2 fed hvidløg

1 mellem broccolihoved

3 stk. forårsløg

150 g blandede svampe

250 g kylling

½ dl hvidvin

Lidt olie til stegning

 

Sauce

150 g Taverna Finest gedeost

3 æg

½ dl hakket persille + lidt ekstra til toppen

½ dl mælk

Salt og peber

 

  1. Kog pastaen efter anvisningen på pakken.
  2. Snit hvidløgene fint og skær buketterne af broccolihovedet.
  3. Varm en stor pande op og steg hvidløg og broccoli i lidt olie.
  4. Skær forårsløg og svampe groft og tilsæt også disse til panden.
  5. Lad grøntsagerne stege, til de er gyldne i ca. 10 min.
  6. Tag grøntsagerne af panden, skær kyllingen i mindre stykker og steg den i lidt olie med salt og peber.
  7. Tilsæt grøntsagerne til den stegte kylling sammen med hvidvin og lad det simre i 2 min.
  8. Bland gedeost, æg, hakket persille og mælk i en skål sammen med lidt salt og peber.
  9. Tilsæt den kogte pasta til panden og vend det rundt.
  10. Tag panden af varmen og tilsæt herefter æggemassen, der skal vendes hurtigt i grøntsagerne, så gedeosten smelter.
  11. Pynt med hakket persille på toppen ved servering.

 

Billedet er taget af dygtige Ditte.

tidligere indlæg næste indlæg

4 Kommentarer

  • Reply mormormedstilettermormormomr mormor 9 august, 2016 at 09:47

    http://www.mormormedstiletter.dk: Uhm!! Det ser lækkert ud og super god ide at skifte gedeosten ud med anden slags ost;-)

    • Reply Twin Food 10 august, 2016 at 19:15

      Det var virkelig lækkert med gedeost :-)

  • Reply Camilla Kirstine 9 august, 2016 at 21:47

    Lækker ret! Men jeg har ofte tænkt om ikke man kan erstatte hvidvinen som i retter som denne ligeledes som der oftest skal bruges et skvæt i mange risottoer? Jeg synes nemlig det virker lidt dyrt at købe en hvidvin for kun at bruge 1/2-1 dl ?

    • Reply Twin Food 10 august, 2016 at 19:16

      Det kan vi sagtens forstå at du synes, vi plejer at bruge det som en undskyldning for, at tage et glas ;-) Vi tænker at det godt kan undlades, måske skal der tilsættes en anelse vand, men det er ikke sikkert at det er nødvendigt. Det kommer an på konsistensen, så vi ville prøve helt at undlade det.

    Skriv en kommentar