FLADBRØD MED LÆKKERT FYLD –
Brød, Frokost, Grill, Hovedretter, Vegetar

FLADBRØD MED LÆKKERT FYLD


Som i nok ved er vi ret vilde med pizza. Dette er en lidt anden form for pizza, da bunden er lavet ud af fladbrød. Faktisk minder fladbrød meget om Naan (dog ikke med den karakteriske smag af koriander), da de nemt bare kan bruges som en snack. Disse er lidt nemmere at lave end Naan, da de ikke kræver ligeså meget tid. De kan bruges til en lækker salat eller fx en suppe. Har har vi valgt at bruge dem som bund til en slags pizza. Opskriften giver 4 mellem brød, hvor vi på to af dem kom serranoskinke, friskt mozzarella og revet asparges. På de andre to kom vi en blanding af spinatblade, svampe og hytteost. Fladbrødene indeholder ikke noget specielt, vi prøvede at gøre dem ret grove ved at tilsætte rugmel. Vi lavede dem på panden, som giver dem en sprød overflade. Derudover fik de også en tur i ovnen med fyld på. Det var en nem aftensmad, som man nemt kan gøre personlig med ens yndlingsfyld og der var da også en lille rest til frokost næste dag :-)
Laura er taget på Uni for at læse og derudover er der i dag Aarhus halv marathon i hele byen og da vores forældre skal løbe skal Christine da lige ned på hjørnet og holde øje. Er der nogen af jer der skal løbe? – Så hvert fald kæmpe held og lykke!!

 

Ingredienser til fladbrød med fyld (giver 4 stk.):

Dej
175 ml varmt vand
7 gram tørgær
1 spsk honning
50 gram hakkede solsikkekerner
175 gram hvedemel
100 gram rugmel
1 tsk salt

Fyld: 2 med revet asparges, serranoskinke, chili/hvidløg pasta og friskt mozzarella og 2 med en blanding af spinatblade, svampe, hytteost og chili/hvidløg pasta

  1. Hæld vand i skål og rør gær og honning ud heri.
  2. Tilsæt de hakkede solsikkekerner, mel og salt
  3. Ælt det hele sammen til en fast dej
  4. Dæk dejen til og lad den stå i 10 minutter
  5. Ælt dejen lidt igen efter de 10 minutter og læg den derefter tilbage i skålen og lad den stå i yderligere 30 min
  6. I mens dejen hæver, kan svampe/spinat blandingen laves. Ca 100 gram svampe skæres i skiver og steges på panden i få minutter. Tag svampene af varmen og bland med 2 håndfulde spinatblade og 1 1/2 dl hytteost.
  7. Del dejen i 4 lige store stykker og rul dem så tyndt som muligt (ca. 1/2 cm)
  8. Tænd en non-sticky pande på høj varme og læg brødet på. Giv det et par minutter på hver side – indtil de har fået en fin farve
  9. Kom chili/hvidløg pasta nederst på alle fire brød. Derefter serranoskinke, friskt mozzarella og revet asparges på 2 af dem og spinat/svampe blanding på de andre to
  10. Bag dem i ovnen ved 250 grader i ca. 5 minutter
tidligere indlæg næste indlæg

10 Kommentarer

  • Reply monsterscircus 3 juni, 2012 at 10:49

    Uhm dejligt med al den ost, det var da lige aftensmads inspirationen I gav der, vi skal nemlig male, så det skal være hurtigt og nemt til aften, men det gør jo ikke noget det er lækkert, tak og ha en dejlig søndag!

    • Reply Laura og Christine 4 juni, 2012 at 08:27

      Hehe, vi håber I synes at de smager godt! Vi var ret vilde med dem. :-)

  • Reply Anonymous 3 juni, 2012 at 12:14

    øj det ser lækkert ud ! :) det skal helt sikkert prøves :) men har lige et spørgsmål, Chili/hvidløgs pasta? Noget i selv laver, eller noget man køber? :)

    • Reply Laura og Christine 4 juni, 2012 at 08:28

      Det er noget vi køber i Føtex, i et lille glas – vi synes det giver dem et lille stærkt pust, som vi godt kan lide :-)

  • Reply Tine 3 juni, 2012 at 22:12

    De ser vildt gode ud de fladbrød! De skal helt sikkert laves til en suppe på et tidspunkt

    • Reply Laura og Christine 4 juni, 2012 at 08:28

      Vi er sikre på, at de også vil egne sig rigtig godt til suppe ;-)

  • Reply Pernille Spang Rasmussen 5 juni, 2012 at 13:25

    Hej piger,
    Lavede dem til min kæreste igår. Kæmpe succes :) De er mega lækre og lette at lave.
    Jeg tilføjede majs på begge og brugte almindelig gær, da de ikke har mere tørgær i Netto.
    Tak :)

    • Reply Laura og Christine 5 juni, 2012 at 20:31

      Hej Pernille!
      Fedt at din kæreste også kunne lide dem :) Majs lyder rigtig lækkert. Vi plejer egentlig også at bruge almindeligt gær, men var lidt i tvivl om hvor meget der så skulle bruges, så vi vil faktisk rigtig gerne høre hvor meget du brugte? :) :)

    • Reply Pernille Spang Rasmussen 20 juli, 2012 at 18:48

      Jeg bruger ca. en halv pakke :) Det fungerer noget så fint. Har lavet dem nogle gange siden og alle elsker dem! God weekend.

    • Reply Laura og Christine 22 juli, 2012 at 07:35

      Super – tak for informationen og dejligt at de er et hit ;) God søndag!

    Skriv en kommentar