Denne her figen/dadel tærte har længe været et eksperiment, der bare skulle afprøves. Med inspiration fra dadelbarer med cookiedough blev tærtens bund bikset sammen af dadler, figner, hakkede mandler, havregryn og kakao! Lidt en bund som de klassiske dadelkugler. Bunden spises rå som den er og skal altså ikke bages. Ovenpå bunden blev der fordelt lidt smeltet hvid chokolade, der sagtens kan udskiftes med mørk eller måske helt undlades. Herefter en skyrcreme blandet af skyr, citron saft og -skal samt korn fra en vaniljestang – en syrlig creme, der kan smages til efter behov, men som giver en god kontrast til den søde hvide chokolade og de også lidt syrlige nektariner. Nektarinerne kan desuden sagtens erstattes af andre frugter – evt. æbler, pærer eller blommer – og skal ligeledes ligges på ovenpå skyrcremen “rå”. Opbevar tærten i fryseren/køleskabet inden spisning og nyd den som den er i godt selskab :)!
Ingredienser (1 tærte – diameter ca. 22 cm.)
Bund
150 g dadler
200 g figner
100 g hakkede mandler
1,5 dl havregryn
4 spsk kakao
Fyld
100 g hvidchokolade (kan undlades)
5 dl skyr
Saft fra 1/2 citron
Skal fra 1/2 citron
Kort fra 1 vaniljestang blandet med 1/2 tsk sukker
5-6 nektariner skåret i både
- Blend dadler, figner, mandler havregryn og kakao godt sammen og form det til en fast masse, der ligges i køleskabet 1/2 times tid
- Rul dejen ud til en tykkelse på ca. 0,5 cm, fordel den i tærteformen og stil den i fryseren (gerne et par timer)
- Smelt den hvide chokolade og fordel den over den kolde tærtebund og stil den herefter tilbage i fryseren (gerne et par timer eller mere)
- Bland skyr med citronskal og -saft
- Halvér vaniljestangen og få kornene spredt med 1/2 tsk sukker og bland dem herefter i skyrcremen
- Fordel ca. 2/3 af skyrcremen over den kolde bund ovenpå den hvide chokolade og behold den sidste 3. del som tilbehør, når kagen serveres
- Fordel nektarin bådene ovenpå cremen og stil den tilbage i fryseren (2 timer) indtil servering
- 1 times tid inden servering tages kagen ud af fryseren og opbevares i køleskabet indtil servering hvor den lige inden drysses med lidt hakket mørk chokolade og serveres med den sidste del af skyrcremen
– Christine
13 Kommentarer
Nøj hvor ser det lækkert ud altså! Det skal jeg da i hvert prøve at lave!! Tror i også man kan lave det med blommer?? Knus
Tusind tak :) Man kan helt sikkert også bruge blommer – det lyder super lækkert :)
KH
Wauw hvor lækkert! Den må jeg prøve næste gang jeg får en veninde på besøg. :)
Det lyder som en god idé ;)! Vi håber den falder i god jord :)
Mums -den ser lækker ud. og så er det jo en noget sundere bund end en almindelig tærte dej.
Det er nemlig det – den er lidt bedre end en smørfyldt dej og vil mene at denne her stadig er mindst ligeså god ;)!
KH
Hold da op, hvor ser den lækker ud. Jeg er overbevist om, at den smager helt ualmindelig godt. Jeg forestiller mig hvordan skyrens syre må komplementere den lækre, fine bund og den hvide chokolade.
Tak for en fin blog, som jeg følger med glæde.
Jeg forsøger selv at indsamle mine yndlingsretter på min blog, som I er velkomne til at kigge forbi.
Ha´en dejlig aften.
Efterårshilsener fra Tina
http://tinasopskrifter.blogspot.dk/
Tusind tak Tina :)!
Hele kombinationen var nemlig bare super god!
Det lyer spændende – vi kigger forbi ved lejlighed :)
Rigtig god aften!!
Hvilke andre frugter vil i anbefale til tærten? Kan man bruge æbler eller pærer – eller bliver de for hårde i det? Eller kan man bruge melon eller mango? :o)
Du kan godt bruge æbler/pærer, men du har ret de bliver lidt hårdere og sprødere, men tror sagtens det kan fungere. Mango er også en rigtig god idé, og melon – de er lidt blødere. Evt. også blommer eller banan – ja du kan vælge lige hvad du vil ;)
Rigtig god aften!
[…] mængder sukker. Bunden er lavet af fuldkorns digestive, dadler og mandler (i samme stil som bunden her) og det fungerede virkelig godt. “Fyldet” er lavet af philadelphia light, Savnnahs […]
Brugte I friske eller tørrede figner? :)
Vi brugte tørrede figner :)