En sprød salat med lækkert fyld er aldrig noget man går galt i byen med. Om det er til frokost, som tilbehør til en lækker afstensmad eller måske endda et rent aftenmåltid, så er det altid et hit. Yndlingssalaterne her i huset er bestemt ikke fastsat, men noget med grillede grøntsager falder altid i ekstra god jord. Salaten her er lavet med grillede auberginer og peberfrugter, der er vendt med sprød rucola og tyndt skåret “rå” rødbede – en skøn farverig efterårssalat. Udgaven er simpel og kræver ikke så fancy ingredienser. Salaten kan sagtens få ekstra fylde ved at tilsætte flere grøntsager; svampe, squash eller måske lidt sød mango. Spis den til et lækkert stykke kød eller til den aftensmad hvor du mangler en skøn salat!
Ingredienser (tilbehør 3-4 pers)
1/2 stor aubergine
1 rødpeber
2 små rødbeder
250 g bøtte rucola
- Skær peberfugt og aubergine i strimler og gril dem i ovnen med lidt olie, salt og peber – afhængig af hvor varm ovnen kan blive tager det ikke meget mere end 5 min – husk at holde øje :)
- Skær rødbeden i tynde skiver og vend det med ruccula og de grillede grøntsager
- Server med lidt balsamico
2 Kommentarer
simpelt og lækkert! Det ser virkelig godt ud.
Og hvor mon den fine skål er fra?
Mange tak, Marian :)!
Den er fra Iittala – helt perfekt til en stor omgang salat :)!
Rigtig god aften!