En lidt anderledes omgang risotto, hvor risene er blevet udskiftet med blomkål. Risottoen bliver cremet og man opdager næsten ikke forskellen ift. den normale risotto – Christine’s kæreste var hvert fald begejstret og det siger meget ;-) Vi har fyldt risottoen med svampe og toppet den med serranoskinke, persille og græskarkerner – en lækker kombi. Udover blomkålsrisotto er der sket noget af en omvæltning hos os det seneste stykke tid. Laura er jo blevet færdig med hendes speciale, og Christine har fået et job – det aller første voksen job med første arbejdsdag i torsdags! Det er altså mega vildt og endnu vildere er at det er i København, så nu er hun altså rejst fra Aarhus og hele vejen til Kbh!
Ingredienser (3-4 pers.)
1 blomkålshoved (ca. 1 kg.)
1 løg
2 fed hvidløg
2 spsk smør
250 g svampe
5-6 dl grøntsagsbouillon
1 pose frisk mozzarella
Til toppen: Ristet serranoskinke, persille og græskarkerner
- Rens blomkålshovedet og blend det til en fin ris-agtig konsistens
- Hak løg og hvidløg og steg det i en gryde i den smeltede smør
- Tilsæt svampe og lad dem stege intil de er bløde
- Tilsæt herefter blomkåls-risen og lad det stå i ca. 5 min
- Tilsæt grøntsagsbouillonen og lad det hele simre i ca. 10 min (væden skal være væk)
- Skær den friske mozzarella i tern, vend den i risotto’en og servér den med ristet serranoskinke, persille og græskarkerner
10 Kommentarer
Som den klassiske helse/fitness type jeg er, elsker jeg alt ved denne opskrift! Hvor er det smart at blomkål kan erstatte ris i så mange opskrifter. Jeg har indtil videre kun prøvet blomkålsris som tilbehør til wok eller som basis for den gode gamle blomkålspizza, men aldrig i risotto. Tak for tippet piger!
Ja, det kan jo nærmest erstatte ris i alle steder, uden at man faktisk behøver at kunne smage det tydeligt :-)
God dag!
Den opfinder der fandt ud af at erstatte ris med blomkål, bør have en præmie ;-) Jeres Risotto ser virkelig lækker ud. Den må jeg helt sikkert lave en dag :-)
Hehe ja!
God fornøjelse og god dag :-)
Hvilke svampe brugte i?:)
Vi brugte en pose tørrede blandede svampe, men man kan sagtens også bruge friske :)
Hvor mange gram parmesan brugte i ca? :)
Hej Malene,
Der er faktisk slet ikke parmesan i? :-)
Den ser altså godt nok vildt tør ud på billederne – ikke særlig risotto-agtig!
Vi synes den var smadder god – prøv endelig at lav den :-)