DADELBARER MED COOKIEDOUGH –
Desserter, No bake, Søde sager, Sundere alternativer

DADELBARER MED COOKIEDOUGH

dadelc3

Chokoladebund med cookie dough fyld – det lyder vidst ikke helt så sundt!? Barerne kan nok heller ikke kaldes sunde, men mere betragtes som et lidt sundere alternativ. En ting er dog sikkert – de er ikke fyldt med en masse fedt og sukker. Der er intet tilsat smør og sukker mængderne er ikke overdrevne… og det bedste det kan slet ikke smages ;). Dadlerne, der er i bunden sammen med kakao, cashews, havregryn og kaffe er super gode til at give en klistret konsistens og samme tid tilføje lidt sødme til barerne. Dadelbarerne opbevares i fryseren, hvor deres konsistens er bedst, og spises til en dejlig aften kaffe/the i sofaen med søde mennesker.

Ingredienser (plade på 22 x 22 cm)

Bund
300 g dadler
100 g saltede cashew nødder
2 dl havregryn
3 spsk kakao
2 spsk kaffe

 

Cookie dough
30 g brun farin
2 pastauriserede æggeblommer (svarer til en bøtte)
50 g havregryn
30 g mandler
40 g marcipan
1 dl sigtemel
1/2 dl mælk
40 g hakket mørk chokolade
Korn fra 1 vaniljestang

Overtræk: 40 g mørk chokolade

  1. Blend alle ingredienserne til bunden indtil massen er ensartet
  2. Fordel massen i et fad med bagepapir og stil den i fryseren (gerne et par timer)
  3. Pisk æg og brun farin luftigt (kræver tålmodighed)
  4. Blend havregryn og mandler fint og vend det forsigtigt i den luftige æggemasse
  5. Tilsæt revet marcipan, vanilje, sigtemel, mælk og hakket chokolade og rør forsigtigt indtil alt er godt blandet
  6. Lad gerne cookie dough massen stå i køleskabet indtil bunden er klar
  7. Fordel cookie dough massen over bunden og stil den igen tilbage i fryseren
  8. Smelt den mørke chokolade og fordel den over den kolde cookie dough flade og stil det gerne tilbage i fryseren
  9. Skær’ passende stykker inden servering og opbevar dem i fryseren – her holder konsistensen sig bedst

dadelc2 dadelc4

 

tidligere indlæg næste indlæg

17 Kommentarer

  • Reply Maria / Kloakbarbie 19 september, 2013 at 10:24

    Jeg er virkelig stor fan af cookie dough (især jeres version) og det der – det ser godt nok lækkert ud! Jeres blog er virkelig fantastisk (og farlig, med alle de lækre ting i lægger op!) ;)

    • Reply Twin Food 19 september, 2013 at 16:54

      Vi elsker også cookie dough, denne her er ikke helt ligeså god som den anden, men heller ikke med lige så mange kaloier ;) hehe.
      Vi er glade for du kan lide den også selvom der ofte kommer lækre ting op ;)
      Rigtig god aften!

  • Reply Astrid Jes 19 september, 2013 at 11:05

    Hvor mange bliver der ud af opskriften? :)

    • Reply Twin Food 19 september, 2013 at 16:57

      Det kommer an på hvor store du skærer barerne i forhold til hvor store du vil have dem, men det dækker en flade på ca. 22 x 22 cm, der gav 12 stk i den størrelse der kan ses på billederne :)

  • Reply fattig-bloggeren 19 september, 2013 at 13:30

    Mums hvor skønt ;) ser bare rigtig lækkert ud og er helt vild med ideen om at den ikke er fyldt med alt for meget sukker og smør :p Men ja sådan et par pg noget godt selvskab vil egne sig godt til at sidde og hygge sig med når vejret er så dårligt!
    Hilsen fattig-bloggeren

    • Reply Twin Food 19 september, 2013 at 16:58

      Tusind tak ;) De faldt hvert fald i rigtig god jord herhjemme og blev endda nydt til veninde-hygge-aften – det håber vi også de kommer til hos dig :)

  • Reply SaBe 19 september, 2013 at 13:46

    Rettelse: De ER fyldt med uhyggelige mændger sukker og fedt. Stort set alle ingredienserne er jo hovedsagligt enten simle kulhydrater ELLER fedt. Ergo er de nok ikke bedre end et stykke chokoladekage hvis man gerne vil tabe sig. Vil man derimod gerne undgå tilsat sukker og fedt (som nu ikke er værrere end “naturligt” sukker og fedt), så er de et godt alternativ. Nok om det – de skal med sikkerhed prøves for hold nu fast de ser gode ud!

    • Reply Twin Food 19 september, 2013 at 16:50

      Vi er med på hvad du mener, men det der menes er at der ikke som sådan er tilsat fedt i form af smør andet end hvad der tilsættes naturligt fra de ingredienser der bruges og vi synes nu ikke at indeholdet i dem er SÅ dårligt :) Vi har skrevet at det blot er et lidt sundere alternativ og bestemt ikke påpeget at de skal spises hvis man vil tabe sig – vi opfordrer aldrig vores læsere til hvor meget de skal spise, det må de selv styre. Vil dog nødig sammenligne disse med et stykke chokoladekage, der ser ingrediens listen altså lidt anderledes ud og vil til hver en tid mene at sådan en bar her er bedre end at fylde munden med chokoladekage og slik :)
      Vi håber du synes om dem og god aften! ;)

      KH

    • Reply Anonym 19 september, 2013 at 18:38

      Bliver nødt til at kommentere den dér kommentar SaBe. Naturligt sukker og fedt er selvfølgelig sundere end tilsat sukker og fedt. Det er helt tosset af dig, at skrive det omvendte. Twinfood er ikke en slankeblog, så hold op med at belær dem om slankemad når de ikke hentyder til, at denne opskrift er slankevenlig. Og helt ærligt, selvfølgelig er en standard chokoladekage mere usund/mere kaloriefyldt end disse barer, der indeholder en masse god næring (og ja, noget sukker)

      • Reply Twin Food 20 september, 2013 at 15:28

        Tak for din kommentar – sagt meget rigtigt, vi er nemlig præcis ikke nogen slankeblog ;)!
        Rigtig god weekend!

  • Reply A + K = ♥ 19 september, 2013 at 18:20

    Årh, de ser jo bare såså gode ud!

    – Anne

    • Reply Twin Food 20 september, 2013 at 15:27

      Tak Anne, det kan du tro de også var ;)

  • Reply Missionfit 19 september, 2013 at 22:15

    Årh, de ser så lækre ud! De skal helt sikkert prøves en dag :)

    • Reply Twin Food 20 september, 2013 at 15:30

      Tusind tak – vi håber de falder i god jord ;)

  • Reply Bettina 5 oktober, 2013 at 14:35

    Ser lækre ud! Jeg har i dag lagt en opskrift ud på vores blog på lignende barer dog med få ændringer, I er velkomne til at kigge forbi http://colorfulfunliving.blogspot.dk/2013/10/daddel-kokos-barer-med-cookie-dough-og.html
    I er selvfølgelig nævn som inspirationskilde :-)
    Hilsen Bettina

    • Reply Twin Food 6 oktober, 2013 at 16:45

      Hej Bettina
      De var så skønne – dine ser heller ikke dårlige ud :)

  • Reply » FIGEN/DADDEL TÆRTE MED SKYRCREME OG NEKTARINER 30 oktober, 2013 at 08:42

    […] figen/dadel tærte har længe været et eksperiment, der bare skulle afprøves. Med inspiration fra dadelbarer med cookiedough blev tærtens bund bikset sammen af dadler, figner, hakkede mandler, havregryn og kakao! Lidt en […]

  • Skriv en kommentar