Sponsoreret indlæg
Vi har været igang med lidt oste-eksperimenter og vi har nydt det, for vi elsker ost! Vi fik i foråret leveret en lækker kasse fra Taverna med et hav af forskellige oste fra serien Taverne Finest. Vi har valgt nogle af vores yndlings, og har i alt fået bikset 3 forskellige opskrifter sammen med det til fælles at de selvfølgelig indeholder ost. I muffins’ne her har vi anvendt salatost i blok, som egentlig er en fetaost i blok. Denne er rørt op med lidt crème fraiche og pakket i en dej sammen med frisk spinat. Muffins’ne kan nemt bruges som tilbehør til aftensmaden, serveres på et brunch bord eller medbringes i madpakken, som en lille ekstra snack. Vi vil mene at de faktisk kan spises på de fleste tidspunkter af dagen. Derudover kan de nemt opbevares i fryseren – så har man altid lidt lækkert tæt ved hånden. Opskriften kan blandt andet også findes på Taverna’s hjemmeside, hvor man iøvrigt kan finde et hav af lækre opskrifter – selvfølgelig med ost som en sikker ingrediens. Vi har lavet to andre opskrifter – en hvor vi bruger en lækker cremet gedeost og en hvor vi anvender grillost, dem deler vi med Jer senere.
Ingredienser (12 stk.)
Dej
10 g gær
250 ml vand
2 tsk salt
1 tsk sukker
1 spsk olie
150 g rugmel
200 g hvedemel
Fyld
200 g Taverna Finest salatost i blok
100 g crème fraiche
1 tsk. chiliflager
1 spsk. basilikum
100 g frisk spinat
- Rør gæren ud i vandet i en skål sammen med sukker, salt og olie
- Tilsæt rugmelet og rør det godt sammen
- Tilsæt herefter hvedemelet lidt af gangen og ælt dejen godt igennem på et meldrysset bord (eller på maskine)
- Stil dejen til hævning et lunt sted I ca. 1,5 time
- Rul den hævede dej ud til en stor firkant med en tykkelse på ca. 3-4 mm.
- Bland ost og crème fraiche sammen i en skål og tilsæt chili og basilikum
- Smør ostecremen på dejen og fordel den friske spinat på toppen
- Skær dejen ud i 36 lige store firkanter
- Put bagepapir i 12 muffinsforme og fordel 3 mindre firkanter i hver form. Firkanterne skal lægges tilfældigt oveni hinanden i formene
- Bag muffins’ne i ovnen ved 200 grader (alm. ovn) i 20-25 min. indtil toppene er gyldne og sprøde
- Lad dem afkøle inden de tages ud af formene
Indlægget er sponsoreret og lavet i samarbejde med Taverna. Meninger og opskrift er vores egne. Billede er taget af dygtige Ditte Ingemann
2 Kommentarer
Mmhh det ser mega lækkert ud! Dem skal jeg altså prøve.
Den fine bagerist I har brugt på billedet, hvor er den fra? Jeg har ledt længe efter sådan en, men har ikke kunnet finde nogen.
Tusind tak :)
Det er Ditte fra http://www.thefoodclub.dk/, der har taget billederne og dermed også hendes udstyr, så vi kan desværre ikke hjælpe med bageristen :)