En lækker og nem salat hitter altid som tilbehør til diverse retter. Når salaterne også bruger op af rester, er det endnu mere lækkert, og det er faktisk tilfældet med denne kartoffelsalat. Kartoflerne i salaten er kolde ovnkartofler (fra middagen dagen inden), og det samme gælder majs’ne. Hvis ikke man lige har de samme rester liggende, og ikke gider at have gang i både ovnkartofler og stegning af kolber, kan man koge både kartofler og kolber og lade det afkøle. Salaten er udover kartofler og majs vendt med forårsløg, agurk, persille og en creme fraiche dressing. Vi er sikker på at kartoffelsalaten vil være allerbedst som grill tilbehør, men når nu den sæson nok er ved at være slut er den helt sikkert også kanon til et stykke lækkert kød eller fisk her i løbet af efteråret.
Ingredienser (tilbehør, 2-4 pers.)
2 majskolber
2 forårsløg
800 g kogte/ovnbagte kartofler
1/4 agurk
En håndful persille
Dressing lavet af 1,5 dl skyr/creme fraiche smagt til med sennep, salt, sukker og pebre
- Kog eller grill majskolberne på en pande og skær majsne fra kolben
- Snit forårsløg fint
- Bland kartofler, majs og forårsløg
- Skær agurk i skiver eller tern og tilsæt også disse sammen med hakket persille
- Fordel dressingen over salaten og lad den blive blandet godt rundt
- Salaten kan med fordel stå og trække lidt på køl inden servering
No Kommentarer