SPIDSKÅLS SALAT MED ÆBLER, POMELO OG MANDLER –
Salater, Tilbehør, Vegetar

SPIDSKÅLS SALAT MED ÆBLER, POMELO OG MANDLER

spiss2

Når vi laver salater er det sjældent at vi skal ud og købe alle ingredienser, vi har nemlig en lidt anden taktik. Vi plejer at åbne køleskabet og undersøge om der er en “hovedingrediens,” der kan blive piftet lidt op til en lækker salat. Da vi åbnede køleskabet inden denne her salat blev “skabt” var der et spidskål, der rigtig gerne ville spises og det er faktisk ikke noget vi er de største fans af så de øvrige ingredienser skulle være ekstra gode! Kender i det? Der er ofte lidt ingredienser i salaten, der er lidt kedeligere end andre ;) nå men vi fandt pomelo, æbler, hakkede mandler, ruccola samt frisk mozzarella og det hele blev faktisk super lækkert. En knasende, lidt syrlig og samtidig lidt bitter salat fra blandt andet mandler, æbler og pomelo. Spis den til frokost, til et lækkert stykke fisk/kød eller som et måltid for sig selv. Vi nød den til en god omgang lasagne en aften hvor vi havde mor, far og lillebror på besøg.

 

Ingredienser (tilbehør 5 pers.)
1/2 spidskål
2 æbler
1 dl hakkede mandler
1 pk. mozzarella
1/2 pomelo
1 god håndfuld rucola

 

  1. Snit spidskål fint i tynde strimler
  2. Skær æbler i tynde både
  3. Skær mozzarella i mindre tern, fjern skallen og det hvide fra pomeloen (det er kun “kødet”, der skal bruges) og skær det i mindre stykker
  4. Bland aller ingredienserne sammen med rucola og servér

spiss3

spiss1

tidligere indlæg næste indlæg

4 Kommentarer

  • Reply A + K = ♥ 26 november, 2013 at 10:55

    Spidskålssalat duer bare altid, æble duer også altid deri (:

    – Anne

    • Reply Twin Food 28 november, 2013 at 10:26

      Ja lige præcis :)

  • Reply Helle -loquaciouslily 27 november, 2013 at 22:30

    Uhm hvor ser den skøn og sprød ud. :) Jeg lavede en spidskålssalat til aften med æbler, græskarkerner og rosiner. Jeg vender den dog ofte i en dressing af 2 spsk honning, 2 spsk rapsolie og 1/2 dl limesaft. Det giver lidt ekstra smag og syre til det milde kål. Men god ide at vende rucola i. :)

    • Reply Twin Food 28 november, 2013 at 10:31

      Uhm det lyder som en rigtig skøn dressing :) Er sikker på den også vil fungerer godt i denne her udgave :)

    Skriv en kommentar