FETA/SPINAT MUFFINS –
Bagværk, Brød, Brunch, Snacks, Tilbehør

FETA/SPINAT MUFFINS

Twin Food_Feta-spinatmuffins

Sponsoreret indlæg

Vi har været igang med lidt oste-eksperimenter og vi har nydt det, for vi elsker ost! Vi fik i foråret leveret en lækker kasse fra Taverna med et hav af forskellige oste fra serien Taverne Finest. Vi har valgt nogle af vores yndlings, og har i alt fået bikset 3 forskellige opskrifter sammen med det til fælles at de selvfølgelig indeholder ost. I muffins’ne her har vi anvendt salatost i blok, som egentlig er en fetaost i blok. Denne er rørt op med lidt crème fraiche og pakket i en dej sammen med frisk spinat. Muffins’ne kan nemt bruges som tilbehør til aftensmaden, serveres på et brunch bord eller medbringes i madpakken, som en lille ekstra snack. Vi vil mene at de faktisk kan spises på de fleste tidspunkter af dagen. Derudover kan de nemt opbevares i fryseren – så har man altid lidt lækkert tæt ved hånden. Opskriften kan blandt andet også findes på Taverna’s hjemmeside, hvor man iøvrigt kan finde et hav af lækre opskrifter – selvfølgelig med ost som en sikker ingrediens. Vi har lavet to andre opskrifter – en hvor vi bruger en lækker cremet gedeost og en hvor vi anvender grillost, dem deler vi med Jer senere.

 

Ingredienser (12 stk.)

Dej

10 g gær

250 ml vand

2 tsk salt

1 tsk sukker

1 spsk olie

150 g rugmel

200 g hvedemel

 

Fyld

200 g Taverna Finest  salatost i blok

100 g crème fraiche

1 tsk. chiliflager

1 spsk. basilikum

100 g frisk spinat

 

  1. Rør gæren ud i vandet i en skål sammen med sukker, salt og olie
  2. Tilsæt rugmelet og rør det godt sammen
  3. Tilsæt herefter hvedemelet lidt af gangen og ælt dejen godt igennem på et meldrysset bord (eller på maskine)
  4. Stil dejen til hævning et lunt sted I ca. 1,5 time
  5. Rul den hævede dej ud til en stor firkant med en tykkelse på ca. 3-4 mm.
  6. Bland ost og crème fraiche sammen i en skål og tilsæt chili og basilikum
  7. Smør ostecremen på dejen og fordel den friske spinat på toppen
  8. Skær dejen ud i 36 lige store firkanter
  9. Put bagepapir i 12 muffinsforme og fordel 3 mindre firkanter i hver form. Firkanterne skal lægges tilfældigt oveni hinanden i formene
  10. Bag muffins’ne i ovnen ved 200 grader (alm. ovn) i 20-25 min. indtil toppene er gyldne og sprøde
  11. Lad dem afkøle inden de tages ud af formene

Indlægget er sponsoreret og lavet i samarbejde med Taverna. Meninger og opskrift er vores egne. Billede er taget af dygtige Ditte Ingemann

tidligere indlæg næste indlæg

2 Kommentarer

  • Reply Monica 17 juli, 2016 at 13:19

    Mmhh det ser mega lækkert ud! Dem skal jeg altså prøve.
    Den fine bagerist I har brugt på billedet, hvor er den fra? Jeg har ledt længe efter sådan en, men har ikke kunnet finde nogen.

    • Reply Twin Food 17 juli, 2016 at 18:58

      Tusind tak :)
      Det er Ditte fra http://www.thefoodclub.dk/, der har taget billederne og dermed også hendes udstyr, så vi kan desværre ikke hjælpe med bageristen :)

    Skriv et svar til Monica Slet kommentar