BROWNIE KARAMELBARER –
Bagværk, Desserter, Søde sager

BROWNIE KARAMELBARER

brownie-karamelbarer

I har nok luret, at vi er blevet ret vilde med karamelbarer og udover at Christine spiser en masse i Melbourne, så prøver vi også at lave forskellige varianter selv. Og den her gang er det blevet tid til en omgang brownie karamelbarer – altså nærmest en brownie med karamel. Den klassiske kiksebund er blevet udskiftet med brownie. Og ja, I kan nok godt regne ud, at det her mix af karamel og brownie er en sikker vinder!

Første lag er er en ganske normal brownie, som bages inden andet lag, karamellen, bliver helt henover og bages yderligere. Ligesom med de klassiske karamelbarer, som vi i øvrigt har en opskrift på her, så har de her brownie karamelbarer også fået et lag chokolade på toppen. Derudover har vi drysset med lidt flagesalt, som vi synes giver en god kant til det søde.

Udover de her brownie karamelbarer og de klassiske, som vi har linket til længere oppe, så har vi også en udgave med lakrids – og det må nok siges at være vores yndlings, selvom det er svært at vælge.

Karamelbarerne bliver bedst, hvis man laver dem en dag i forvejen, og her plejer vi faktisk at skære vores i firkanter og derefter opbevare dem i fryseren i enten en frysepose eller en lufttætbeholder. Her kan de tages ud 5 min inden servering, eller også spises direkte fra fryseren.

karamel-og-brownie brownie-med-karamel

brownie-karamelbarer

BROWNIE KARAMELBARER

En lækker blanding af karamel og brownie
2 fra 1 stemme
Udskriv Pin Rate
Ret: Dessert, Søde Sager
Antal: 20 stk

Ingredienser

Brownie bund

  • 110 g smør
  • 4 spsk Nescafé kaffe eller anden stærk kaffe (kan undlades)
  • 120 g mørk chokolade
  • 200 g sukker
  • 50 g brun farin
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1/4 tsk salt
  • 2 æg
  • 60 g hvedemel

Karamelfyld

  • 125 g smør
  • 90 g brun farin
  • 1 ds kondenseret mælk 397 g

Chokolade til toppen

  • 200 g mørk chokolade
  • 1 spsk olie uden smag
  • flagesalt

Sådan gør du

Brownie bund

  • Put smøren i en gryde sammen med kaffe og lad smøren smelte ved svag varme på komfuret
  • Tilsæt chokoladen når smørret er helt smeltet, tag det af varmen og lad chokoladen smelte helt
  • Put sukker, brun farin, vaniljesukker og salt i en skål
  • Tilsæt den smeltede smør og chokolade og bland det godt
  • Slå de to æg ud i blandingen og sørg for at de er godt rørt ud
  • Tilsæt mel og fordel dejen i en form (ca. 20 x 30) med bagepapir
  • Bag brownien i ovnen ved 180 grader (varmluft) i 25 min. (vejledende tid). Tjek at massen er fast inden den tages ud af ovnen. Lav i mens karamelfyldet - det kan være at bunden er færdig før karamellen, men det gør ikke noget at den står lidt ude

Karamelfyld

  • Smelt smørret med den brune farin ved lav varme
  • Når det begynder at boble tilsættes den kondenserede mælk
  • Rør konstant i karamellen de næste 5-10 min (ved middelvarme), herefter skulle karamellen gerne begynde at boble og tykne og den tages af varmen. Massen skal være blevet tykkere og have en brun gylden farve.
  • Hæld den varme karamel over den bagte brownie bund og bag kagen videre ved 180 grader (alm. ovn) i 12 min. Toppen skal være med gyldne bobler.
  • Lad kagen afkøle i køleskabet ind til karamellen har sat sig

Chokolade til toppen

  • Smelt chokoladen over vandbad og tilsæt olien, når alt er smeltet
  • Hæld den smeltede chokolade over den afkølede kage (drys evt. med frysetørret hindbær eller nødder) og lad den igen afkøle (det er bedst at lave den dagen inden).
  • Skær' den afkølede kage i passende bidder
tidligere indlæg næste indlæg

6 Kommentarer

  • Reply Malene 13 april, 2020 at 12:44

    Den kage ser bare lækker ud! Kan man mon bruge kondenseret mælk der allerede er kogt til karamel? Jeg har en dåse stående, og tænkte om den kunne blandes med smør og brun farin ligesom i opskriften? Eller duer det ikke når kagen så skal bages igen til sidst? Bh Malene

    • Reply Twin Food 19 april, 2020 at 07:00

      Hej Malene,
      Vi er bange for det ikke duer, da de to konsistenser er meget forskellige, så for at være sikker på et godt resultat, vil vi tage en, der ikke er kogt til “dulce de Leche”,

      KH

  • Reply Piskeriset 14 april, 2020 at 14:59

    De ser fantastiske ud – dem må jeg prøve på et tidspunkt :)

    • Reply Twin Food 19 april, 2020 at 07:00

      Tusind tak :-)

  • Reply Rikke 6 august, 2020 at 15:35

    2 stars
    Tiderne på bagning passer ikke og kage er helt flydene. Måtte selv improvisere så den blev til noget brugbart desværre 😬

    • Reply Twin Food 10 august, 2020 at 02:12

      Hej Rikke,

      Vi håber det lykkeds trods bagetider.
      Ovne er meget forskellige ift. opvarmning/cirkulation af varme. Vores tider er altid vejledende og kræver lidt at man selv følger med undervejs, så man sikrer sig at man får en kage, der er færdigbagt eller ikke har fået for meget :)

      KH

    Skriv en kommentar