BROWNIE MED LUKSUS TOP –
Bagværk, Desserter, Søde sager

BROWNIE MED LUKSUS TOP

brownie-with-topping

Vi har efterhånden smidt et par forskellige brownie opskrifter på bloggen og den sidste var denne her , som blev lavet sidste sommer. Det er vores yndlings i øjeblikket og det er faktisk samme opskrift, som vi har brugt til denne her brownie. Den har bare også fået en lækker knasende overraskelse på toppen. Faktisk er det lidt en blanding af en brunsviger og en brownie, da toppen mere eller mindre er det samme, som det man putter på toppen af en brunsviger, nemlig smør, brun farin og sirup. Derudover har vi vendt lidt mandelflager i, for at gøre den ekstra knasende og fin. Vi synes selv at resultatet blev smadder godt, så vi vil klart anbefale jer også at prøve ;). Vi håber i får nydt solen i disse dage. Vi tog en karton kålskål med ud i går aftes til aftensmad og nød den i solen med frisk frugt og musli på toppen – skønt!!

Ingredienser (1 stort fad, ca. 40×20 cm)

220 g smør

2 spsk stærk kaffe (filter, espresso, nescafé eller lign.)

2 spsk maltsirup (ikke et must)

240 g mørk chokolade

350 g sukker

100 g brun farin

2 tsk vaniljesukker

1/4 tsk salt

4 æg

120 g hvedemel

2 dl hakkede nødder (vi mandler, men der er frit valg)

Til toppen: 100 g smør smeltes med 150 g brun farin og 2,5 spsk mørk sirup. 50 g mandelflager vendes i massen, hvorefter den skal køle en smule af inden den fordeles over den afkølede kage.

 

 1. Put smøren i en gryde sammen med kaffe og maltsirup (hvis man ønsker at tilsætte det), og lad smøren smelte ved svag varme på komfuret
 2. Tilsæt chokoladen når smøret er helt smeltet, tag det af varmen og lad chokoladen smelte helt
 3. Put sukker, brun farin, vaniljesukker og salt i en skål
 4. Tilsæt den smeltede smør og chokolade og bland det godt
 5. Slå æggene ud i blandingen og sørg for at de er godt rørt ud
 6. Tilsæt mel og de hakkede nødder og fordel dejen i en form (ca. 20 x 40) med bagepapir
 7. Bag brownien i ovnen ved 175 grader (varmluft) i 30-35 min. (vejledende tid). Toppen skal være sprød (den vil revne en smule). Kagen vil slippe bagepapiret i kanterne når den er færdig og det indre kan tjekkes med en skarp genstand hvor dejen ikke skal hænge i
 8. Fordel smør/sukker massen på toppen af den afkølede kage, der bliver allerbedst af at blive lavet dagen før

brownie

tidligere indlæg næste indlæg

2 Kommentarer

 • Reply Camilla Bagger 14 maj, 2016 at 11:10

  Det er jo helt uden for kontekst dette spørgsmål;) Men hvad fik I i giver da i blev færdige som civilingeniøre?:) Min kæreste er nemlig færdig her om 1,5 måned og jeg aner ikke hvad manden skal have:S Så tænkte i var eksperter;)

  • Reply Twin Food 15 maj, 2016 at 20:46

   Haha, helt iorden. Det er ikke så meget relateret til et bestemt ingeniør-tema. Men det var mest sådan noget som fine lamper, reol, store vaser og forskellige andre pynte- eller køkken-ting :)

  Skriv en kommentar