Morgenmad er et af dagens vigtigste måltider og sådan har vores kroppe det faktisk også. Vi kan ikke fungere ordentligt uden morgenmad, hvilket jo handler helt vildt meget om vane.
I hverdagene er vores morgenmad ikke specielt spændende – det er ofte en skål hjemmelavet musli med mælk. Men i weekenderne plejer vi ofte at gøre lidt mere ud af det. I lørdags blev det f.eks. til en chiagrød med masser af lækker topping, som i kan se og finde opskrift på, på vores instagram profil @twinfood.
For at give jer lidt inspiration til både hverdags- og weekendmorgenerne har vi her samlet 4 forskellige forslag til en skøn morgenmad lige efter vores smag. Hvad spiser i normalt til morgenmad?
Ingredienser (2 store glas)
3 dl müsli eller havregryn
2.5 dl hindbær
1 1/2 tsk vaniljesukker
4 spsk chiafrø
2 dl mælk
2 dl A38
- Rør alle ingredienserne sammen i en beholder om aftenene (også de frosne bær)
- Lad beholderen stå i køleskabet til næste morgen
- Nyd grøden og lav evt lidt bær-saft ved at koge nogle bær op og mos dem med en ske
MORGENMAD I FAD MED HAVREGRYN, KOKOS, MANDLER OG BLÅBÆR
Ingredienser (et fad 22 x 22 cm):
130 gram havregryn
1 tsk bagepulver
1.5 tsk vaniljesukker
1/2 tsk salt
7 dl mælk
100 gram mandler
40 gram kokosflager
250 gram blåbær
Til toppen: en anelse brun farin (for at gøre den lidt ekstra sprød)
- Bland alle ingredienser sammen i en skål (gem evt. lidt blåbær, mandler og kokos til toppen)
- Kom hele blandingen i et fad og kom de sidste blåbær og resten af de hakkede mandler og kokos på toppen
- Bag fadet i ovnen ved 180 grader i ca. 45 minutter
- Tag fadet ud af ovnen og lad det køle lidt af inden det sættes i køleskabet natten over
- Hvis man vil, kan man lave en sirup til servering af lidt blåbær og en anelse sukker – vi lavede det i mikroovnen lyn hurtigt
- Server den bagte havregryn i en skål og hæld mælk omkring, pynt og kom lidt af blåbær siruppen på toppen
LÆKKER BANANGRØD LAVET I OVNEN
Ingredienser (2-3 personer)
2 bananer + 1 banan til pynt
2 dl müsli/havregryn
3 dl mælk
1 tsk vaniljesukker
2 spsk chiafrø
1/2 dl pekannødder
Til toppen: Lidt peanutbutter rørt op med mælk for at give det en tyndere konsistens, flere hakkede pekannødder
- Mos bananerne og bland alle ingredienserne sammen i en skål
- Kom massen i et ovnfast fadt
- Skær en banan i skiver og fordel den på toppen sammen med hakkede pekannødder
- Bag grøden i ovnen ved 180 grader i 20-30 min (tjek om den er fast undervejs)
- Fordel evt. flere pekannødder over den bagte grød sammen med peanutbutter
Ingredienser (15 små)
2 bananer
2 æg
1/2 tsk bagepulver
1 tsk vaniljepulver
2 dl frisk spinat
4-5 spsk mel
smør til stegning
- Put alle ingredienserne i en skål og brug en stavblender (eller normal blender) til at få blendet massen helt ensartet og tyk
- Hvis massen virker for tynd, kan der tilsættes lidt ekstra hvedemel
- Lav enten vaflerne i et vaffeljern, eller som pandekager på panden – husk lidt smør til stegning, ellers kan det godt blive noget gris ;-)
- Lad dem stege til de er gyldne på begge sider
2 Kommentarer
Det ser godt nok lækkert ud, det skal jeg helt klar i gang med.
Hej Sarah,
Tusind tak – vi håber du kan lide det hele :)
God aften!