4 FORSLAG TIL SKØN OG MÆTTENDE MORGENMAD –
Bagværk, Brunch, Morgenmad, Sundere alternativer

4 FORSLAG TIL SKØN OG MÆTTENDE MORGENMAD

Morgenmad er et af dagens vigtigste måltider og sådan har vores kroppe det faktisk også. Vi kan ikke fungere ordentligt uden morgenmad, hvilket jo handler helt vildt meget om vane.

I hverdagene er vores morgenmad ikke specielt spændende – det er ofte en skål hjemmelavet musli med mælk. Men i weekenderne plejer vi ofte at gøre lidt mere ud af det. I lørdags blev det f.eks. til en chiagrød med masser af lækker topping, som i kan se og finde opskrift på, på vores instagram profil @twinfood.

For at give jer lidt inspiration til både hverdags- og weekendmorgenerne har vi her samlet 4 forskellige forslag til en skøn morgenmad lige efter vores smag. Hvad spiser i normalt til morgenmad?

ogrø3

OVERNIGHT GRØD MED HINDBÆR

Ingredienser (2 store glas)

3 dl müsli eller havregryn

2.5 dl hindbær

1 1/2 tsk vaniljesukker

4 spsk chiafrø

2 dl mælk

2 dl A38

  1. Rør alle ingredienserne sammen i en beholder om aftenene (også de frosne bær)
  2. Lad beholderen stå i køleskabet til næste morgen
  3. Nyd grøden og lav evt lidt bær-saft ved at koge nogle bær op og mos dem med en ske

bagtb3

MORGENMAD I FAD MED HAVREGRYN, KOKOS, MANDLER OG BLÅBÆR

Ingredienser (et fad 22 x 22 cm):

130 gram havregryn

1 tsk bagepulver

1.5 tsk vaniljesukker

1/2 tsk salt

7 dl mælk

100 gram mandler

40 gram kokosflager

250 gram blåbær

Til toppen: en anelse brun farin (for at gøre den lidt ekstra sprød)

  1. Bland alle ingredienser sammen i en skål (gem evt. lidt blåbær, mandler og kokos til toppen)
  2. Kom hele blandingen i et fad og kom de sidste blåbær og resten af de hakkede mandler og kokos på toppen
  3. Bag fadet i ovnen ved 180 grader i ca. 45 minutter
  4. Tag fadet ud af ovnen og lad det køle lidt af inden det sættes i køleskabet natten over
  5. Hvis man vil, kan man lave en sirup til servering af lidt blåbær og en anelse sukker – vi lavede det i mikroovnen lyn hurtigt
  6. Server den bagte havregryn i en skål og hæld mælk omkring, pynt og kom lidt af blåbær siruppen på toppen

bagt-banan-grød1

LÆKKER BANANGRØD LAVET I OVNEN

Ingredienser (2-3 personer)

2 bananer + 1 banan til pynt

2 dl müsli/havregryn

3 dl mælk

1 tsk vaniljesukker

2 spsk chiafrø

1/2 dl pekannødder

Til toppen: Lidt peanutbutter rørt op med mælk for at give det en tyndere konsistens, flere hakkede pekannødder

  1. Mos bananerne og bland alle ingredienserne sammen i en skål
  2. Kom massen i et ovnfast fadt
  3. Skær en banan i skiver og fordel den på toppen sammen med hakkede pekannødder
  4. Bag grøden i ovnen ved 180 grader i 20-30 min (tjek om den er fast undervejs)
  5. Fordel evt. flere pekannødder over den bagte grød sammen med peanutbutter

bsvaffel2

SPINAT/BANAN VAFLER

Ingredienser (15 små)

2 bananer

2 æg

1/2 tsk bagepulver

1 tsk vaniljepulver

2 dl frisk spinat

4-5 spsk mel

smør til stegning

  1. Put alle ingredienserne i en skål og brug en stavblender (eller normal blender) til at få blendet massen helt ensartet og tyk
  2. Hvis massen virker for tynd, kan der tilsættes lidt ekstra hvedemel
  3. Lav enten vaflerne i et vaffeljern, eller som pandekager på panden – husk lidt smør til stegning, ellers kan det godt blive noget gris ;-)
  4. Lad dem stege til de er gyldne på begge sider
tidligere indlæg næste indlæg

2 Kommentarer

  • Reply Sarah th 12 september, 2018 at 14:15

    Det ser godt nok lækkert ud, det skal jeg helt klar i gang med.

    • Reply Twin Food 13 september, 2018 at 18:23

      Hej Sarah,
      Tusind tak – vi håber du kan lide det hele :)
      God aften!

    Skriv en kommentar