Vi elsker tapas… Nok mest fordi, der er et stort udvalg af lækker mad, men derudover er det hyggeligt og så har man mulighed for at diske op med alle sine yndlingsretter i mini-udgave i stedet for kun at skulle vælge en ;)! Vores inspiration her er blandt andet med et par brød, som vi synes passer godt til tapasbordet. Begge brød er sprøde – det ene har vi fyldt med forårsløg og formet til en lille sød pizza, og det andet er et horn, som vi har fyldt med lækre pizza-ingredienser og pesto. I sommers, da vi var på Mallorca havde vi en tapasaften – det er man nødt til når man er i Spanien, og her blev serveret en masse skønne tapasretter, gedeost på brød, dadler svøbt i serranoskinke, fyldte peberfrugter, melon med skinke, tomat/mozzarella hapsere, osv, osv. Kom endelig med lækker tapasinspiration i kommentarfeltet, vi elsker nye forslag :)!
Til de to brød, har vi fået lidt hjælp fra Amo og en af deres brødblandinger, nemlig ciabattaen. Den er brugt som grunddej i begge brød og giver brødene en dejlig sprød kant. Desuden er der rig mulighed for at bruge grunddejen til andet end hvad vi har gjort, hvis man mangler en dej og ikke selv gider at mikse en sammen. Det er super nemt at videreudvikle lidt ekstra på grundejene og få dem passet ind efter ens eget behov og det er netop hvad vi har gjort her.
FLADBRØD MED FORÅRSLØG
Ingredienser (8-10 stk.)
25 g gær
3,25 dl lunkent vand
1/2 pk Amo ciabatta brød
3-4 forårsløg
- Opløs gæren i den lunkne vand og tilsæt halvdelen af brødblandingen
- Lad dejen blive æltet godt, enten på maskine eller med håndmikser – gerne 10 min. og stil den til hævning i 30 min
- Del dejen i 8-10 lige store klatter, form dem til runde boller og lad dem hæve yderligere 30 min på køkkenbordet
- Skær forårsløgene ud i små stykker
- Rul hver klat ud til en tynd flade og fordel lidt foårsløg ovenpå, rul hver flade sammen til en pølse og rul den videre sammen til en snegl
- Gør dette for alle boller og lad dem hæve 30 min
- Tryk sneglene flade og bag dem i ovnen ved 220 grader i 15-20 min. indtil de er gyldne og sprøde på toppen
PIZZAHORN
Ingredienser (8-10 store)
25 g gær
3,25 dl lunkent vand
1/2 pk Amo ciabatta brød
3-4 dl tomatsauce lavet af hakkede tomater, tomat puré, basilikum, løg, hvidløg, lidt sukker, salt og peber
2-3 dl pesto lavet af parmesanost, basilikum, hvidløg, pinjekerner, olie, salt og peber
8 stykker serranoskinke
Revet ost og frisk spinat
- Opløs gæren i den lunkne vand og tilsæt halvdelen af brødblandingen
- Lad dejen blive æltet godt, enten på maskine eller med håndmikser – gerne 10 min. og stil den til hævning i 30-60 min
- Del dejen i 8-10 lige store klatter og rul dem ud til en nogenlunde spids trekant (ligesom når man ruller pølsehorn)
- Fordel tomatsauce, serranoskinke, ost og spinat i den ene ende og put lidt pesto ovenpå
- Rul trekanten sammen til et horn og form enderne godt sammen, så ikke fyldet flyder ud, når de bages
- Pensl med lidt æg og drys med sesamfrø og græskarkerner
- Bag dem i ovnen ved 220 grader i 15-20 min. indtil de er gyldne og sprøde på toppen
Indlægget er lavet i samarbejde med Amo. Meninger, opskrifter og billeder er vores egne.
13 Kommentarer
Mmm. Jeg er selv kæmpe fan af tapas. Mange af de opskrifter i bruger er de samme som jeg flere gange har valgt. Jeg skal vist lige prøve det brød med gedeost. Har dog lige et par ekstra stykker som også er vildt lækre :D
Fyldte champignon.
Skær stokken ud af champignon og gem halvdelen. Hak stokkene og persille og rør det sammen. Tilsæt presset hvidløg, lidt olie og salt. Læg fyldet i champignonerne, fordel smuldret feta i og top med et stykke seranoskinke på toppen. Bag derefter i ovn.
Stegte tigerrejer (friske som skal pilles er bedst – ellers dem på frost)
Hak eller pres hvidløg og svits det af i lidt olie på en pande. Tilsæt rejerne og vend dem når de skifter farve fra sort til lyserød. Tilsæt i mellemtiden persille. Svits de sidste par minutter med cherrytomater som er skåret i skiver eller både
Rugbrødsknas med laksetopping
Rugbrødsstykker i små mundrette bidder ristes i ovnen. Herpå lægges en topping af røget laks blandet med most avocado og hakkede tomat.
Blinis med rejser eller laks og grønt
Find en opskrift på blinis og lav dem på en blinispande eller lav selv små klatter på en større pande. Top blinis med grønne blade og rejer + en dressing med dild eller top med røget laks rørt op i creme f. eller skyr og citron. Pynt med to lange stykker purløg
Vi elsker også tapas!
Og tusind tak for alle dine lækre tapas-retter, dem må vi lige have i baghovedet næste gang det skal serveres herhjemme :)
Uhj jeg får helt lyst til tapas og et godt glas rødvin!
Ja ikke? Det er det bedste ;)!
Min besked gik ikke igennem så prøver lige igen.
Først så dejligt et Tapas bord I har lavet, gik jeg var med :-)
Og så vil jeg høre JER og jeres dejlige LÆSERE om I vil være med til at støtte op om : “Danske Bloggers indsamling til Knæk Cancer” – Bloggere og Læsere sammen om at samle ind.
Jeg ved I har haft kræften tæt på, jeg har selv kræft, mange får det eller har det, desværre er der også stadig mange som dør, faktisk 42 danskere af kræft dagligt i Danmark.
Hvis I vil være med til at støtte, så se hvor nemt via min blog “En verden af kunst” I er der ved at trykke på mit navn :-)
Håber vi bliver mange om at gøre en forskel.
Hilsner fra Maria
Mange tak Maria :)
Du kan tro vi støtter :)!
Rigtig god dag!
Tapas er bare den hyggeligste spise – og der er noget for en enhver.
– Anne
Nemlig, der er altid et eller andet lækkert :)!
Hvor er opskriften på de lækre chokolade/brownie med hindbærfyld? Kan simpelthen ikke finde den
Er det den her du tænker på : https://twin-food.dk/mini-brownie-lagkager-med-hindbaermousse/ :)?
Hejsa. Hvor kan jeg finde opskriften på auberginerullerne på billedet i opslaget? :)
Hej Sofie,
De er lavet nogenlunde efter opskriften her (bare uden peberfrugt):
https://twin-food.dk/auberginepeberfrugt-rulle-med-laekker-creme/
Hej
Hvor kan jeg finde opskrifter på de lækre ting på det første billede af de 4 billeder.
På forhånd tak :-)