Crumble er i vores øjne en af de letteste kager man kan lave, som samtidig smager helt fantastisk! Det er specielt en kage der egner sig godt til høj solskin, fordi den vi synes den er så sommerlig. I denne crumble har vi valgt at komme blåbær og hindbær i, da det var hvad vi havde i fryseren, men crumbles kan laves med et utal af forskellige ting som fx pære, æble, nektariner, mango og rabarber :-) Kagen blev lavet til en aften, hvor vi skulle hjem at spise ved vores forældre. Det gode ved denne crumble er, at den er ret frisk pga. hindbær og blåbær og den ligger derfor ikke så tungt i maven. Vi serverede creme fraiche til, men en god vaniljeis vil heller ikke være dårligt ;-) Vi lavede en stor crumble, men opskriften vil nok række til 5-6 små crumbles, hvis man hellere vil lave dem i små portionsskåle. Hvis man laver dem små, skal de nok ikke have længere end ca. 15 min i ovnen!
Ingredienser (1 stor crumble):
150 gram blåbær
100 gram hindbær
2 spsk sukker
80 gram smør
1 tsk vaniljesukker
100 gram mel
50 gram sukker
ca. 70 gram marcipan
- Kog blåbær og hindbær op med de 2 spsk sukker
- Lav crumble dejen ved at blande smør, vaniljesukker, marcipan, mel og 50 gram sukker i en skål – brug evt. hænderne til at smuldre det godt sammen (dejen skal ikke være klistret, så hvis den er for klistret kan man komme mere mel i)
- Kom bær-blandingen i bunden af et fad og smuldr crumble dejen udover
- Bag den i ovnen ved 200 grader i ca. 30 min (toppen skal være gylden)
- Server med fx creme fraiche eller vaniljeis
– Laura og Christine
23 Kommentarer
Uhm, crumble er bare genialt i alle afskygninger :D Og med marcipan på toppen, så kunne jeg da godt snuppe 1 stykke eller 3 ;)
Jeg kommer ofte lidt havregryn eller kokos i crumblen, syntes det giver en skøn struktur :)
Hvis vi havde mere sendte vi glædeligt et stykke… eller 3 ;-)! Den var super lækker og marcipanen er lige prikken over i’et!
God idé med havregryn eller kokos, det må vi prøve næste gang ;-)
jeg bruger også altid havregryn i crumbledejen – mums.
Min favoritversion er nok med æbler, kanel (masser af kanelsukker!) og en meget gavmild klat creme fraiche til.. :-)
Vi må prøve de havregryn næste gang, det lyder super lækkert!! Gavmilde klatter er altid godt ;-)
Elsker crumble pie! Jeg har lige selv fundet rabarber i forretningen i går og overvejer om de ikke skal bruges til en crumble. Jeg bruger også altid havregryn i min crumble. Det giver lidt ekstra smag og sprødhed. Uhm! Jeres crumble ser nu lækker ud… Mvh Ulrika
Rabarber er bare det bedste!! lækkert, det er så dejlig sommerligt!! :-)
Hvor ser det bare lækkert ud!! Hvis man går ind under mine ‘liked posts’ på Bloglovin, tror jeg at jeres posts udgør 75% eller sådan! hehe
Tusind tak, Sofie! Dejligt du “liker” os så meget ;-) Det er vi glade for!!
Åh, crumble er så godt, især med rabarber, glæder mig til de kommer i sæson igen!
– Anne
De er så lækre, tror også vores yndlings er med rabarber! Det minder os sådan om sol og sommer :-)
Hej med jer piger.
Det her ser virkelig lækkert ud, og noget der kunne være nemt at medbringe som dessert. Jeg har dog et sprørgsmål til jer. Da jeg virkelig ikke kan lide marcipan (ja det er rigtigt, og tør kun sige det højt fordi jeg sidder bag skærmen) spøg til side :) kan man tilføje noget andet i stedet? Kh.
Mathilde
Hej Mathilde! :) Det er nemlig en rigtig let dessert at lave ;) Haha, du behøver ikke at komme marcipan i crumblen – det kan sagtens undlades. Hvis du har læst med i de andre kommentarer er der mange, som bruger havregryn, så det synes vi du skal prøve at tilføje :)
Hav en dejlig dag!
Det ser virkelig lækkert ud! vil jeg uden tvivl selv prøve at lave :D
Tak Caroline, vi håber du kan lide den ;-)
[…] blev et hit! Crumblen er lavet med udgangspunkt i en opskrift fra madbloggen Twin Food (kan findes HER). Den eneste afvigelse fra deres opskrift er, at jeg kun har brugt hindbær. Det er generelt en […]
Hvis man laver det med kanel og æbler. Skal æblerne så koges først og drysses med kanel
Hej Majs
Det er ikke noget vi selv har prøvet, men ellers kan æblerne også koges møre med en anelse sukker og når de så er kommet i kagen, kan du drysse med kanel :-)
Håber de bliver gode!
Kan ikke helt læse ud fra jeres opskrift.. Er det frosne bær i bruger?
Ja, det er optøede frosne bær :)
Jeg synes ikke, at der står angivet mængde af mandler? I skriver at det er en stor crumble, hvor mange personer er der ca. til?
Mandlerne er kun brugt som pynt på toppen :)! Vi vil skyde på 5-6 pers., men det afhænger jo af hvor dessert-glad man er ;)
Hvis man bruger havregryn, kan man så undlade mel, eller bruge mindre. Og hvor meget ville i bruge af både havregryn og mel?
Hej Lise
Når det nu er som crumble, tror vi faktisk godt at du kan erstatte alt mel med havregryn. Det vil gøre den lidt grovere, men ikke noget vi tror ville være dårligere :-)