SUNDERE COOKIE DOUGH –
Desserter, is, Søde sager, Sundere alternativer

SUNDERE COOKIE DOUGH

banc3En sundere udgave af den klassiske cookie dough kan næsten kun være et hit, det er det hvert fald her ved os – vi elsker nemlig cookie dough (hvis i ikke vidste det ;-))! Det her er uden tvivl en af de desserter vi vil nyde op til flere gange her henover sommeren. Den er lækker og ikke spor usund (i hvert fald ikke i vores øjne :-)). De sundere cookie dough kugler er lavet på næsten samme måde som de kendte dadel kugler bare med lidt mørk chokolade i massen! Kulglerne er vendt i den lækre og meget nemme bananis, som vi har blandet med lidt skyr for at gøre den lidt tyndere. Man kan sagtens spise dadel kuglerne alene bare som snack uden isen, de er super skønne at have i køleskabet til de stunder hvor man trænger til lidt lækkert :-)!

Ingredienser  (20-30 kugler):
inspiration: nutritionistinthekitch
200 gram dadler
100 gram cashews
3 dl havregryn
2 tsk vaniljesukker
2 spsk honning eller sirup
60 gram mørk chokolade
1/2 dl mælk

 

Is
3-4 bananer
1 dl skyr

 

Pynt: Hakket chokolade og hakket pistacienødder

 

  1. Start med at skær bananerne i mindre stykker og frys dem ned
  2. Blend cashew og havregryn til det har en melet konsistens
  3. Tilsæt mælk, honning og vaniljepulver og blend det med
  4. Tilsæt dadlerne og blend det til en tyk ensartet masse – kan godt tage lidt tid
  5. Hak chokoladen groft og bland det i dadel massen
  6. Form, med våde hænder, små kugler og læg dem i en lufttætbeholder i køleskabet
  7. Blend, når bananstykkerne er frosne, bananen og skyren sammen til en tyk masse
  8. Bland banan/skyr isen med et par cookie/dadel kugler og nyd en dessert med ok samvittighed
  9. Man behøver ikke at lave isen til, kuglerne kan sagtens nydes alene som snack, hvor de eventuelt kan blive rullet i havregryn eller kokos

 

banc1
coog4 banc2 banc4

– Laura og Christine

tidligere indlæg næste indlæg

9 Kommentarer

  • Reply Terese Borbye 13 juli, 2013 at 09:58

    Øj, ser vildt lækkert ud! Sådan er det generelt med jeres opskrifter :)

    Lige et spørgsmål: hvilken blender (type+mærke) bruger I? Er på udkig efter en, som lige præcis også kan klare at blende frossen frugt til “is” – har I nogle anbefalinger på blenderfronten? Tak :)

    • Reply Twin Food 13 juli, 2013 at 22:32

      Tusind tak :)! Vores er en Brauns Multiquick blender, der burde komme lidt billeder op hvis du googler, men stavblenderen bruger vi ofte til smoothies (til at knuse is og frossen frugt) og til dadelkuglerne brugte vi den lidt større lukkede blender :) Du ville formentlig godt kunne nøjes med stavblenderen, den synes vi hvert fald er god til frosne ting :)!

  • Reply Ninja 14 juli, 2013 at 10:37

    Åh ser gott ut! :)

    • Reply Twin Food 17 juli, 2013 at 08:30

      Det var så lækkert! :)

  • Reply Natascha Elizabeth 11 november, 2013 at 17:31

    Har lige lavet dem, dog er jeg ikke meget for cashewnødder, så de blev udskiftet med 50/50 mandler og hasselnødder, og blev så til sidst rullet i fint hakkede mandler og hasselnødder. Så lækkert! Bestemt ikke sidste gang jeg laver det :)

    • Reply Twin Food 11 november, 2013 at 19:40

      Uhm det lyder bare super godt :) og dejligt at de faldt i god jord!!
      Ha’ en god aften :)

  • Reply Emilie 14 februar, 2014 at 11:16

    De er simpelthen så lækre, har nu lavet dem op til flere gange! I går prøvede jeg at rulle dem i lakridsstøv inden jeg overtrak dem med mørk choko, nøøj hvor var de skønne :-))

  • Reply Line 1 oktober, 2014 at 18:51

    Hej! Først et stort tak for denne utrolig lækre blog, det er altså helt vildt så meget lækkert i laver! mums… men et lidt andet spørgsmål er, hvor har I de lækre træskeer fra?? Har længe søgt nogle lign. men uden held!

    Hilsen Line

    • Reply Twin Food 2 oktober, 2014 at 15:32

      Hej Line
      Tusind tak, hvor er du sød.
      De er faktisk bare købt i søstrene grene for lidt tid siden :)

    Skriv en kommentar