SUNDERE ALTERNATIV PÅ FASTALAVNSBOLLER MED ET TWIST AF BANAN OG PEANUTBUTTER –
Bagværk, Brød, Højtider, Snacks, Sundere alternativer

SUNDERE ALTERNATIV PÅ FASTALAVNSBOLLER MED ET TWIST AF BANAN OG PEANUTBUTTER

fastbs1

Vi får lavet en masse fastalavnsboller herhjemme, både de usunde men også nogle lidt mindre usunde som disse. Fastelavn falder først 2 marts i år, så vi har stadig gode undskyldninger for at lave en portion fastelavnsboller – altid godt med gode undskyldinger når det handler om lækre ting ;-) Hvis vi skulle lave de gammeldags fastelavnsboller  eller dem med lakrids hver gang vi havde lyst til nogen, ville vi nok godt kunne få et par kilo ekstra på kroppen. Så da vi (igen) havde lyst til fastelavnsboller i sidste uge, prøvede vi at lave en sundere udgave. Faktisk har det ikke vildt meget med fastelavnsboller at gøre, udover at dejen til bollerne næsten er den samme, men med grovere mel, og at der er en lille lækker overraskelse i midten. Cremen og marcipanen er skiftet ud med banan og peanutbutter og den traditionelle glasur er skiftet ud med et sundere alternativ lavet på nødder, en slags nutella, der også sagtens kan fungere som spread på en nybagt bolle. Vi er vilde med dem som et sundere alternativ specielt fordi bananen og peanutbutteren er en super god kombination.

Desuden har vi en lille efterlysning, vinderen af Mumi konkurrencen har ikke skrevet tilbage, så hvis du sidder derude og hedder Mona, så tjek lige din inbakke eller spam og led efter en mail fra os :) Der bliver trukket en ny vinder på lørdag, hvis ikke vi hører noget inden

Ingredienser (16 stk)
1/2 pk gær
1 dl mælk
1 dl A38
60 g smeltet smør
1 tsk salt
1 lille most banan
1 æg
200 g grahamsmel
250-300 g hvedemel

 

Fyld: 16 tsk peanutbutter (1 til hver) og 2 moste bananer
Glasur: En portion hjemmelavet sundere nutella

 

  1. Lun mælken og opløs gæren heri
  2. Tilsæt A38, den smeltede smør samt salt og bland det godt
  3. Tilsæt den moste banan, æg, grahams- og hvedemel. Vi rørte dejen på vores røremaskine (ikke nødvendigt), og det er muligt hvis man blot ælter i hånden at den kræver lidt mere hvedemel. Hvis man har en maskine så lad den køre i 5-7 min.
  4. Stil dejen til hævning i ca. 1 times tid
  5. Rul dejen ud til et stort stykke (omkring 40 x 50 cm) og del den i 16 lige store dele
  6. Placér 1 tsk. peanutbutter og lidt most banan på hver del – saml dem sammen til en rund bolle og placér dem på en bageplade
  7. Pensl bollerne med æg eller mælk og bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 20 min (indtil de er gyldne)
  8. Lad dem køle af inden de smøres med nutella :)

fastbs3

fastbs2

fastbs4

tidligere indlæg næste indlæg

14 Kommentarer

  • Reply Kathrine 26 februar, 2014 at 12:00

    Ej, en lækker idé! Dem må jeg prøve at bage i weekenden :)

    • Reply Twin Food 27 februar, 2014 at 17:54

      God idé – skriv endelig om resultatet – det er vi spændte på :)

  • Reply Tina Hoffbeck 26 februar, 2014 at 14:59

    God eftermiddag her i solen:-)

    det var nogle fine og specielle fastelavnsboller.
    Grahamsmel i og fyld med banan og peanutbutter lyder anderledes med godt:-)

    Altid rart med nye vinkler til lækkerierne. Tak!
    Hilsner til jer to fra Maria og Tina
    http://www.mariahoffbeck.blogspot.com

    • Reply Twin Food 27 februar, 2014 at 17:57

      Tak i to :)
      De er nemlig lidt anderledes, men stadig vældig gode og når de så kan nydes med lidt bedre samvittighed er det ekstra bonus :)!

      KH

  • Reply Nadja - Cinnamon, please 26 februar, 2014 at 17:12

    Ih hvor ser de gode ud!
    Jeg har også selv eksperimenteret lidt med “sunde” fastelavnsboller, og har indtil videre fremstillet disse af koldhævet havregrynsbolledej med nougat og marcipanfyld: http://cinnamonplease.blogspot.dk/2014/02/alternative-fastelavnsboller-koldhvede.html

    Jeg elsker forresten alle jeres opskrifter! :-)

    De bedste hilsner
    Nadja

    • Reply Twin Food 27 februar, 2014 at 17:58

      Uhm de lyder også gode – spændende med den koldhævede bolledej :)
      Og mange tak!

      KH
      Laura og Christine

  • Reply Lulu 27 februar, 2014 at 20:15

    Mmm, peanutbutter og banan som fyld…Jeg kan lige forestille mig det! Dem tror jeg virkelig, jeg skal prøve :-)

    http://09tiblog.blogspot.dk/

    • Reply Twin Food 8 marts, 2014 at 12:32

      De to ting er bare en sikker kombination ;-)
      Vi håber du fik dem prøvet, om ikke andet, så til næste år :-) Og faktisk kan de jo spises hele året rundt, hehe.

  • Reply Kiki 28 februar, 2014 at 19:46

    Kan man bruge andet fyld end peanutbutter, der går sammen med banan? :-)
    Vi er ikke lige så vilde med peanutbutter…

    • Reply Twin Food 8 marts, 2014 at 12:35

      Hej Kiki
      Så skal i komme nutellaen i bollen også – det vil helt sikkert også smage lækkert! :) :)

  • Reply Sundere fastelavnsboller med banan -og peanutbutterfyld | Pagik 9 marts, 2014 at 10:51

    […] fastelavnsboller. Med det lækre fyld smager de dog stadig heeelt vildt godt. Opskriften er fra Twinfood, og jeg kan kun anbefale jer at lave dem. Jeg brugte skyr i stedet for A38, hvilket fungerede fint, […]

  • Reply Benedikte 5 februar, 2015 at 15:02

    Hej, hvor tætte/klæge er bollerne?

    • Reply Twin Food 5 februar, 2015 at 17:15

      Det er svært at vurdere, men lidt mere end alm. faste boller pga. bananen ;)

  • Reply FASTELAVNSBOLLER – 19 februar, 2017 at 08:05

    […] ★ FASTELAVNSBOLLER MED BANAN OG PEANUTBUTTER […]

  • Skriv en kommentar