SUNDERE NUTELLA LAVET PÅ HASSELNØDDER OG HONNING –
Morgenmad, No bake, Søde sager, Sundere alternativer

SUNDERE NUTELLA LAVET PÅ HASSELNØDDER OG HONNING

sundch2

I fredags havde vi begge to tidligt fri og derfor blev et par timer af dagen brugt i køkkenet. Vi havde et par ideér i hovedet, som vi ville prøve af, for at se om opskrifterne ville være værdige til bloggen – det var de heldigvis :-) En af opskrifterne, der blev prøvet var denne nutella (eller hvert fald en slags nutella), som er lavet på hasselnødder, honning, kakaopulver og mælk. Hasselnødderne er først ristet i ovnen og derfefter kom skallen af og det hele blev blendet sammen til en cremet masse. Nutellaen blev faktisk lavet til det formål at den skulle fungere som en sundere glasur til en slags fastalavnsboller – så udover som spread på brød, kan denne også sagtens bruges som glasur på diverse kager :-)

Ingredienser (ca. 2 dl)
100 g hasselnødder (rist ved 230 g 5 min)
2 tsk honning
1 spsk kakao
1/2 tsk vaniljepulver
2 spsk mælk

 

  1. Rist hasselnødderne på en bradepande i ovnen ved 230 g i 5-7 min, hvorefter skallen kan rulles af
  2. Blend hasselnødderne indtil massen er ensartet og lidt cremet (det tager lidt tid)
  3. Tilsæt honning, kakao, vaniljepulver samt mælk og smag til indtil rette smag og konsistens
  4. Opbevar den i et lukket glas/beholder i køleskabet

sundch1

sundch3

tidligere indlæg næste indlæg

21 Kommentarer

  • Reply Pernille From 24 februar, 2014 at 08:47

    Hold da op en fed idé, den skal jeg helt sikkert prøve engang (SNART). Min far er biavler, så hele familien går altid og leder efter godt og sjove ting at bruge honning til. Tror de bliver vilde med denne her :)

    • Reply Twin Food 24 februar, 2014 at 21:44

      Det smager super godt og hvor ville det være lækkert at benytte hjemmeavlet honning – det skulle I prøve ;)
      KH

  • Reply Sine Smed 24 februar, 2014 at 10:11

    årh mums! elsker nutella, så jeg vil lige have denne opskrift i tankerne næste gang jeg løber tør ;-) tak for opskriften.

    • Reply Twin Food 24 februar, 2014 at 21:45

      God idé – smagen er ikke som den oprindelige, men indeholder jo tilgengæld heller ikke noget smør eller fløde :)
      KH

  • Reply Amalie Nielsen 24 februar, 2014 at 11:23

    Det ser absolut lækkert ud, men kræver det ikke, at man har en blender der virkelig kan tage fat i hasselnødderne, ellers bliver der vel store ‘klumper’ af hasselnødder i?

    • Reply Twin Food 24 februar, 2014 at 21:46

      Tak :) Det virkede ikke som om vores mini hakker var på overarbejde, men det er selvfølgelig ikke til at vide. Vi vil dog mene at en normal miniblender kan klare nødderne :)
      KH

  • Reply Mia Andersen 24 februar, 2014 at 15:22

    Det ser da super lækkert ud og spændende at det både kan bruges som nutella og som glasur :)

    • Reply Twin Food 24 februar, 2014 at 21:46

      Ja – det er god smørrelse – vi har indtil videre benyttet det på fastelavnsboller, som er super godt :)
      KH

  • Reply Asta 25 februar, 2014 at 14:22

    Jeg laver altid nutella med dadler og mandler (og hasselnødder). Det smager fantastisk!

    • Reply Tabita 26 februar, 2014 at 12:41

      Det lyder godt – jeg er nemlig ikke så stor fan af hasselnødder. Har du en opskrift, som du vil dele, på din “nutella”, Asta?

    • Reply Twin Food 27 februar, 2014 at 17:54

      Uhm, det lyder lækkert med dadlerne :)

      • Reply Asta 2 marts, 2014 at 23:16

        Hej! Jeg plejer at bruge 200 g mandler, cirka 300-400 gram dadler (evt lidt mere), 1-3 spsk kakao, lidt fløde (eller mælk), en knivspids salt og evt nogle hasselnødder eller cashews.. Det varierer lidt alt efter, hvad jeg har i skabene.
        Jeg rister mandlerne, hvorefter de blendes til mandelsmør i en blender/foodprocesser.. derefter blender jeg dadler til en tyk masse (tilføjer mælk/fløde + salt + kakao). Så mixes nøddesmøren og daddelmassen til en nutella lignende samt smagende spread.
        Jeg håber opskriften kan bruges. Smag dig frem!

  • Reply Louise Marie 25 februar, 2014 at 21:39

    Mmm, har lige prøvet den, og den er bare god !

    • Reply Twin Food 27 februar, 2014 at 17:54

      Dejligt at høre Louise – vi er også stadig kæmpe fan :)

  • Reply Emilie 4 marts, 2014 at 17:41

    Det ser rigtig lækker ud! Men hvad er det for nogle kiks i anvender? Der ser også meget gode ud :)

    • Reply Twin Food 8 marts, 2014 at 12:43

      Hej Emilie
      Det er faktisk bare fuldkorns digestive som vi har købt – så ikke noget fancy ;-)

  • Reply Anne 7 marts, 2014 at 10:29

    tænker at lave den til min far til hans fødselsdag, men hvor lang tid kan den holde og skal den stå på køl ?

    • Reply Twin Food 8 marts, 2014 at 12:49

      Hej Anne
      Vi tror ca. den kan holde 1 uges tid :)

  • Reply » FASTELAVNSBOLLER 14 februar, 2015 at 08:55

    […] Fyld: 16 tsk peanutbutter (1 til hver) og 2 moste bananer Glasur: En portion hjemmelavet sundere nutella […]

  • Reply Dorte 18 marts, 2022 at 21:30

    Virkelig lækker :-) Havde ikke hasselnødder, så jeg brugte halv mandler og halvt solsikkekerner. Næste gang vil jeg prøve kun med hassenødder, som i foreslår. Tak for en lækker opskrift :-)

    • Reply Twin Food 1 juni, 2022 at 20:26

      Hej Dorte,

      Tuisnd tak :)

    Skriv en kommentar