Vi elsker at gøre lidt ekstra ud af vores frokoster i weekenderne og fik for et par uger siden lyst til panini. Det blev en lidt anderledes panini, da vi valgte at bruge filodej i stedet for normalt brød. Paninien fyldte vi med en lækker tunsalat, avocado og frisk mozzarella.
Filodej kan findes på frost i de fleste supermarkeder, men hvis man hellere vil bruge normalt brød kan man sagtens det. Vi synes det var lidt sjovt med filodej for det bliver meget sprødt og flager en smule, når man bider. Fyldet kan man selvfølgelig også variere som man vil. Det kunne f.eks. også være en laksesalat eller måske brie og chorizo.
Hvis man har filodej tilbage kan man bare putte det i fryseren og gemme det til en anden dag, hvor man har lyst til en sprød panini. Derudover kan det blandt andet bruges til samosas eller små filodejspakker.
Ingredienser (2 stk.)
1 rulle filodej (200 g)
1 dåse tun
3-4 spsk creme fraiche
2 forårsløg
salt og peber
1 avocado
1 frisk mozzarella
- Bland tun, creme fraiche og forårsløg sammen i en skål og smag til med salt og peber
- Skær avocado og mozzarella i skiver
- Fold forsigtigt filodejen ud og læg stykkerne i to bunker (hver panini består af flere lag filodej)
- Placér halvdelen af tunen på hver filodej, fordel herefter avocado og mozzarella ovenpå
- Fold filodejen sammen omkring fyldet til en pakke og grill dem på en grill pande eller på en helt alm. pande til begge sider er godt gyldne
No Kommentarer