Sponsoreret indhold // Moët & Chandon
Vi synes Valentine’s Day er en hyggelig tradition og har da flere år gjort lidt ekstra ud af dagen med en romantisk hjemmelavet middag eller middag ude. For os handler det mest om at der er en dag på året hvor man kan fejre kærligheden og livet. Det kan man selvfølgelig alle dage, men det hjælper altid lidt, når der er en dato, der opfordrer til det. For os er det ikke et must at fejre dagen med vores kærester. Det kan ligeså godt være vores dejlige familie eller søde veninder. Det handler mest om at fejre livet og at have en hyggelig middag med dem vi holder af.
Vi tog forskud på Valentine’s Day i søndags med søde veninder, der blev inviteret til hjemmelavede Bao’s, mandelkage og Moët & Chandon Rosé Impérial Champagne. Mandelkagen, kan i finde opskrift på nedenfor – det kunne jo være at I også havde lyst til at fejre Valentine’s Day med mandelkage og bobler. Vi synes at champagne er en af de mest romantiske drikke, og når det så kan blive lyserøde, frugtige bobler, bliver det ikke bedre!
Bao’s er nogle lidt sjove fiduser, for de fungerer jo godt både som snack, forret og hovedret. De er simple samt farverige og da vi så at Moët Rose Impérial passede godt til simple og farverige retter med blandt andet fisk var vi enige om at Bao’s måtte være et perfekt match. Vi serverede dem som en kombineret forret/hovedret med både fisk og kød fyld. Det er en ret, som man hygger sig med og som tager lidt tid – helt perfekt til en hyggelig aften, hvor man skal nyde maden og de lækre bobler stille og roligt. Vi har aldrig rigtig selv drukket champagne til andet end snacks og dessert, men vi har fundet ud af at det sagtens kan fungere til hele middagen. Moët Rosé Impérial har nuancer af røde frugter og en let antydning af peber og giver altså et godt modspil også til de salte retter.
Udover at Moët Rosë Impérial er god til lette, farverige retter med blandt andet fisk er den specielt også god med sommerbær. Vi tog det lyserøde med til desserten, for at gøre den lidt romantisk og valgte en mandelkage fyldt med hindbærmousse, friske hindbær og brændt hvid chokolade. Det var en super lækker kombination – lidt i stil med kransekage og champagne -kombinationen til nytår, men med et frisk pust fra hindbærmoussen.
Ingredienser (ca. 12 stk.)
Mandelbund
200 gram sukker
3 æg
1 tsk vaniljepulver
200 gram mandelmel
- Pisk æg og sukker til en luftig og rimelig tyk masse
- Vend forsigtigt mandelmel og vaniljepulver i massen
- Kom dejen i en form (ca. 30x40cm) og bag den ved 175 grader i 25-30 min
- Udstik forsigtigt små runde cirkler med et glas – der skal bruge to pr. kage (størrelse afhænger lidt af, hvor mange man gerne vil have) og vendt med at gør’ mere ved dem, til de er kølet helt af (læs hvordan kagerne samles længere nede i indlægget)
Brændt hvid chokolade
100 gram hvid chokolade
- Hak chokolade og kom den på en varm pande og lad den blive brun mens der røres
- Når massen bliver rimelig fast og har en lysebrun farve, lægges den på et stykke bagepapir, hvor den skal have lov til at køle af
- Hak den færdige brændte hvide chokolade og fordel den henover de færdige kager
Hindbærmousse
300 gram hindbær (frosne hindbær kan godt bruges)
5 blade husblas
100 gram flormelis
4 dl fløde
frisk hindbær og mandelflager til toppen
- Hvis der bruges frosne hindbær skal disse lægges i en si og “dryppe” af natten over
- Læg husblas i blød i ca. 15 min
- Kog hindbær op og tilsæt den blødgjorte husblas (pres vandet ud af husblassen inden denne tilsættes)
- Lad husblassen blive helt opløst med hindbærmosen og tag gryden af varmen
- Pisk fløde og flormelis sammen i en skål til en let flødeskum
- Bland hindbærmosen med flødeskummet ved først at komme lidt flødeskum over i gryden og derefter alt indholdet i gryden over i skålen med flødeskum – vend det hele forsigtigt rundt indtil massen er ensartet
- Kom moussen i en sprøjtepose (evt. med en tyl) og læg den på køl indtil moussen har sat sig (moussen kan med fordel laves dagen inden, så er man sikker på at den sætter sig helt)
- Tag de afkølede runde mandelbunde og kom et hindbær i midten og derefter creme omkring
- Kom et stykke nøddebund oven på cremen toppen
- Pynt med brændt hvid chokolade, mandelflager og friske hindbær
Indlægget er lavet i samarbejde med Moët & Chandon, meninger, billeder og opskrift er vores egne
No Kommentarer