REJSEGUIDE // SRI LANKA PÅ 9 DAGE –
Fritid, Rejse, Rejseguides

REJSEGUIDE // SRI LANKA PÅ 9 DAGE

Denne her rejseguide har været lidt længe undervejs, men nu er den endelig klar. Vi håber den kan hjælpe med gode tips til jeres rejse, hvis I skulle have lyst til at slå et smut forbi fantastiske Sri Lanka.

Vi har ikke gjort så meget i rejseguides før, men det er super smart, for man får virkelig noteret ting ned og så har man altid gode forslag ved hånden, som man hurtigt kan give videre. Derudover kan man også altid finde masser af rejsebilleder på vores instagram profil @twinfood – de følger rejsen lidt bedre! Udover instagram, hvor vi tit sørger for at tagge enten bestemte spisesteder eller hoteller, så vi selv kan huske de gode steder vi har været, så noterer vi også altid ned i vores rejsebøger, som vi har med undervejs. “*” tilføjer vi til det som er godt, som allerede står nævnt i bogen og herudover kommer der et par håndnoter oveni, hvis vi finder ting, der endnu ikke er nævnt.

Christine var forbi Sri Lanka tilbage i September 2017 med hendes kæreste, der det sidste halvandet år har været bosat i Indien. Sri Lanka er et fantastisk land og jeg vil anbefale alle at tage en tur dertil. Når man er vant til Indien, kaos og skrald er det fantastisk at komme til Sri Lanka, som jeg oplevede som et meget fredeligt land, søde mennesker og den smukkeste natur. Vi rejste ud fra Chennai og havde kun lige 9 dages ferie, så turen blev planlagt godt, så vi kom omkring lige netop det vi gerne ville. Turen blev derfor også kun koncentereret om den kvarte del af Sri lanka der ligger mod syd/vest. Jeg har prøvet, ved hjælp af et udsnit fra Google Maps at tegne vores tur nedenfor. Man kan sagtens udvide turen til at dække mere af Sri Lanka, men det her er en fin lille rundtur, som man altså kan klare på 9 dage. Der er både lidt by, natur og strand.

En af de ting, som vi havde stor glæde ved, var at vi havde booket en driver på forhånd, som samlede os op i lufthavnen og tog os den tur, som vi havde planlagt. Han var, inden vi ankom, også blevet informeret omkring vores tur. Man kan godt få selskaber til selv at arrangere hele turen, men vi bookede alle overnatninger selv og brugte kun vores driver til at komme fra A til B. Der er dog en ting, som man skal være opmærksom på, når man rejser rundt med driver og det er, at de selvfølgelig også skal have et sted at sove om natten. Nogle steder har driver accommodation og andre steder skal man booke det ved siden af.

Der kan på Sri Lanka, specielt oppe i bjergene inde i landet, være ret koldt om aftenen, så husk et par lange bukser og en tyk trøje, selvom det virker tosset med de høje dagstemperaturer. Vi rejste i lavsæsonen, som også er kendt for at have dårligere vejr, men vi var super heldige og oplevede ikke meget regn, så vær’ ikke så nervøs, der skal nok være noget sol.

Hvis i ligger inde med spørgsmål eller selv har nogle fif/tips til Sri Lanka, så skriv endelig i kommentarfeltet.

Om præcis en måned lander vi i Indien til nye eventyr og her skal Laura og en veninde med under armen. Christine har i løbet af det sidste 1,5 år været der 2 gange, men landet er så enormt at der altid er noget nyt at se. Vi har planer om Taj Mahal, Kerala og området omkring Chennai, så hvis i ligger inde med tips til disse steder hører vi dem meget gerne.

Og en lille service meddelse, vi har ikke fået nogle penge for at skrive noget af det her, men vi har sat navne ind på de steder, som vi har besøgt, som vi synes var noget værd og som vi vil anbefale til andre.

Forbrug på turen er blevet efterspurgt og vores overordnede udgifter er nu blevet tilføjet nederst i indlægget.

 

Dag 1: Colombo til Kandy

Vi fløj fra Chennai til Colombo, som er hovedstaden på Sri Lanka og landede om morgenen ved 9-10 tiden. Her sad vores driver klar og det første punkt på vores liste var byen Kandy, der ligger midt inde i landet og som faktisk er Sri Lanka’s gamle hovedstad. Turen her tager omkring 3 timer, men der er masser at se på vejen. Vi havde lidt ideer og sammen med vores driver blev vi enige om at stoppe ved Pinnewala Elephant Orphanage, der er et elefant børnehjem. Vi kom lige netop da fodring af baby elefanterne var overstået, men også da elefanterne skulle ledes til floden.

I Kandy startede vi med frokost på en lille hyggelig café, der hedder Olde Empire Cafe. Derudover besøgte vi Peradeniya Botanic Garden, der er den største og smukkeste botaniske have på Sri Lanka. Hvis man har tid er det super hyggeligt at gå rundt, men den er ikke meget anderledes end andre store botaniske haver.

Vores aften startede på Kandy Lake Club med masser af Srilankansk dans. Det var noget vores driver mente vi skulle se, og det var også meget sjovt, men der var ikke mange tilskuere ud over os – måske en lille turistfælde. Efter danseshowet tog vi til Templet, Temple of the Sacred Tooth Relic, der er et af verdens helligste steder for buddhister. Templet skulle eftersigende rumme en af Buddhas hjørnetænder, der skulle være blevet smulet til Sri Lanka i håret på en prinsesse for mange mange år siden. Vi kom omkring kl. 19, der var midt i puha (velsignelse), og der var et hav af mennesker. Det er det eneste tidspunkt, hvor der er åbent ind til et lille rum, hvor man, hvis man er heldig, kan få et glimt af tanden, der er gemt i et meget fint skrin. Der var mennesker overalt, men templet var smukt og det var en vild oplevelse med alle de mennesker.

 

Dag 2: Kandy til Nuwara Eliya

Dag to fortsatte et par timer længere mod syd mod Nuwara Eliya efter en god morgenmad i Kandy på en cafe, der hedder Secret Alley. En del af turen foregår blandt te-marker og det er en fantastisk smuk tur med de smukkeste grønne farver. Vi havde et stop ved en af de te plantager/fabrikker, som vi kom forbi og det var en sjov oplevelse. Desværre var der lukket ned den dag vi kom forbi, men vi havde en god guide, der fortalte om de forskellige typer te og hvordan den blev lavet mens vi kom igennem “fabrikken”. Selve besøget med guide var gratis og udover det får man også serveret en kom af deres te i caféen. Vi gav dog guiden en smule drikkepenge, hvilket vist er meget normalt.

Nuwara Eliya er en meget lille by og der er ikke rigtig noget at se. Det virker som om, at de fleste bruger den som et sted til at sove i nærheden af National Parken, Hortons Plains – lige som vi selv gjorde. Inden vi tog til vores hotel, som lå lidt udenfor Nuwara Eliya tog vi forbi Grand Hotel til High tea kl. 15.30. Vi betalte omkring 120kr. pr. mand og fik serveret lækre små kager og masser af god te. Helt sikkert noget vi vil anbefale, hvis man har tid.

 

Dag 3: Nuwara Eliya (Hortons Plains) til Ella

Dag tre startede meget tidligt, omkring kl. 5 og med morgenmad pakket af hotellet kørte vi i mørke mod Hortons Plains National Park. Vi havde på forhånd læst at det var en rigtig god idé at komme tidligt så der var håb om at se det berømte World’s end i klart vejr, hvor man helst skal være mellem kl. 6 og 9 om morgenen. Da vi ankom var det forfærdeligt vejr – nærmest efterårsvejr, koldt og masser af regn og vi havde allermest lyst til at blive i bilen. Vi kom dog afsted med et par regnslag og vores morgenmad pakket i rygsækken. Her skal man være opmærksom på at man ikke må medbringe noget plastik – det er ok med vandflasker, men plastikken, der sidder omkring skal fjernes. Vi blev blandt andet bedt om at spise vores yoghurt ved gaten, inden vi måtte komme ind. Den samlede tur tager ca. 3 timer og er omkring 9,5 km. Det er en rundtur og man kan gå begge veje. Vi valgte at gå venstre om, hvilket gjorde at vi først ramte det, der hedder Little World’s end. Ca. halvvejs nåede vi den “rigtige” World’s end, hvor vi satte os og spiste vores morgenmad. Desværre var vi ikke specielt heldige med vejret og vi fik ikke noget klart syn, der var kun tåge. Den samlede rundtur var smuk, med masser af natur, flotte vandfald og så var vi heldige også med lidt sol. Hvis man vil besøge Hortons Plains, skal man være opmærksom på den forholdsvis høje pris på entré.

Efter Hortons Plains var næste stop byen Ella. Vi havde hørt godt om togturene i området omkring Ella og tænkte at det kunne være en sjov oplevelse. Vores driver satte os af på stationen i Haputale, hvorfra vi tog toget til Ella, der tog omkring 1 time. Det var en meget flot tur igennem små byer og temarker. Togbilleterne kan købes på stationen og vi købte til 2. klasse, som kostede stort set gratis. Vi var heldige at få to sæder ved vinduet, selvom der var prop fyldt og endda også i den rigtige side, for den anden kiggede ind i en bjergvæg.

Ella er en super hyggelig by og klart den hyggeliste by, som vi besøgte på Sri Lanka. Vi fandt en hyggelig café, som faktisk blev vores stamsted de dage vi havde i Ella. Der var en meget afslappet stemning, så hvis i kommer forbi, så hop ind forbi Cafe Chill og gå ovenpå, der er så hyggeligt. Vi havde fundet et hyggeligt lille sted at bo lidt uden for byen men i gå afstand til det lille centrum. Vi boede i et fint lille træhus midt i skoven, hvor vi fik serveret den fineste Srilankanske morgenmad om morgenen på vores lille balkon. Stedet, der hed Ella Green Cottages, lå midt i en skov og der var derfor også masser af spændende dyr. Blandt andet aber, som vækkede os den ene morgen ved at kravle overalt på taget af vores hytte.

 

Dag 4: Ella

Hele vores fjerde dag blev brugt i Ella og man kunne formentlig godt bruge en dag mere for der er masser at se omkring. Der er specielt to bjerge, der er værd at besøge; Little Adams Peak og Ella Rock men i og med at vi kun havde en fuld dag valgte vi kun at “bestige” Ella Rock.

Dagen startede vi ved Nine Arches bridge. Vores driver kørte os til en lille sti, hvorfra vi kunne gå ned til broen gennem skov. Det er en enormt flot bro og specielt som ingeniør bliver man imponeret over det enorme og helt vildt høje bro. Det bedste er at komme til broen samme tid, hvor toget kører over den. Efter Ella station kører toget videre og over broen, så hvis man er der ca. når det kører fra Ella har man også lidt tid inden toget kommer, og så er det desuden altid forsinket.

Herefter kørte vores driver os til en guide, som gik med os til toppen af Ella Rock. Vi havde hørt og læst at det var meget smart med en guide, da man nemt kan fare vild fordi der er mange forskellige veje derop. Turen til toppen er lidt hård nogle steder, noget er på sti og andet op af klipper, men de fleste bør kunne klare det. Vi tog nok 1,5-2 timer om at nå toppen og så havde vi fået vores hotel til at lave frokost, som vi havde med. Det var så hyggeligt, vi sad på toppen og spiste fried rice pakket ind i store blade. Vejen tilbage mod Ella gik vi langs jernbanen og vi ramte faktisk vores tree house før vi nåede til Ella by.

 

Dag 5: Ella til Hikkaduwa

Den første halvdel af dag 5 brugte vi på at køre fra Ella til Hikkaduwa, som var vores sidste stop på rejsen og dermed også strand delen af vores tur. Hikkaduwa ligger på sydvestkysten og har en dejlig strand. Der ligger flere små strandbyer her omkring og vi valgte egentlig denne her fordi vi fandt en super hyggelig lille oase, hvor vi boede de 4 overnatninger vi havde. Herfra sagde vi farvel til vores driver, da man nemt selv kan komme omkring i Hikkaduwa.

Dag 6-8: Hikkaduwa

Dagene i Hikkaduwa stod på masser af afslapning og vi tilbragte det meste af tiden på stranden eller hvor vi boede, som hed Manthally Cabana. Det var en hyggelig lille oase midt i junglen i det fineste træhus.

Stranden i Hikkaduwa var meget flot og som de klassiske billeder af bounty strande. Men, vi var der også i deres lavsæson og det kunne godt virke til at det kunne blive til kaos i deres højsæson, så hold lige øje med det. Det er super hyggeligt, for der er et bestemt sted på stranden hvor der svømmer kæmpe skildpadder rundt og de kommer altså helt ind til land og siger hej.

Derudover var der var mulighed for at leje cykler hvor vi boede, så vi kom også lidt omkring. Man kunne godt gå til stranden – vi gjorde det et par gange, men ellers fungerede det også godt med en tuktuk. Ejerne af stedet var enormt søde og villige til at hjælpe med alt. Vi spiste faktisk alle aftener på stedet, deres køkken var super lækkert og man kunne få dem til at lave stort set alt, hvis bare man bare varslede dem lidt tid i forvejen. Vi fik en af aftenerne den skønneste fiske anretning med alt, hvad man overhovedet kunne tænke sig!

Dag 9: Hikkaduwa til Colombo (lufthavn)

Vores sidste dag skulle bruges på at komme til lufthavnen i Colombo og altså tilbage til Chennai. Vores fly gik omkring 18-19 tiden, så vi havde egentlig god tid og havde en stille og rolig morgen. Vi tog tog fra stationen i Hikkaduwa til hovedstationen i Colombo. Det gik super fint og kostede ikke mange penge. Det tager dog nogle timer, men det er en behagelig måde at rejse på, hvis altså man kan få en plads i toget. Husk dog lige at tjek at i kommer med lyntoget, for der er forskellige typer, og nogle af dem stopper mange flere steder og tager meget længere tid. Vi fandt lidt frokost i Colombo, men det var nu ikke en by som vi var specielt fan af, så vi tog faktisk hurtigt mod lufthavnen. Der går express busser til lufthavnen fra en bus station, der ligger centralt i byen. De kører rimelig ofte og det tager omkring 45 min. ud til lufthavnen, så det var heldigvis meget nemt.

_________________________________________

Budget

Der er flere, der har efterspurgt vores forbrug på turen, så vi har samlet nogle af de største poster nedenfor. Vi har kun inkluderet de poster, der er relevante for Sri Lanka og altså ikke prisen på fly, da den nok ikke er så relevant nu når vi fløj ud fra Chennai. Ift. overnatning skal det siges at vi rejste i lavsæson og prisen her kan derfor variere en del alt efter hvornår man har planer om at besøge Sri Lanka. Sri Lanka opgør det meste i USD eller Sri Lanka Rupees. En Sri Lanka Rupee svarer til 0,04 dkr. Jeg plejede først at dele med 10 og herefter med 2, så snød man ikke sig selv. Indgangspriserne har jeg prøvet at huske så godt som muligt.

Alt i alt betalte vi ca. 4000 dkr. (pr. person, uden fly) for vores 9 dage på Sri lanka.

Overnatninger: Vi betalte i gennemsnit ca. 200 dkr. pr. overnatning for 2. De fleste steder var der super lækker morgenmad med i prisen og et enkelt sted også overnatning til driver.

Kandy: 160 dkr. pr. overnatning (2 pers.)

Nuwara Eliya: 320 dkr. pr. overnatning (2 pers., driver accommodation og morgenmad inkluderet)

Ella: 200 dkr. pr. overnatning (2 pers., morgenmad inkluderet – se billeder ovenfor)

Hikkaduwa: 185 dkr. pr. overnatning (2 pers., morgenmad inkluderet)

Driver: Vi betalte 25 USD for vores driver pr. dag. Det dækkede alt undtagen overnatning som kostede mellem 5 og 10 USD pr. nat. Han sørgede selv for benzin, mad og drikke og fungerede i øvrigt også som en rigtig god guide. Sørg for at have afklaret på forhånd, hvad der er inkluderet og hvad, der skal betales ud over. Vi brugte kun vores driver de første 5 dage og havde planlagt turen sådan at vi selv kunne komme omkring den sidste del uden behov for driver.

Elefantbørnehjem: ca. 120 dkr. (1 pers.)

Botaniskhave, Kandy: ca. 100 dkr. (1 pers.)

Tempel, Kandy: ca. 70 dkr. (1 pers.)

Hortons Plains, Nuwara Eliya: ca. 180 dkr. (2 voksne (fremmede)) + 5 dkr. (lokal driver) + 5 dkr. (Bil) + service charge og VAT, så vi endte i ca. 300 dkr. (total) for at komme ind.

tidligere indlæg næste indlæg

4 Kommentarer

 • Reply Marie 12 marts, 2018 at 16:26

  Tak for inspiration og tips til rejsen! :) havde I lavet aftale med en driver hjemmefra eller hvordan foregår det?

  • Reply Twin Food 12 marts, 2018 at 19:52

   Hej Marie,
   Ja vi fik en kontakt fra en bekendt, der også havde været på tur på Sri Lanka og aftalte turen med driveren inden ankomst. Det var super rart at det hele var klart, da det godt kan være vigtigt at have aftalt tingene ordentligt, da de pludselig godt kan synes at tingene skal koste mere undervejs.. Man kan formentlig også sagtens finde en driver i lufthavnen, når man lander og aftale en tur og pris.
   Hvis du har brug for det, kan vi sagtens give dig en kontakt :)!
   KH

   • Reply Marie 15 marts, 2018 at 07:10

    Tusind tak for svar :) I må meget gerne give mig en kontakt, tænker nemlig også det er rart at have aftalt på forhånd.

    • Reply Twin Food 4 april, 2018 at 06:32

     Hej igen Marie,
     Undskyld svaret har været lidt længe undervejs – vi skulle lige støve kontakten op igen (vi havde åbenbart ikke gemt ham). Men vi ringede til det der hedder Rohan Tours and Travels, Mob.: +94 713163301, e-mail: jmar_jayawardana@yahoo.com. Rohan havde ikke selv tid, da vi ringede til ham og han sendte os videre til en fætter, men han var ligeså god.

     God fornøjelse og skriv endelig, hvis der er andet,
     KH

  Skriv en kommentar