PAKKER MED SPINAT OG FETAOST –
Brunch, Forret, Nemme hverdags retter, Snacks, Tilbehør

PAKKER MED SPINAT OG FETAOST

spinat-og-feta

Hvis man mangler noget simpelt og lækkert tilbehør, vil vi anbefale disse små pakker. De tager ingen tid at lave, og kræver få ingredienser. I vores pakker har vi kommet friske spinatblade samt feta, da vi havde nogle rester i køleskabet, som skulle bruges. Her kan man sagtens tilsætte andet, som man skal have brugt, fx. porrer, peberfrugter eller noget kål. Man kan også pifte dem ekstra op, ved at tilsætte kødrester :-). Vi spiste dem som en slags forret, mens den resterende mad blev lavet. Udover tilbehør og forret, forestiller vi os også, at de kunne være lækre på et brunch bord, specielt dem med spinat og fetaost.

 

Ingredienser (8 stk.)

120 gram filodej (4 stykker)

150 gram fetaost

8 små håndfulde spinatblade

Olie

 

  1. Kom olie mellem 2 stykker filodej og del derefter firkanten i 4 lige store stykker (gør det med alle 4 stykker filodej, så man ender med 8 stykker)
  2. Kom spinatblade på hvert stykke og derefter fetaost
  3. Fold siderne sammen, og pres dem godt sammen så der dannes en lille pose
  4. Kom pakkerne på en bageplade og pensl med lidt olie, pres dem evt. ekstra sammen lige inden de kommer i ovnen
  5. Bag dem i ovnen ved 180 grader i 10-15 min (indtil de er gyldne)

snack-with-spinach-and-fetacheese

tidligere indlæg næste indlæg

6 Kommentarer

  • Reply Anonym 26 maj, 2016 at 10:30

    Tak for en masse gode og inspirerende opskrifter!
    I bruger flere steder filodej, men jeg kan ikke finde det i alle de supermarkeder jeg har ledt. Har både været i Fakta, Netto, Kvickly og Føtex. Hvor køber I jeres?

    • Reply Pernille 28 maj, 2016 at 16:50

      Hej – håber det er ok, jeg svarer :-) Det findes på frost, har du kigget der?

      • Reply Kirstine 29 maj, 2016 at 13:49

        Hej Pernille
        Ja, jeg har både kigget på frost (tænkte, at det ville være samme sted som butterdej) samt på køl ved pizza- og tærtedej. Har også spurgt personalet. Måske er det bare Frederiksberg, der er en filodejfri-zone…

        • Reply Twin Food 29 maj, 2016 at 17:25

          Vi har faktisk haft god held med at finde det i Super Brugsen eller Irma – på frost som Pernille siger :-)
          Vi håber det lykkeds dig at finde det,

  • Reply Amalie 11 juni, 2016 at 11:12

    Hej
    Jeg ville høre om det evt. er muligt at ligge disse fine pakker på grillen i stedet for ovnen?
    :)
    Det ville være lækkert nu hvor det er sådan et dejligt sommervejr.

    • Reply Twin Food 12 juni, 2016 at 16:26

      Hej Amalie,
      Det tænker vi godt, at du kan, men pas på at de ikke bliver brændte i bunden ;)

    Skriv en kommentar