Hvis man mangler noget simpelt og lækkert tilbehør, vil vi anbefale disse små pakker. De tager ingen tid at lave, og kræver få ingredienser. I vores pakker har vi kommet friske spinatblade samt feta, da vi havde nogle rester i køleskabet, som skulle bruges. Her kan man sagtens tilsætte andet, som man skal have brugt, fx. porrer, peberfrugter eller noget kål. Man kan også pifte dem ekstra op, ved at tilsætte kødrester :-). Vi spiste dem som en slags forret, mens den resterende mad blev lavet. Udover tilbehør og forret, forestiller vi os også, at de kunne være lækre på et brunch bord, specielt dem med spinat og fetaost.
Ingredienser (8 stk.)
120 gram filodej (4 stykker)
150 gram fetaost
8 små håndfulde spinatblade
Olie
- Kom olie mellem 2 stykker filodej og del derefter firkanten i 4 lige store stykker (gør det med alle 4 stykker filodej, så man ender med 8 stykker)
- Kom spinatblade på hvert stykke og derefter fetaost
- Fold siderne sammen, og pres dem godt sammen så der dannes en lille pose
- Kom pakkerne på en bageplade og pensl med lidt olie, pres dem evt. ekstra sammen lige inden de kommer i ovnen
- Bag dem i ovnen ved 180 grader i 10-15 min (indtil de er gyldne)
6 Kommentarer
Tak for en masse gode og inspirerende opskrifter!
I bruger flere steder filodej, men jeg kan ikke finde det i alle de supermarkeder jeg har ledt. Har både været i Fakta, Netto, Kvickly og Føtex. Hvor køber I jeres?
Hej – håber det er ok, jeg svarer :-) Det findes på frost, har du kigget der?
Hej Pernille
Ja, jeg har både kigget på frost (tænkte, at det ville være samme sted som butterdej) samt på køl ved pizza- og tærtedej. Har også spurgt personalet. Måske er det bare Frederiksberg, der er en filodejfri-zone…
Vi har faktisk haft god held med at finde det i Super Brugsen eller Irma – på frost som Pernille siger :-)
Vi håber det lykkeds dig at finde det,
Hej
Jeg ville høre om det evt. er muligt at ligge disse fine pakker på grillen i stedet for ovnen?
:)
Det ville være lækkert nu hvor det er sådan et dejligt sommervejr.
Hej Amalie,
Det tænker vi godt, at du kan, men pas på at de ikke bliver brændte i bunden ;)