SNASKEDE KANELSNEGLE –
Bagværk, Brunch, Desserter, Søde sager

SNASKEDE KANELSNEGLE

kanels3Da det var kapsejlads i Århus forrige fredag, havde vi pakket et par store poser med disse kanelsnegle i vores taske. Kanelsnegle er noget de fleste mennesker kan lide og vi går ind for at jo mere fedtede og snaskede de er – jo bedre! Hvor meget snask man har brug for afhænger selvfølgelig af hvor meget man ruller dejen ud. Vi skulle bruge vores kanelsnegle tidlig fredag morgen og lavede derfor dejen dagen inden, fordelte fyldet, skar sneglene ud og lod dem hæve i køleskabet natten over hvorefter de næste morgen blev bagt – det fungerede rigtig fint og kan bestemt anbefales, hvis tiden er knap. Portionen her giver rimelig mange snegle, så man kan sagtens halvere opskriften, eller også kan man gemme resten i sin fryser ;-). Så har man altid en lille lækker sag hvis man nu pludselig skulle få besøg. Vi synes helt klart at kanelsneglene er bedst med glasur, det gør dem jo bare endnu mere snaskede :-) (scroll down for english version)

 

Ingredienser (ca. 50 stk.)
Inspiration: Meyers Kanelsnurrer

Dej
50 g gær
6 dl mælk
3 æg
200 g sukker
1 1/2 spsk kardemomme
1 tsk salt
1250 g hvedemel
200 g blødt smør

 

  1. Rør gæren ud i mælken
  2. Tilsæt æg, sukker, kardemomme, salt og hvedemel og lad det hele blive rigtig godt blandet indtil dejen samler sig til en smidig dej og forlader skålens kanter – ca. 12-15 min. på røremaskine
  3. Skær smøren i mindre stykker og lad den blive æltet i dejen – fortsæt indtil dejen er glat og blank
  4. Stil dejen til hævning et lunt sted i 1 – 1 1/2 time

 

Fyld
300 g blødt smør
120 g sukker
200 g brun farin
4 1/2 spsk kanel

 

  1. Bland alle ingredienserne sammen til en ensartet tyk masse
  2. Når dejen er færdig med at hæve deles den i 2 lige store dele
  3. Hver del rulles ud til en flade med en størrelse på ca. 35 x 70 cm, hvorpå halvdelen af fyldet fordeles
  4. Rul dejen sammen og del hver slange i ca. 24 lige stor snegle
  5. Fordel sneglene på et stykke bagepapir – pres dem lidt flade og lad dem hæve omkring 1 time inden de bages i ovnen ved 200 grader i 12-14 min. indtil de er gyldne i top og bund
  6. Hvis, man ligesom os, skal bruge sneglene tidligt om morgenen kan de med fordel hæve i køleskabet natten over efter de er blevet skåret ud. Sneglene tages ud fra køleskabet og bages så snart ovnen er varmet op

Til toppen: Glasur (vand og flormelis) og frysetørrede hindbær

kanels2

kanels4

kanels1

 

 

CINNAMON BUNS

Ingredients (50 pcs.)

Dough
50 g yeast
600 ML milk
3 eggs
200 g sugar
1 1/ 2 tablespoons cardamom
1 teaspoon salt
1250 g wheat flour
200g soft butter

 

  1. Dissolve yeast into milk
  2. Add eggs , sugar, cardamom , salt and flour and let it all be very well mixed until the dough gathers into a smooth dough and leaves the sides of the bowl – approx. 12-15 min in the mixer
  3. Cut the butter into small pieces and let it be kneaded into the dough – Continue until the dough is smooth and all the butter is mixed well into the dough
  4. Let the dough rise in a warm place for 1 – 1 1 /2 hours

 

Filling
250 g soft butter
120 g sugar
200 g brown sugar
4 1/2 tablespoons cinnamon

 

  1. Mix all ingredients together into a thick mass
  2. When the dough has finished raising divide it into 2 equal parts
  3. Each part is rolled out to a surface with a size of approx. 35 x 70 cm in which half of the filling is added
  4. Roll the dough together and make approx. 24 snails from each
  5. Spread the snails on a piece of baking paper – press the snails a little flat and let them rise about 1 hour before baking them in the oven at 200 degrees for 12-14 minutes and until golden in the top and bottom
  6. They can also raise in the refrigerator overnight after they have been cut out. In the morning the snails is removed from the refrigerator and baked as soon as the oven is heated up

Top : Glaze (water and icing sugar ) and freeze-dried raspberries

tidligere indlæg næste indlæg

10 Kommentarer

  • Reply Librarian Lavender 19 maj, 2014 at 09:46

    Wow that looks really great! I wish I would have had that for breakfast this morning!

    • Reply Twin Food 19 maj, 2014 at 20:15

      Thanks! They’re so good! :)

  • Reply Louise 19 maj, 2014 at 09:55

    Nøj, hvor er de fine! Elsker detaljen med de frysetørrede hindbær :-)
    Jeg lavede også kanelsnegle i fredags, men jeg lavede dem i et tærtefad, så de kunne få lov at vokse sammen. Jeg synes det fungerede rigtig godt, for det holdt på fyldet, som jeg ellers synes har tendens til at sive ud på bagepladen. Og det er jo en skam, da jeg bestemt er af samme overbevisning som jer – jo mere snask, jo bedre!!

    • Reply Twin Food 19 maj, 2014 at 20:17

      De frysetørrede hindbær pynter nemlig så fint :)
      Det er så hyggeligt når de vokser sammen og de bliver nemlig ekstra snasket ;)!!

  • Reply Ditte 25 september, 2014 at 21:30

    Kan man godt ælte dejen i hånden, hvis man ikke lige har en røremaskine..??

    • Reply Twin Food 26 september, 2014 at 08:27

      Ja det burde ikke være noget problem, måske det er nødvendigt at tilsætte smøren lidt før, altså inden melen skal i, det gør det nok lidt nemmere at få den æltet ind :)!

  • Reply Sue 12 oktober, 2014 at 10:37

    Bruger I mindre gær hvis kanelsneglene hæver i løbet af natten??

    • Reply Twin Food 12 oktober, 2014 at 16:57

      Nej det er samme mængde :)

  • Reply Line 3 december, 2015 at 08:29

    Hej!
    Lige et spørgsmål, skal glasuren på mens kanelsneglene er varme eller kolde? :)

    • Reply Twin Food 3 december, 2015 at 19:09

      De skal køle af inden glasuren kommer på :)

    Skriv en kommentar