TÆRTER MED MASCARPONE CREME OG RABARBER // RAW RHUBARB TARTS –
Desserter, Glutenfri, No bake, Snacks, Sundere alternativer

TÆRTER MED MASCARPONE CREME OG RABARBER // RAW RHUBARB TARTS

rawr2

rawr4

I år har vores far givet os opgaven om at passe bærbedet. Det synes vi egentliger meget fair, nu når det er os der spiser og bruger de fleste af dem ;-) Da bedet blev ordnet, faldt vi over de flotteste rabarber, som vi selvfølgelig skulle lave noget med, med det samme. De blev en del af desserten, som var en slags tærte med mascarpone creme og kogte rabarber på toppen. Tærtebunden er en raw bund med opskrift a la vores peanutbutter bidder. Mascarpone cremen har vi ladet være det søde og rabarberne det sure. Hvis man bruger nogle andre bær, fx. søde hindbær eller jordbær, kan man med fordel komme lidt citron- eller limeskal i cremen også. Vi skal snart i haven, der er nemlig stadig masser af rabarber, som vi glæder os til at lave en masse med! Scroll down for english

 

Ingredienser (4 stk)

Bunden
250 g tørrede dadler
100 g mandler
3,5 spsk kakao
50 g kokosmel
2,5 spsk vand (måske lidt mere)

 

  1. Blend dadler, mandler, kakao, kokos og vand til en ensartet tyk masse (den skal samles til én masse, så hvis den ikke gør dettes, skal der lidt mere vand i, indtil det hele samles)
  2. Spred den ud i 4 forme (diameter: 8-10 cm.) og stil den i køleskabet
  3. Lav cremen imens bundene bliver kølet helt af i køleskabet

 

Mascarponecreme
250 gram mascarpone
50 ml mælk
2 tsk vaniljesukker
50 gram sukrin gold

 

  1. Rør mælk ud i mascarponen indtil det er en homogenmasse (vend mælken rundt)
  2. Tilsæt vaniljesukker og sukrin (smag til og tilsæt lidt mere sukker hvis det er nødvendigt)
  3. Fordel cremen i bundende (der er mere creme end hvad der kan være i bundene – men bare stil resten ved siden af ved servering)

 

Rabarberkompot
5 mindre stængler rabarber
1-2 spsk vand
Vaniljekorn fra 1 vaniljestang
50-75 gram sukker

 

  1. Skyl rabarberne og skær dem ud i mindre stykker
  2. Kom alleingredienser i en gryde og lad det kogeop og lad det derefter simre indtil rabarberne er møre (ca 10 min)
  3. Smag og se om der skal mere sukker i
  4. Fordel rabarber kompotten på toppen af de små kager

rawr1

rawr3

RAW RHUBARB TARTS

Ingredients (4 tarts)

The bottom
250 g dried dates
100 g almonds
3,5 tbsp cocoa
50 g coconut flakes
2,5 tbsp water (maybe a little more)

  1. Blend dates, almonds, cocoa, coconut and water until the texture is nice and smooth
  2. Spread the “dough” into 4 small pans (diameter: 8-10 cm.) and put them in the fridge
  3. Make the mascarpone cream while the bottom is cooling

 

Mascarpone cream
250 g mascarpone
50 ml milk
2 tsp vanilla sugar
50 g sukrin gold (like brown sugar just with less calories)

  1. Mix the milk and mascarpone
  2. Pour in vanilla sugar and sukrin gold
  3. Spread the cream in the cooled tarts –  serve the rest of the cream together with the tarts

 

Rhubarbs
5 small rhubarbs
1-2 tbsp water
1 vanilla bean
50-75 g sugar

  1. Wash the rhubarbs and cut them into smaller pieces (1-2 cm)
  2. Put all the ingredients in a bowl and bring it to a boil – let it simmer until the rhubarbs are soft (about 10 min.)
  3. Taste and see if it needs more sugar
  4. Distribute the rhubarbs on top of the small tarts

 

tidligere indlæg næste indlæg

12 Kommentarer

  • Reply Sanne 16 maj, 2014 at 13:13

    Hvor ser de lækre ud – og har lige fået hele fryseren fyldt med rabarber – skal SÅ meget afprøve den opskrift..! :)

    • Reply Twin Food 18 maj, 2014 at 15:57

      Hej Sanne – det lyder da som en rigtig god idé ;-)
      Vi håber du kan lide resultatet!

  • Reply Camilla 16 maj, 2014 at 17:34

    Nøj, hvor ser de bare gode ud, piger!! Har selv tænkt jeg skulle i gang med at eksperimentere med rabarber og mascarpone … det er da den lækreste kombination :-)

    Kh Camilla (www.copenhagenbyme.com)

    • Reply Twin Food 18 maj, 2014 at 15:58

      Hej Camilla
      Vi er også blevet helt fan af den kombination.
      Det fede fra mascarponen gør det rigtig godt til de syrlige rabarber! :-)

  • Reply Camilla Gravgaard 17 maj, 2014 at 21:48

    Opskriften er nu afprøvet og nøj de er gode :)
    For at give dem lidt ekstra havde jeg noget hjemmelavet granola som jeg dryssede over. Det gav dem lidt prikken over i et da de så også lidt et lidt sprødt element ind i sig.

    Mange tak for en super dejlig blog og må nok indrømme at i har min ynglings mad blog :)

    • Reply Twin Food 18 maj, 2014 at 16:00

      Tusind tak for din tilbage melding, Camilla.
      Vi er så glade for at opskriften faldt i god jord!
      Og hvor lyder det lækkert med den sprøde granola, vi kunne godt forestille os, at det passede helt perfekt til!

      Hvor er du sød – vi er så glade for, at du følger med :)

  • Reply Camilla 17 maj, 2014 at 22:00

    De ser virkelig lækre ud? Det der sukrin gold er det en slags sødemiddel eller hvad? Kan det skiftes ud med almindelig sukker? Kh Camilla

    • Reply Twin Food 18 maj, 2014 at 16:01

      Hej Camilla
      Ja det har konsistens som brun farin, men indeholder færre kalorier pr. 100 gram.
      Du kan sagtens udskrifte den med almindelig sukker :-)!

  • Reply Tine 18 maj, 2014 at 19:32

    Hej, skal bundene bages? Ser virkelig lækkert ud !!

    • Reply Twin Food 18 maj, 2014 at 21:42

      Hej Tine
      Nej, bundene skal ikke bages :)

  • Reply Marianne 4 juni, 2014 at 20:03

    Ih, hvor jeg glæder mig til at prøve disse af! Må have plyndret mine forældres køkkenhave i weekenden ;)

    • Reply Twin Food 5 juni, 2014 at 11:47

      Uhm hvor skønt og god fornøjelse ;)

    Skriv en kommentar