Vi var for et par uger siden forbi restauranten Lo-Jo’s Social til masser af lækker mad og skønne drinks. En af de ting, som vi blandt andet fik serveret var friteret gedeost og det smagte skisme godt! Så godt, at vi var enige om at det skulle afprøves hjemme i køkkenet.. og det er det altså blevet nu!
Friteret gedeost er super nemt – det kræver en rulle gedeost, æg, mel og rasp. Gedeosten skal skæres i skiver og herefter vendes rundt i mel, æg og rasp. Der er mange, der har lidt svært ved gedeost og vi synes også at det smager bedst smeltet. Her får man ikke den skarpe smag som man forbinder med gedeost.
De her friterede gedeost-hapsere kan både serveres i en salat, som forret på et stykke brød (som her) eller bare som tilbehør til aftensmaden. F.eks. kunne salaten være denne her sommersalat hvor parmesan udskiftes med gedeost.
Ingredienser (8-10 stk.)
180 g gedeost (en rulle)
1/2 dl hvedemel
1 æg
1-2 dl rasp
salt
olie til stegning
- Skær gedeosten i skiver med en tykkelse på 1-1,5 cm
- Put hvedemel i en skål, æg i en anden og rasp i en tredje sammen med lidt salt
- Vend skiverne i hvedemel, herefter æg og til sidst rasp
- Varm en pande op (middelvarme) med olie og lad gedeosten blive stegt gylden på begge sider. Vend dem gerne løbende undervejs
- Gedeosten er klar til servering, når siderne (og toppen) prøver at udvide sig lidt – gedeost bobler altid lidt op når dem smelter
2 Kommentarer
Tænk at noget så simpelt kan være så godt… mmh!
Vi er så enige!!