ARANCINI (RISOTTOKUGLER) MED AVOCADOCREME –
Ris, Snacks, Tilbehør

ARANCINI (RISOTTOKUGLER) MED AVOCADOCREME

arancini-risottokugler-med-avocadocreme
De lysere dage nærmer sig, og noget som vi virkelig synes er en lækker ret, som vi spiser året rundt, er risotto. Måske mest fordi at risotto også kan bruges til noget meget lækkert, nemlig risottokugler! Det er en lidt siden, vi prøvede at lave disse risottokugler (arancini) med avocadocreme for første gang, men efter vi har prøvet at lave dem, laver vi altid en ekstra stor portion risotto, så vi er sikre på risotto rester.

Risotto kan varieres utrolig meget alt efter hvad der lige er i sæson, eller alt efter hvad man har i køleskabet, der skal bruges. Når vi har en rest risotto til overs, bruger vi den altid til at lave arancini af. Vi har både prøvet at bruge risotto, der har stået i køleskabet natten over, og risotto der har været frosset – begge ting fungerer helt fint. Det vigtige er, at risottoen er nedkølet og har en temperatur, så man kan forme den til små kulger.

Man kan nemt tilsætte ekstra ting til arancinierne, fx ekstra revet ost, serranoskinke, friske krydderurter eller et stykke mozzerella i midten. Den sidste udgave har vi også prøvet at lave, og de bliver altså kun bedre med en smeltet midte.

 

ARANCINI (RISOTTOKUGLER) MED AVOCADOCREME

Sprøde risottokulger med avocadocreme
Ret: Snack
Keyword: Arancini
Antal: 3 personer

Ingredienser

Arancini

  • 4-5 dl kold risotto
  • 1 dl revet ost (fx emmentaler, eller en stærkere ost, hvis man er til det)
  • 4 stykker serranoskinke
  • 2-3 æg
  • ca. 3 dl rasp (her kan man evt tilsætte lidt sesamfrø)
  • 2 liter fritureolie (vi plejer at friturestege dem, men de kan også godt laves i ovnen, her ville vi give dem 15-20 min ved 180 grader (almindelig ovn))

Avocadocreme

  • 2 modne mellemstore avocadoer
  • 3 spsk. creme fraiche
  • En anelse cayennepeber (alt efter hvor stærk man ønsker avocadocremen)
  • saft fra 1/2 lime
  • salt og peber

Sådan gør du

Arancini

  • Rist serranoskinke i ovnen, så det bliver helt sprødt
  • Smuldr den sprøde serranoskinke i risottoen og tilsæt også den revne ost
  • Bland det hele rigtig godt sammen og form massen til små kugler
  • Panér kuglerne ved først at vende dem i æg og derefter i rasp
  • Varm fritureolie op og kom kuglerne i nogle stykker ad gangen
  • Læg dem på et stykke køkkenrulle når de er færdige

Avocadocreme

  • Bland alle ingredienserne sammen i en skål
  • Smag til med cayennepeber, lime, salt og peber
  • Servér til arancinier

arancini

tidligere indlæg næste indlæg

2 Kommentarer

  • Reply Kaya 2 marts, 2020 at 21:05

    Det var da en finurlig idé!

    • Reply Twin Food 3 marts, 2020 at 04:47

      De smager simpelthen så godt :)

    Skriv en kommentar