BAGT GRANOLA MED BROMBÆR/SKYR TOPPING –
Brunch, Morgenmad

BAGT GRANOLA MED BROMBÆR/SKYR TOPPING

Sponsoreret indlæg

AXA er kommet med to nye SIMPLY GREAT produkter, som vi har været så heldige at få ind af døren. Det er to granola’er, og da vi elsker granola, var det et “ja-tak” herfra med det samme. Begge granola’er er sukkerfrie, hvilket passer os fint, da vi ofte synes at de kan blive lidt for søde. Derudover så egner det sig også bedre til en hverdagsmorgenmad og ikke kun luksus i weekenderne ;-). I kan se mere om de to varianter her. Den ene af de to varianter er en kakao udgave med mandler og blåbær, og den anden er en udgave med hasselnødder, cashewnødder og græskarkerner – begge er virkelig lækre, men vores favorit er nok udgaven med cashewnødder.

Vi fik til opgave at lave en opskrift med granola’en og har prøvet at holde den i den “sundere” stil, nu da granola’en er uden tilsat sukker :-). Vi har længe gerne ville prøve os med en sukkerfri marmelade lavet på chiafrø og sammen med granoalen lavede vi en varm morgenmad, hvor vi blandede granola’en med banan og hindbær og bagte den i oven. På toppen kom vi skyr blandet brombærmarmelade lavet på chiafrø.

Vi spiser næsten altid morgenmad på arbejdet i hverdagen, så i weekenden prøver vi at lave en lidt mere luksus agtig morgenmad. Til de morgener er denne her bagte granola med skyr og brombærmarmelade virkelig perfekt.

De to granola’er kan selvfølgelig også sagtens spises helt simpelt med mælk eller bruges som topping på skyr eller yoghurt.

 

Ingredienser (2 pers.)

Bagt granola 

1 banan

1 æg

1 dl mælk

3,5 dl AXA müsli: “Granola – Cacao, Almond & Blueberry” eller “Hazelnut & Cashew Granola”

1 tsk bagepulver

1 knivspids salt

100 g frosne hindbær

  1. Mos den ene halvdel af bananen og skær den anden ud i skiver
  2. Tilsæt æg og mælk til mosen og rør godt
  3. Bland granola, bagepulver, salt samt halvdelen af hindbærerne i massen
  4. Fordel massen i et lille rundt fad (diameter ca. 15 cm) og fordel de sidste hindbær samt den skårne banan på toppen
  5. Bag granola’en i ovnen ved 175 g (alm. ovn) i 25-30 min. indtil massen er fast og gylden
  6. Pynt med skyr, brombærmarmelade (se opskrift nedenfor) og andre friske bær til servering

 

Brombærmarmelade på chiafrø

250 gram frosne brombær

3 spsk chiafrø

2 spsk honning

evt. citronsaft

  1. Kog brombær op i en gryde og lad brombærrerne tø helt op ved svag varme. Lad dem simre i ca. 10 min. Mas evt. bærrene lidt hvis der ønskes en finere konsistens
  2. Tag gryden af varmen og tilføj en anelse honning – smag til, mængden kan afhænge af hvor sure/søde bærerne er. Tilsæt evt. en anelse citronsaft, hvis man ønsker
  3. Tilføj chiafrø og rør godt rundt. Sørg for at chiafrøene er helt fordelt og sæt marmeladen på køl. Den vil efter 10-20 min. være tyknet godt og klar til brug.
  4. Vend et par spsk’er brombærmarmelade med skyr og server den til den bagte granola sammen med bær og mere granola

Indlægger er lavet i samarbejde med AXA. Indhold, billeder og opskrift er vores egne.

tidligere indlæg næste indlæg

No Kommentarer

Skriv en kommentar