Udskriv

RABARBERSNURRER

Skønne snurrer fyldt med rabarbercurd og lækker remonce
Ret: Kage
Antal: 22 stk

Ingredienser

Rabarberkompot – der skal bruges ca. 3 dl til curd'en (den kan sagtens laves dagen i forvejen)

  • 500 g rabarber
  • 250 g Dansukker Syltesukker
  • Skal og saft fra 1 citron
  • 1/2 spsk vaniljesukker

Rabarbercurd

  • 3 dl rabarberkompot se opskrift ovenfor
  • 3 æg
  • 3 æggeblommer
  • 50 g smør

Dej

  • 1/2 pk gær
  • 2 dl mælk
  • 1 æg
  • 70 g sukker
  • 1/2 spsk kardemomme
  • 1/2 tsk salt
  • 420 g hvedemel
  • 70 g blødt smør

Marcipanmasse

  • 100 g sukker
  • 100 g flormelis
  • 100 g æggehvider
  • 400 g marcipan

Sådan gør du

Rabarberkompot

  • Skyld rabarberne og skær dem i mindre stykker
  • Kom alle ingredienserne i en gryde og lad det koge
  • Lad det hele stå og simre i ca. 10-15 min inden det hældes på glas til afkøling

Rabarbercurd

  • Hvis der bruges en kold rabarber kompot, skal denne varmes op i en gryde
  • Tag gryden fra varmen og bland æg og æggeblommer sammen i en separat skål
  • Rør æggemassen i den lidt afkølede rabarberkompot - start med at kom lidt rabarbermasse i æggen og hæld derefter hele æggemassen (med lidt af rabarberkompotten) tilbage i gryden til den resterende kompot
  • Kom gryden tilbage på varmen og tilsæt smør, når massen begynder at tykne
  • Stil rabarbercurd'en på køl indtil den er helt kold - lad den gerne stå i køleskabet til dagen efter

Dej

  • Rør gæren ud i mælken
  • Tilsæt æg, sukker, kardemomme, salt og hvedemel og lad det hele blive rigtig godt blandet indtil dejen samler sig til en smidig dej og forlader skålens kanter – ca. 12-15 min. på røremaskine
  • Skær smøren i mindre stykker og lad den blive æltet i dejen – fortsæt indtil dejen er glat og blank
  • Stil dejen til hævning et lunt sted i 1 – 1 1/2 time og lav gerne marcipanmassen imens

Marcipanmasse

  • Kom sukker og flormelis i en skål og pisk det sammen med marcipan skåret i mindre stykker
  • Når marcipanen og sukker er blevet blandet godt tilsættes æggehvide
  • Det hele røres godt sammen til en ensartet masse

Sådan samles og foldes snurrerne

  • Når dejen er færdig med at hæve rulles den ud til en flade med en størrelse på ca. 35 x 70 cm, hvorpå fyldet fordeles. Først fordeles marcipanmassen, derefter rabarbercurd og tilslut friske jordbær skåret i mindre stykker.
  • Først skal den nederste del af dejen foldes indover midten og herefter den øverste del
  • Rul dejen lidt mere ud, så den har en fin firkantet form – den skal være mellem 0,5 og 1 cm. tyk - noget af snasken vil ryge lidt ud, men bare rolig, der er stadig meget snask tilbage i dem ;-)
  • Skær dejen i stænger (20-22 stk - eller flere alt efter hvor store man ønsker sine snurrer) og sno hver flip rundt om hinanden og herefter rundt om fingrene, for at lave snurren. Det er ikke altid lige nemt, men de smager godt ligegyldigt hvordan de ser ud
  • Fordel snurrerne på et stykke bagepapir og lad dem hæve omkring 1 time
  • Bag dem i ovnen ved 200 grader i 20-30 min. indtil de er gyldne på top og bund