SOMMERKAGE MED SKUM –
Bagværk, Desserter, Søde sager

SOMMERKAGE MED SKUM

sommerkage-med-skum

Reklame for Dansukker

Vi har været i haven efter årets første rabarber og brugt dem i en dejlig sommerkage fyldt med sommersmage og en skøn og luftig skum på toppen.

Vi har, ligesom de sidste par år, igen i år indgået et samarbejde med Dansukker. Vores første opskrift er med Dansukker’s glukosesirup, som vi har brugt i skummen på toppen af sommerkagen. Det er en skum helt ligesom den man putter i flødeboller og den passer skønt på toppen af en mazarinkage, der ligeledes er smurt med et lag jordbær/rabarbermarmelade. Skummen er ganske simpel at lave – det vigtigste er at ramme den rigtige temperatur på siruppen, hvor hovedingrediensen er Dansukker’s glukosesirup, og herefter at have en maskine, der kan piske igennem. Skummen kan også snildt bruges på nogle skønne muffins eller på toppen af en lagkage – den smager skønt mange andre steder end i flødeboller ☺️

Jordbær/rabarbermarmeladen er desuden lavet på Dansukker’s Syltesukker, som altid fungerer for os og som giver os lige det resultat vi ønsker.

Vores sommerkage med skum er smagen af dansk sommer! Rabarber og jordbær er i den grad dansk sommer for os! Den luftige skum giver den et skønt pift og så gør den altså den klassiske mazarin lidt mere spændende og festlig. Vi har valgt at lave bunden som mazarin, men her kan man tage lige den kage man ønsker. Det samme gælder marmeladen – pluk jeres yndlings bær/frugter og lav en sommerkage med jeres yndlingssmage. Husk skummen, den er prikken over i’et 😉

Udover at bruge Dansukker Glukosesirup til skum og i flødeboller kan den også anvendes til is, hvor der findes masser af inspiration her.

 

SOMMERKAGE MED SKUM

En skøn mazarinkage fyldt med rabarber og en lækker skum på toppen
Forb. tid30 min
Tilb. tid30 min
Ret: Dessert

Ingredienser

Mazarinkage

  • 200 g marcipan
  • 150 g sukker
  • 150 g blødt smør
  • 2 æg
  • 45 g hvedemel
  • 1 tsk vaniljesukker

Jordbær/rabarbermarmelade – der skal bruges ca. 1,5 dl til kagen (lav den gerne en dag i forvejen)

  • 250 g jordbær
  • 250 g rabarber
  • 250 g Dansukker Syltesukker
  • skal og saft fra 1 citron
  • ½ spsk vaniljesukker

Skum

  • 140 g past æggehvider
  • 15 g sukker
  • 250 g sukker
  • 75 g vand
  • 110 g Dansukker glukosesirup
  • 1 vaniljestang

Sådan gør du

Mazarinkage

  • Riv marcipanen og put den i en skål med sukker og den bløde smør
  • Pisk det hele sammen til en ensartet masse
  • Tilsæt ét æg ad gangen mens der piskes
  • Vend tilsidst hvedemel og vaniljesukker forsigtigt i
  • Hæld dejen i et fad (beklædt med bagepapir) med en størrelse på ca. 20 x 30 cm.
  • Bag kagen ved 180 grader (alm. ovn) i ca. 20 min. - tjek om kagen er færdigbagt med en skarp genstand
  • Lad kagen afkøle

Jordbær/rabarbermarmelade – der skal bruges ca. 1,5 dl til kagen (lav den gerne en dag i forvejen)

  • Put alle ingredienserne i en gryde og lad det komme op at koge
  • Lad det hele stå og simre i ca. 10 min inden det hældes på glas til afkøling

Skum

  • Pisk æggehvider og de 15 g sukker luftigt
  • Put de 250 g sukker, vand og glukosesirup i en gryde og lad det hele blive varmet op til 117 grader (det vil tage lidt tid inden temperaturen rammes)
  • Fordel vaniljekornene med lidt af sukkeret, så kornene skilles ad
  • Hæld den varme sirup i en tynd stråle til de piskede hvider mens der piskes videre og rør ligeledes vaniljekornene i
  • Skummet skal piskes grundigt - ca. 15-20 min - her vil skummet være afkølet og meget luftig
  • Fordel jordbær/rabarbermarmeladen over den afkøle mazarinkage og fordel skummen ovenpå
  • Fordel evt. en anelse af marmeladen på toppen og lav små swirls med en kniv
  • Opbevar' kagen på køl indtil servering

sommerkage

tidligere indlæg næste indlæg

4 Kommentarer

  • Reply Venterpaavinblog 8 juli, 2019 at 17:57

    ‘Amen altså, jeg ville nå at spise det skum, før end det ramte kagen 🤣. Er du vimmersvej, det ser godt ud!

    – A

    • Reply Twin Food 9 juli, 2019 at 22:08

      Haha, vi fik også spist en del undervejs ;)

  • Reply Piskeriset 9 juli, 2019 at 20:16

    Åh hvor er de fine! Så sommerlige <3

    • Reply Twin Food 9 juli, 2019 at 22:08

      Tusind tak – det er nemlig bare sommer :)

    Skriv en kommentar