Denne kage blev lavet i weekenden da turen gik til sjælland i vores forældres sommerhus. Lørdag aften kom der gæster, og det var faktisk skylden til at denne tærte blev lavet. Vi ved at vores far elsker nøddetærter, og det var også hans forslag, at det var en nøddetærte der skulle laves. Faktisk foreslog han nøddesnitterne, da han var kæmpe fan og for at gøre det lidt mere festligt, blev de bagt som en tærte – opskriften på den kan i finde nedenfor. Kagen blev mindst ligeså god som nøddesnitterne og med en god vaniljeis ved siden, blev den kun bedre! Hvis man har lyst kan man lave et mønster på kagen med den smeltede chokolade, vi valgte kun at pynte med det på kanten af kagen.
Ingredienser (1 springform):
Dej
2 æg
155 gram smør
90 gram sukker
1 tsk vaniljesukker
50 gram hakkede hasselnødder
300 gram mel
- Kom alle ingredienserne i en skål og ælt det hele sammen til en ensartet masse
- Fordel dejen i en springform med bagepapir og stil den på køl i ca. 30 min
- Lav fyldet imens
Fyld
5-6 spsk honning
80 gram sukker
100 gram smør
100-150 gram mandelflager
- Smelt alle tingene sammen i en gryde eller i en mikro-venlig skål i mikroen
- Fordel fyldet oven på den afkølede dej
- Bag kagen i ovnen ved 180 grader (varmluft) i 20-30 minutter – 200 grader hvis der bruges over/undervarme
- Lad kagen køle af inden kanten pyntes med smeltet chokolade
- Server evt. en lækker vaniljeis til kagen og nyd den som dessert til en kop kaffe/the
24 Kommentarer
Haha, det er lidt sjovt, har også en far som er vild med nøddetærter og han håber hver gang, at jeg har sådan en portion med hjem til det nordjyske. Måske det skal være næste gang, for sådan en sag, ser jo aaalt for lækker ud :D
Det må være sådan en far-ting ;-)! Hehe vi er sikre på at denne her tærte vil gøre din far meget glad ;-)
Mums.. Elsker nødder og den der chokoladekant er simpelthen for lækker
Du kan tro den også var lækker, Cecilie ;-)
Er der noget man kan erstatte honning med?? :)
Det er vi faktisk ikke helt klar over, man bruger nemlig det klistrede i honningen for at få det til at hænge sammen, så det sal være noget klistret, måske sirup? ;-)
Uhm, nøddetærte – det er alt for længe siden, jeg har fået det!
– Anne
Hehe, så må du snart igang igen, Anne ;-)
Årh… Det er jo yndlingstærten (når vi ser bort fra jordbærtærten) og så har I selv lavet den – MUMS!!! – I har lige overtalt mig til at gå til bageren efter en idag – eller med mindre I selvfølgelig inviterer på et stykke af jeres? ;)
Hehe, undskyld (hvis man kan sige det) ;-)! Vi ville have sendt et stykke hvis vi da havde mere ;-)!
Vi er også helt vilde med jordbærtærte ;-)
Hej twinfood :-)
Jeg skal holde brunch her i næste weekend, og har meget af menuen på plads – dog mangler jeg stadig nogle retter :-)
Kan denne kage bruges som “dessert” til brunch, eller har I en anden opskrift, som I mener ville egne sig bedre?
Eller i det hele taget bare retter, som egner sig til brunch!
Tak for en hyggelig blog!
Hej Helena! Nøddekagen vil sagtens kunne bruges som en dessert til brunch! Hvis du ønsker en lettere dessert vil en crumble også være god (https://twin-food.dk/nem-crumble-med-blabaer-og-hindbaer/). Men nøddetærten er et rigtig godt bud ;-)
Mange af de opskrifter, som vi har sat under kategorien “Morgenmad” kan også snildt bruges til brunch – https://twin-food.dk/category/morgenmad/
Vi håber det bliver en god brunch i weekenden :-)
Mums, hvor ser den tærte bare lækker ud! Det er altid så farligt at besøge jeres blog – nu sidder jeg med stor lyst til at gå i gang med at bage!
Bedste hilsner
Sofie
Hehe, den var bare så god, Sofie!
Gid vi også havde et stykke til en kop kaffe lige nu :-)!
Sidder og savler helt vildt – de ser kanon lækre ud. En opskrift der klart skal på listen over ting som skal testes :-)
Hej Mette! Glæd dig til at få prøvet tærten, den er bare lækker! :) Lad os endelig vide hvad du synes om den!
Eeej den ser lækker ud! Den skal laves i dag! Kan man egentlig med succes bruge margarine i stedet for smør? Det gør jeg ret ofte i bagvæk.
Det lyder lækkert Natasja! :-) Ja det tror vi sagtens du kan, er ikke helt klar over hvor stor en rolle det spiller i kager osv. Men hvis du synes resultatet er godt, så gør det jo nok ikke noget ;-)!!
åh gud hvor ser det lækkert ud! Overvejer at begynde med det samme, ville faktisk bare lige spørge hvad diameter jeres springform er i? Har nemlig tre størrelser og er lidt i tvivl om hvilken én der ville være bedste.. ;)
Mange tak, Ida :) Vi brugte egentlig et fad, som var større end hvad dejen fyldte, så hvis du putter den i en form hvor du kan mase dejen ud, så den bliver ca. 1,5 cm. tyk passer det fint, det burde passe til en form, der har en diameter på ca. 22 cm.! ;)
God fornøjelse
Har lige bagt den i dag, og den er fuldstændig som jeres boller man nærmest ikke skal ælte, helt fantastisk. Disse to opskrifter er afgjort blevet til nogle af mine ynglingsopskrifter.
Tusind tak Laila, hvor er det dejligt at høre :-)!
Bliv endelig ved med at afprøve vores opskrifter og give feed back, det er det bedste :-)!!
Har lige prøvet at bage denne og havde et par stykke med på arbejde som jeg delte med min kollega Jytte. Hun roste det meget og har fortalt flere andre kollegaer hvor lækkert det var. Skal helt sikker bages igen.
Hvor er det dejligt at høre :)
Vi får helt lyst til at lave den igen selv!
Hav en dejlig weekend.