CHOKOLADE DULCE DE LECHE MED NØDDER –
Morgenmad, Snacks, Søde sager

CHOKOLADE DULCE DE LECHE MED NØDDER

Denne hjemmelavede nutella blev lavet i forrige uge, da vi havde en rest karamel der skulle bruges. Hvis man allerede har karamel i sit køleskab tager det ikke mere end 10 min at forvandle den til en lækker nutella. Hvis man først skal til at lave karamellen kan det godt virke lidt som et projekt, men vi synes det er ‘projektet’ værd og man behøver jo ikke at bruge alt karamellen til denne nutella :-) Vi kom lidt hakkede hasselnødder i for at give den lidt struktur og knas, men det er ikke noget man behøver – her kan mandler også sagtens tilsættes i stedet. Hvis man synes den smager for lidt af chokolade tilføjer man bare mere. Vi synes den fik en super fin smag og er blevet nydt om morgenen på en bolle. Ligesom købe-nutella bliver denne også ret hård af at stå i køleskabet, så den skal lige tages ud lidt før den skal bruges, ellers kan man godt regne med at bollen bliver ødelagt og det er samtidig et fuldstændig umuligt projekt at få det smurt ud ;-)

 

 

Ingredienser (giver 200 gram)
100 gram karamel (lavet herfra)
50 gram chokolade
50 gram hakkede nødder (vi brugte hasselnødder)

 

  1. Smelt chokoladen og rør den sammen med karamellen til en ensartet masse
  2. Tilsæt nødder og rør det godt rundt
  3. Kom nutellaen på et glas og opbevar det i køleskabet.

TIP: Inden nutellaen skal på brød er det en god idé at tage den ud af køleskabet 1/2 times tid før, så er den meget lettere at smøre på.

 

tidligere indlæg næste indlæg

12 Kommentarer

  • Reply Tina Hoeberg 5 marts, 2013 at 13:52

    Hold nu op, det ser laekkert ud!! Skal da proeves, saa snart jeg er hjemme i Danmark igen og kan faa de ingredienser, som skal bruges:-)

    • Reply Twin Food 5 marts, 2013 at 17:21

      Hehe, det er så lækkert oven på en nybagt bolle!! :) Vi håber du snart får mulighed for at prøve den ;-)

  • Reply Emilie 5 marts, 2013 at 15:27

    MUUUUMS! :)

    //Emilie
    http://gravidmedlupus.blogspot.dk/

    • Reply Twin Food 5 marts, 2013 at 17:22

      MEGA MUUUUMS!! :) :)

  • Reply Linda 5 marts, 2013 at 19:58

    Det er da en genial ide : ) uh det skal prøves af med et glas dulce de leche jeg har stående på køl, som jeg ikke liiige har fundet rette undskyldning for at sætte til livs endnu… Men det har jeg da nu… Nam nam ; )

    • Reply Twin Food 6 marts, 2013 at 20:13

      Ej hvor perfekt, lige når du har sådan et glas stående!! Så er der altså ingen undskyldning og heldigvis smager det bare mega godt :-)!! God fornøjelse ;-)

  • Reply Heidi 7 marts, 2013 at 08:56

    Den ser lækker ud, jeg har en rest af karamel creme i køleskabet, kan være at jeg skulle prøve! :-)

    • Reply Twin Food 7 marts, 2013 at 19:24

      Det lyder som en knald god idé Heidi ;-)

  • Reply sweetsaana 17 marts, 2013 at 10:17

    Iam really interested in this recipe, please , can u post me an English version of this

    • Reply Twin Food 17 marts, 2013 at 13:37

      Try the google translator in the side-bar, maybe it can help you ;-) otherwise we will translate it for you!

  • Reply BANANPANDEKAGER MED NUTELLA OG SIRUP | TWIN FOOD 24 september, 2013 at 21:21

    […] bananpandekage (total bonus når man tænker over, at de næsten ikke er usunde) På toppen kom der hjemmelavet nutella, sirup, frysetørrede hindbær og banan – simpelthen så mums og noget der skal laves mange […]

  • Reply » BANAN, NUTELLA OG HVID CHOKOLADE I EN SPRØD RULLE 18 august, 2014 at 16:02

    […] da vi synes det ville være bedre, hvis der var lidt bid i disse. På bunden kom vi et lille lag nutella, derefter et par skiver banan og på toppen et par stykker hvid chokolade. I nogle kom der også […]

  • Skriv en kommentar