Denne hjemmelavede nutella blev lavet i forrige uge, da vi havde en rest karamel der skulle bruges. Hvis man allerede har karamel i sit køleskab tager det ikke mere end 10 min at forvandle den til en lækker nutella. Hvis man først skal til at lave karamellen kan det godt virke lidt som et projekt, men vi synes det er ‘projektet’ værd og man behøver jo ikke at bruge alt karamellen til denne nutella :-) Vi kom lidt hakkede hasselnødder i for at give den lidt struktur og knas, men det er ikke noget man behøver – her kan mandler også sagtens tilsættes i stedet. Hvis man synes den smager for lidt af chokolade tilføjer man bare mere. Vi synes den fik en super fin smag og er blevet nydt om morgenen på en bolle. Ligesom købe-nutella bliver denne også ret hård af at stå i køleskabet, så den skal lige tages ud lidt før den skal bruges, ellers kan man godt regne med at bollen bliver ødelagt og det er samtidig et fuldstændig umuligt projekt at få det smurt ud ;-)
Ingredienser (giver 200 gram)
100 gram karamel (lavet herfra)
50 gram chokolade
50 gram hakkede nødder (vi brugte hasselnødder)
- Smelt chokoladen og rør den sammen med karamellen til en ensartet masse
- Tilsæt nødder og rør det godt rundt
- Kom nutellaen på et glas og opbevar det i køleskabet.
TIP: Inden nutellaen skal på brød er det en god idé at tage den ud af køleskabet 1/2 times tid før, så er den meget lettere at smøre på.
12 Kommentarer
Hold nu op, det ser laekkert ud!! Skal da proeves, saa snart jeg er hjemme i Danmark igen og kan faa de ingredienser, som skal bruges:-)
Hehe, det er så lækkert oven på en nybagt bolle!! :) Vi håber du snart får mulighed for at prøve den ;-)
MUUUUMS! :)
//Emilie
http://gravidmedlupus.blogspot.dk/
MEGA MUUUUMS!! :) :)
Det er da en genial ide : ) uh det skal prøves af med et glas dulce de leche jeg har stående på køl, som jeg ikke liiige har fundet rette undskyldning for at sætte til livs endnu… Men det har jeg da nu… Nam nam ; )
Ej hvor perfekt, lige når du har sådan et glas stående!! Så er der altså ingen undskyldning og heldigvis smager det bare mega godt :-)!! God fornøjelse ;-)
Den ser lækker ud, jeg har en rest af karamel creme i køleskabet, kan være at jeg skulle prøve! :-)
Det lyder som en knald god idé Heidi ;-)
Iam really interested in this recipe, please , can u post me an English version of this
Try the google translator in the side-bar, maybe it can help you ;-) otherwise we will translate it for you!
[…] bananpandekage (total bonus når man tænker over, at de næsten ikke er usunde) På toppen kom der hjemmelavet nutella, sirup, frysetørrede hindbær og banan – simpelthen så mums og noget der skal laves mange […]
[…] da vi synes det ville være bedre, hvis der var lidt bid i disse. På bunden kom vi et lille lag nutella, derefter et par skiver banan og på toppen et par stykker hvid chokolade. I nogle kom der også […]