Kender i det når man gerne vil have lidt “lækkert” med på madpakken? Det gør vi! Og vi prøver så vidt muligt at lade det “lækre” være mandler/rosiner, bananer eller et æble, men nogengange kan der findes endnu lækrere ting i fryseren. Blandt andet de her små müsliboller med müsli (selvfølgelig) og tørret frugt. Nogle blev “pyntet” med et stykke mørk chokolade, der bestemt ikke gjorde dem dårligere, men kun endnu lækrere ;-). Til dejen blev der taget udgangspunkt i de her rugboller, hvor der til sidst blev vendt müsli og tørret frugt i. Müslien kan desuden sagtens af erstattes af en blanding af havregryn, kokosmel, solsikkekerner, hakkede nødder og hørfrø. De kan selvfølgelig også sagtens bruges til andet end madpakken og er bestemt heller ikke dårlige til eftermiddagskaffen med en lille smule smør!
Ingredienser (20 stk.)
1/2 dl surdej (kan erstattes af 10 g. gær og 1/3 dl vand)
5 dl vand
5 g gær
2 spsk maltsirup (kan undlades)
15 g salt
150 g rugmel
450 g hvedemel
150 g musli
100 g tørrede frugter (rosiner eller tranebær)
Evt. lidt mørk chokolade
- Opløs gæren i surdej og vand
- Tilsæt maltsirup og salt
- Tilsæt rugmelen løbende og bland den godt i dejen
- Videre tilsættes hvedemelen lidt ad gangen. Vi kørte dejen på en maskine og det er muligt at mel mængderne skal justeres en anelse hvis den æltes i hånden, så husk at tilsæt lidt ad gangen
- Lad dejen køre til den lige netop slipper kanten på røremaskinen
- Til sidst røres musli og de tørrede frugter forsigtigt i dejen til det netop er blandet i
- Stil dejen til hævning koldt gerne 12-14 timer (eller natten over)
- Tag dejen ud på bordet, skær passende stykker og læg dem på et stykke bagepapir
- Hvis det skal være luksus kan der sættes et stykke chokolade i toppen
- Tænd ovnen på 250 grader og bag først stykkerne i 5 min (gerne med en blade med vand i bunden til at give lidt damp)
- Efter 5 min skrues ovnen ned på 200 grader og stykkerne bages færdigt i ca. 15 min.
2 Kommentarer
Hej, jeg har længe brugt jeres bolle opskrift til Müsliboller – den virker perfekt! Dog giver jeg en anelse mere vand, så dejen stadig er våd efter hævning. Da Müsli suger en del, og syntes de kan blive lidt tørre ellers. (:
Gad vide hvilken bolle opskrift det er du bruger? Det gad vi godt at vide :)
God idé med mere vand – tørre boller er ikke sjove ;)!