BBQ KYLLINGELÅR MED PERLEBYGSALAT –
Anbefalinger, Kerner/bulgur, Kylling, Nemme hverdags retter, Salater

BBQ KYLLINGELÅR MED PERLEBYGSALAT

En utrolig lækker, og meget nem ret, med kyllingelår og en perlebygsalat, hvor vi har smagt salaten til med en dressing krydret med vanilje. Det lyder måske en anelse underligt, men det var virkelig lækkert. Vaniljesmagen er ikke helt vildt fremtræden, men kan sagtens fornemmes. Kyllingelårerne, er ikke nogle, som vi selv kan tage æren for. Det er nemlig nogle fra ROSE, som er langtidstilberedte i forvejen, og som derfor blot skal lunes i ovnen eller på grillen. Et godt alternativ til de travle og lange dage, hvor aftensmaden skal gå ekstra stærk. Derudover kan det nemt smækkes sammen til de spontane grill aftener, hvor man er utålmodig med tilberedningstiden ;)

Vi har før lavet et samarbejde med ROSE, og denne her gang skal vi præsentere en ny lækker sag. Den nye lækre kylling er slow cooked i BBQ stil, og skal blot lige lunes på grillen eller i ovnen. Udover hele kyllingelår findes der også en hel kylling i samme stil.

Med den hele danske kylling, som blot skal lunes, er det umuligt at give den for lidt, og derfor er den nærmest idiot sikret (medmindre man selvfølgelig glemmer den på grillen eller i ovnen ;-)). Lårene, som vi valgte at lave, skulle havde været en tur på grillen, men vejret var desværre ikke helt med os, så vores blev lavet i ovnen. Til sommer, skal vi helt sikkert prøve at lave dem på grillen også, vi er sikre på at den lækre grill smag, vil gøre kyllingen ekstra lækker. Og apropos grill, så kører der faktisk en konkurrence inde på Rose hjemmeside, hvor man har mulighed for at vinde en Weber gasgrill.

Ideen med slow cooked kylling er, at den også kan nydes en travl hverdag, uden at man behøver at gå på kompromis med maden, og uden at skulle bruge masser af tid på en lækker aftensmad.

Vi er ret fan af kyllingen og ser den som et godt alternativ til en travl sommeraften, hvor specialet er ved at tage livet af os. Eller en sommeraften, hvor man skal grille i haven eller i parken med nogle venner, og maden skal gå lidt hurtig. Man kan godt tro, at når kyllingen blot skal lunes, at den hurtigt kan blive tør. Det synes vi bestemt ikke den blev, og var faktisk overraskede over hvor saftig og smagfuld den var. Til kyllingelårerne serverede vi en perlebygsalat med asparges, kinaradise og en dressing med vaniljekorn.

Vi havde faktisk så meget kylling tilbage, at vi dagen efter skar den kolde kylling i mindre stykker og blandede den med resterne af salaten, det fungerede også rigtig fint og blev til en skøn kyllingesalat. Faktisk kan man også spise kyllingen direkte, uden at lune den først, hvis man fx. ønsker at bruge den kold i en caesar salat.

Opskrift (2 personer)

1 pose langtidstilberedte hele BBQ kyllingelår fra ROSE

 

Perlebygsalat

3 dl perlebyg

6 dl vand

10 asparges

Lidt kinaradise (kan undlades eller udskiftes med normale radiser)

Dressing lavet på olie, sennep, eddike, salt og en vaniljestang, hvor kornene er opløst i en anelse sukker

 

  1. Kog perlebyg efter anvisning på pakke og lad den gerne køle af efterfølgende
  2. Kom kyllingelårerne i en bredepande med bagepapir og lun dem i ovnen i ca. 15 min
  3. Bland ingredienserne til salat dressingen (olie, hvidvinseddike, vaniljesukker og sennep) i en skål og bland det godt sammen
  4. Skær asparges og kinaradise ud i mindre stykker (brug fx. en gulerodsskræller) og bland det i perlebygsalaten
  5. Smag til med dressing i salaten og server den til de varme kyllingelår

 

Indlægget er sponsoreret og lavet i samarbejde med Rose Poultry. Opskrift, meninger og billeder er vores egne.

tidligere indlæg næste indlæg

No Kommentarer

Skriv en kommentar