ONE POT PASTA MED GRIS –
Kød, Nemme hverdags retter, Pasta

ONE POT PASTA MED GRIS

Reklame for Glad for Gris

Oftest, når vi er i tvivl om hvad aftensmaden skal være, ender vi med en omgang ”One Pot Pasta”. Det er en virkelig nem ret at lave med masser af smag! Og derudover er det en god ”tøm-køleskabet-ret”.

Denne ”One Pot Pasta” har vi gjort ekstra lækker ved at tilføje salsiccia kød, som er en krydret pølse, der er lavet på grisekød. En virkelig smagfuld pølse, der i vores øjne er ret undervurderet. Den kan bruges til et hav af retter og vi anvender den også ganske ofte på pizza. Det nemme ved denne her ret er, at alle tingene skal ned i en gryde og så skal de faktisk bare hygge sig. Det betyder at retten er virkelig simpel, ret hurtig at lave, og der er minimal opvask – tre ting vi er ret store fan af!

Retten bliver utrolig cremet og meget smagfuld – og salsiccia-kødet giver masser af skøn smag.

Man kan nemt variere grøntsagerne i sin ”One Pot Pasta”, så hvis man har et par grøntsager, der synger på sidste vers, skal de bare tilsættes til gryden ;-) Dog kan det gøre lidt ved tilberedningstiden, hvis det f.eks. er gulerødder eller andre lidt hårdere grøntsager. 

ONE POT PASTA MED GRIS

En gryde og en ret fuld af smag
Ret: Hovedret
Antal: 3

Ingredienser

  • 3 fed hvidløg
  • 1 løg
  • 400 gram tomatsauce
  • 2 spsk. tomatpure
  • 100 gram sorte oliven uden sten
  • 250 gram cherry tomater i både
  • 400 gram salciccia
  • ca. 250 gram pasta
  • 1 stor håndfuld friske urter (vi brugte basilikum, estragon, timian)
  • 2-3 dl vand (evt. lidt mere)
  • 125 gram frisk mozzarella
  • salt og peber
  • Til servering: Blandet salat og friske cherrytomater

Sådan gør du

  • Hak løg og hvidløg
  • Skær oliven i mindre stykker
  • Form salciccia-farsen til mindre stykker (hvis man får det som pølser, skal farsen ud)
  • Kom olie i en gryde og tilføj alle ingredienser, udover den friske mozzarella
  • Lad det hele simre i 10 min (denne tid afhænger af den pasta man brugeog tjek om pastaen er OLad det hele simre lidt mere, hvis pastaen ikke er helt færdig.
  • Rør gerne i retten undervejs, så det ikke brænder på, og tilsæt lidt ekstra vand, hvis retten virker for tør
  • Lige inden servering tilsættes den friske mozzarella og der smages til med salt og peber
  • Server pastaretten oven på salatblade og kom et par friske cherrytomater på toppen

 

 

 

 

 

tidligere indlæg næste indlæg

No Kommentarer

Skriv en kommentar